Светият Синод се събира на извънредно заседание след смъртта на патриарх Неофит

Трябва да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия
7
Светият Синод се събира на извънредно заседание след смъртта на патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Светият Синод се събира на извънредно заседание след смъртта на патриарх Неофит. На него се очаква да бъде избран временен настоятел на Софийската митрополия до избора на нов духовен водач, предаде Нова телевизия.

Трябва да стане ясно и кога ще бъде денят на траур, който ще бъде обявен в деня, определен за поклонение пред Негово светейшество. Погребението вероятно ще се извърши в Троянския манастир, но все още нищо не е съобщено официално.

Третият поред патриарх на България – Неофит почина на 78-годишна възраст от многоорганна недостатъчност.

Тъжната вест обяви Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний. Според съобщението на Българската патриаршия Патриарх Неофит е издъхнал в 22 часа и 22 минути във Военно-медицинската академия. Той беше настанен във ВМА с белодробно заболяване края на ноември 2023-а година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: патриархСинода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Генерал-лейтенантът преди 1 месец
Провъзгласявам на патриарх моя добър приятел и съратник Николай Пловдивски. Така и църквата ще заработи за мен, сиреч за държавата. Казах!
5
0
 
9
 
! Отговори
Отговор! преди 1 месец
Светъл път, патриарх Неофит! Ние повече от всякога имаме необходимост от Вяра! нека православната ни църква да е по-близо до нас и да ни води! Помним патриарх Кирил, който спира влака с евреите! Нека сега дойде патриарх, който да спре тъпотиите на политиците и даде пример на народът ни, за да излезем от блатото! Дай, Боже! Амин!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще изберат най-богоугодния сребролюбец.
3
6
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 месец
Брадати дяволи, комунисти, ще си скубят брадите, кой да лапне кокала
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БПЦ е пред важен исторически кръстпоът и не вярвам да го осъзнава.Не става дума за поста, а за политиката.Ще се продължи ли по пътя на обръчите на Доган или ще се осъзнае ролята на запазването на народа ни в името Христово.Тука Бог да помага, защото те митрополит на Сливен не могат да изберат, а патриарх?Митрополитите дали осъзнават, че иде края на модела на ДС?Че ЕС вече е ислямизиран и чрез зелени, неолиберали и неомарксисти налага исляма като масова религия на запад...
1
5
 
1
 
! Отговори
Да Номинираме преди 1 месец
Семейство Лоурър!