Рая Назарян: Очакваме от ПП-ДБ проява на разум

Знаем какви са рисковете
20 мар 2024 19:52, Стела Стоянова
68
Рая Назарян: Очакваме от ПП-ДБ проява на разум
Снимка БГНЕС

Знаем какви са рисковете и затова даваме на ПП-ДБ време за проява на разум.

Това заяви пред БНР Рая Назарян, депутат от ГЕРБ-СДС и част от преговорния екип за подписване на споразумение за съставяне на правителство с ПП-ДБ.

Тя уточни, че в проекта за споразумение за съвместно управление спорни моменти остават срокът за реформиране на службите, предложен от ПП-ДБ, и въпросът за следствената тайна в променен Закон за съдебната власт.

Рая Назарян подчерта, че изработеното споразумение е базирано на коалиционното споразумение, предложено от ГЕРБ, и на меморандума, предложен от ПП-ДБ:

"Обединихме двата документа, изчистихме всички приоритети, национални, секторни политики, всички реформи, които предстоят - довършването на съдебната, на антикорупционната, на тази в службите, която трябва да бъде добре обмислена. Ние знаем какви са рисковете, ако не постигнем споразумение. Затова днес, въпреки снощната пресконференция на ПП-ДБ, изчакваме и даваме време за проява на разум".

Тя уточни, че към момента не е получено извинение от ПП-ДБ към кандидата на ГЕРБ за министър-председател - Мария Габриел.

От ГЕРБ очакват най-късно до утре следобед поисканото извинение от ПП-ДБ, което да отключи продължаването на преговорите за правителствена ротация.

Рая Назарян заяви още, че в рамките на преговорния процес, в частта с промени в Закона за съдебната власт, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е предложил текст, съгласуван с Делян Пеевски.

"Когато трябва да се търси подкрепа за квалифицирано мнозинство от 160 гласа при избора на органи, които по Конституция изискват това мнозинство от 2/3. Ние имахме едно предложение, а преговарящите от ПП-ДБ - друго. На следващия ден Кирил Петков дойде и каза, че има текст, който предложи, като сподели, че го е съгласувал и му е бил издиктуван от Делян Пеевски. Което за нас беше неочаквано да разберем, че г-н Петков има за юридически съветник г-н Пеевски".

Предложената за премиер Мария Габриел е поискала смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев, обяви още Рая Назарян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
КОЗЯК преди 1 месец
Пак напомням: Ще обявим сглобката чак при третия мандат. Спряли сме се на Желязков за премиер, но не сме го решили окончателно.
23
6
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
От къде извади банкята тази слугинажна арменка?
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-жо Назарян, само вие с г-жа Сачева се държахте на ниво в преговорите с тримата канадци, които очевидно се държат като колонизатори, дошли в държава, която трябва да се разпердушини. Не мога да проумея Б.Б., който 'се слага' на направо наглите лидери на ПП. Печелившият изход е отиване на избори, а там ще покажем с гласуването на Киро, Кокорчо и Лорер, че са нежелани в БГ, така че куфарите, самолета и обратно в Канада.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Реалист 28.. А децата на Путин също са в Европа, щото баща им Путин ограби и разби Русия.. Нали така, умнико
20
0
 
2
 
! Отговори
До реалист преди 1 месец
Там да,защото отвориха границата и вече нямаше кой да стреля по заповед на БКП.
19
2
 
2
 
! Отговори
Стига,бе преди 1 месец
ПП-ДБ имат 65 депутата.Оставст 175.Ако и с тях не можете да направите кабинет,значи за нищо не ставате .
18
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Гледах я при Ники Дойнов преди малко. Абе Ники то бива бива да си безграбначен, ама бива ли толкова вече да лягате на ПП/ДБ и видиш на кого щели да оставят България. Хвърляли България в криза, ауууу какво ще правим без шарлатаните, направо не знам!
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големи са рисковете тази пародия да продължи и новото лице на мафията в България да стане премиер :)
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То е е нещо друго - да им го набиеш на ПП-ДБ, ама то разум?! Как се набива разум?
15
3
 
1
 
! Отговори
ПП + БСП =РОДНИНИ преди 1 месец
БКП ЕМА... ФИЯ...... ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ 7. IX. 1989...
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тагарев обърна каруцата. За Киро и Денков било трудно да кажат на Тагарев, че няма да е министър на войната. Тагарев много щял да страда ако не е министър на войната. Тагарев е дал клетва на Зеленски, че България ще помага с всичко. Сега как щели да му кажат, че няма да е министър на отбраната? Унизително било за Тагарев да не е министър в България, след като е бил с години съветник на МО на Украйна. Даже една гривна не е получил заплата от Украйна. Сърцето му било в Украйна. Цирк!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разумът тук липсва .Само ги погледнете добре кои имат мераци да управляват една бедна и опоскана отвсякъде държава.Едни смахнати случайни хора , които си мислят , че управлявят своя си бизнес и карат през просото .Тези хора нямят работа изобщо където се натискат пак за власт и влияние.
12
14
 
8
 
! Отговори
Направо с 200 преди 1 месец
Василев как и го лепна този етикет на Габриел направо и заспа. Не слиза от медиите и у нас а и вече в чужбина. Май приключи освен с политическата кариера у нас а и в Брюксел. Освен в някоя синекурна организация да я пласират другото е вече утопия
11
4
 
5
 
! Отговори
Отговорността преди 1 месец
За кабинет е на първата политическа сила.Защо трябва ПП да ви оправят нещата,като вие и Шиши само ги плюете.
10
1
 
6
 
! Отговори
()+ преди 1 месец
Яко натискане от американските ви господари да има сглобка.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умна красива образована работи за България Успех и поздравления
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво и е умното ???
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето с такива хора ГЕРБ се развива
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От една седмица само гледам калинките на Бойко ,омръзна ми
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно да очаквате вълна от петел. Тя биологията си е биология.