Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
13
 
! Отговори
Стига наглост преди 1 месец
Оттогава руските сили постигнаха малки успехи! Къв човек трябва да си да отклоняваш истината! ЗАПОМНЕТЕ УКРОЙНЦИ ГЕРМАНЦИ АВСТРИЙЦИ БЕЛГИЙЦИ ХОЛАНДЦИ ФРАНЦУЗИ СА НИ ВРАГОВЕ И МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!!!
204
4
 
14
 
! Отговори
познайте преди 1 месец
на къде ще се изтегли наркомана унищожил собственият си народ и страна с помоща на ЕС и САЩ които прдължават да гасят огъня с бензин
203
1
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
На Великден в контролираните от държавата немски медии пише, че ние не сме разбирали какво е това Мир! И че желанието за Мир е част от руската кампания за дезинформация!Църквата призована за още война!!
202
1
 
13
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Явно няма нагласа за руски мир,а за победа на Украйна и затова ще отстъпват,вместо да признаят това,което е вече в Русия.Е,при руски мир,малка армия,без НАТО и ракетидостигащи Москва,но пък с членство в ЕС.Алтернативата им е победа над Русия.Поне за това казват,че се борят.Като вярват да се бият.тяхна си работа.Писна ми вече от новини за тази война.Аз отивам да пия и ако има и друго добре дошло.
201
3
 
13
 
! Отговори
До 205 преди 1 месец
Хаха Наполеон е отивал в битка да предвожда войските си, а те си е правил фотошутинг за Таймз Мегазин като Зеленски ;)
200
3
 
11
 
! Отговори
Кубрик преди 1 месец
До Кафяви панталони, Браво,и на ми направи впечатление че всички от Осраина, ходят с жълти дрехи,закономерно.хе хе хе.
199
4
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
Днес тук е Великден..Германия забранява шествията за Мир! Църквата и бившия президент ( свещеник) казват, че трябва да се дават още оръжия на Украйна и не трябва да има Мир!!Министъра на Икономиката твърди днес, че част от клетвата му пред Германския народ е да дава оръжия на Украйна! Сбъркани са хора, сбъркани!!
198
16
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Пуснете малко тоалетни на руснаците да се успокоят.
197
2
 
19
 
! Отговори
Кафявите панталони преди 1 месец
Наполеон преди битка с руснаците винаги е бил с червена униформа, за да не видят войниците кръвта ако бъде ранен. Сега е ясно защо Зеленски никога не сваля *** панталони.
196
3
 
21
 
! Отговори
До хора преди 1 месец
Не ми пиши, а дай личен пример. Продай си жилището и колата. Парите внеси към сметка на Украйна. Тръгни ти, децата ти и жена ти към Украйна, за да се браниш от несъществуваща заплаха. Няма и да те погребат като оня фен на Левски. Кокалите му изгниха на фронтовата линия. На нормалните война и лишения не ни трябва. Ясно е, че Русия ще си вземе Донбас, а Украйна пак ще има. Това е. Останалото е ппопаганда за будали като теб.
195
2
 
16
 
! Отговори
след 30 години преди 1 месец
Руснаците ясно казаха - не искаме никакви компромиси със запада. Правдата е на наша страна. Ние ще строим нашата цивилизация, и не искаме да имаме работа и нищо общо със запада. А 90те години в Русия имаше други избори за президент, за Елцин, и тогава руснаците гласуваха Русия да стане част от запада. Руснаците искаха на запад, вярваха на запада.
194
0
 
13
 
! Отговори
Украйна преди 1 месец
Е поредния Афганистан!
193
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента в цяла Украйна е обявена въздушна тревога в Киев има взривове. Руснаците отново набиват празните Укрофашистки кратуни и им наместват чакрите хаха! Руснаците имат една поговорка ние бавно оседлаваме конете но после като започнем да яздим никой не може да ни спре. А, че ще има дефилиране на Руски танкове в Киев спор няма.
192
4
 
17
 
! Отговори
планът беше точен преди 1 месец
Планът беше ясен, точен и никой не се съмняваще в успеха: ако Русия направи нещо в Украйна - следват санкции, изолация, икономическа блокада, медийна война, разкол вътре в Русия ще доведат до крушение на режима на Путин. И тогава разговорът с Китай, Иран, Индия и с Близкия и Далечния изток щеше да е съвсем друг, а ЕС щеше да черпи с пълни шепи от енергиите и ресурсите на Русия за жълти стотинки. А това не се случи, и въобще не се предвижда да се случи. А сега план Б нема! Нема!
191
4
 
21
 
! Отговори
В момента преди 1 месец
В който санкциите не подействаха, Русия спечели войната! Нато никога няма да започне война срещу Русия да защитава Украйна..
190
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с адските 16 хиляди санкции? Рухна ли вече Русия под адските санкции?
189
18
 
6
 
! Отговори
ХОРА преди 1 месец
ХОРА РАЗБЕРЕТЕ! Високи цени и инфлация, бедност не са важни сега докато намерим пари за Украйна! Сега трябва да се обединим с цената на всичко, да немерим начин всяка стран от ЕС да отдели 5, 10, 20 милиарда, всеки колкото може, да се съберат поне 100-200 милиарда, каквито и жертви да ни струва това, и ако трябва и войска да изпратим за да може положението в Украйна някак си да се закрепи.
188
5
 
20
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Грозната истина е че цялото НАТО воюва с Русия чрез украинско пушечно месо/украинските загуби са минимум 3 пъти по-големи от руските/.Но натовското оръжие не се оказа по-добро от руското,а натовските стратези се оказаха по-слаби.Относно оръжията като качество-има баланс,но руснаците произвеждат оръжия много по-евтино и в по-голямо к-во!Стратегията на руснаците за постепенно унищожаване на украинската армия работи добре!?А на Запад се чудят как да разместят по-добре мебелите в потъващия Титаник
187
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с Москва за 3 дни. НАТО превзе ли вече Русия?
186
1
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 1 месец
Хайде сега да напишеш какви понятия са включени в думата ,,демокрация".