Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На никой не му пука за Украйна. Колкото им пукаше за Афганистан, толкова и за Украйна. Става дума за това, че западния либерален проект губи от традиционния проект на Русия. И това го вижда целия свят, целият свят вижда, че либералния модел който обезпечава смартфони и глобално доминиране, сега се руши защото страна с традиции предлага по-ефективни оръжия, технологии, и освен това Русия предлага модел за социална консолидация който е по-ефективен от западната либерална демокрация. Това предизвиква истерия у запада.
184
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Значи 167. САЩ и Англия помагаха на СССР с храни, медикаменти и транспортна техника. От друга страна цяла Европа воюваше срещу СССР на страната на Хитлер.
183
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС са по богати от САЩ
182
2
 
7
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 месец
До СССР:"Същото си беше. Съвсем същото. Руски МиГове сваляха американски самолети"==>>Руски мигове управлявани от руски пилоти защото виетнамцито няма сили да лети.Сутрин зеленчуци с ориз,на обед зеленчуци с ориз, вечер зеленчуци с ориз -така пилот не се става.Руснаците започнали да им дават от своите дажби, но пак повече от 10-15 мин. не можели да летят,губят съзнание.Хубав виц имаше за "виетнамския" боец Ван Ю Шин.
181
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това означава ,че след като похарчихте едни стотици милярди на европейския и американския данъкоплатец е време да спрете да занимавате целия свят с вас.Никой не се интересува от Украйна
180
2
 
13
 
! Отговори
жалкото беге преди 1 месец
Най-големият завод за производство на БЛА в Африка е открит в Нигерия. А България може да произвежда само евтини пpocтитутки и чистачи за запада. Като е толкова развито бегето в ЕС и НАТО защо не отвори завод за БЛА, ами праща снаряди които се произвеждат в заводи от времето на Тодор Живков, с които укронацистите избиват етнически българи в Украйна.
179
2
 
15
 
! Отговори
заеби я Украйна преди 1 месец
ЕС са наeбанитe.САЩ вече се провалиха с гръм и трясък в Афганистан, и какво - нищо. Изтеглиха се, и нищо не им стана. И сега ще се изтеглят така от Украйна, САЩ са силна държава, богати и самодостатъчни и пак ще се отърват само с поочукан имидж. Не така стоят нещата за ЕС - ЕС са бедни като мишки, нямат нищо, икономиката все повече затъва, социални и политически кризи, застаряващо население, зелени сделки, мигранти, ЛГТБ. След загубата в Украйна ЕС го чака мрачно бъдеще, ако изобщо оцелее.
178
1
 
16
 
! Отговори
Друсан кебап преди 1 месец
И ГОСПОД вече не може да му помогне.Зеленият наркоман е обречен.
177
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един вид- мога да си купя кола,хубава кола,но само ако има кой да мидаде 100 хиляди евро.Наркоман изсухлен,кога измислената ви нация ще се научи да се оправя сама?Преди ви дундуркаха руснаците,сега европейците и американците,кога сами бе оли го френи?
176
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия доказа, че може да воюва в съвременна война, а западът още нищо не е доказал, освен че може да воюва в колониални войни.
175
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът се провали в Украйна.
174
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
173
2
 
17
 
! Отговори
Още тука ли си преди 1 месец
До Българин"Ние българите трябва да подкрепим Украйна с нещо повече от пари и оръжия, ако искаме да живеем демокрация."===>>>Че ха де, к'во чакаш.Нарамвай мешката о на фронта.На украинския.Ама си купи всичко каквото ти трябва - обмондирование, оръжие,боеприпаси,качествена бронежилетка, че там не само няма дати дадат, ами ако от къщи ти пратят нещо, няма да стигне до теб или ще стигне подменено с някое калпавоменте.
172
0
 
14
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
Същото си беше. Съвсем същото. Руски МиГове сваляха американски самолети и унищожаваха американски цели, руски ПВО по американски цели. СССР снабдяваше Виетнам с оръжия, боеприпаси, военни специалисти, продоволствия, обурдване, военна техника и всичко, беше абсолютно същото както сега САЩ и ЕС в Украйна. И Виетнам победи САЩ, САЩ ядоха бой, бяха унизени и се изнесоха позорно. А какво става сега с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин 171. Знамето в ръцете и напред! Подкрепяй Украйна с нещо повече от пари и оръжие!
170
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Силата е съюзник на Украйна. И могъщ съюзник тя е. В думата Украйна има заложен дълбок смисъл: в превод от древния санскрит звукът "Укр" означава светлина, частта "Ра" се превежда като слънце, а "Ин" - това е тънката духовна енергия.
169
13
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Украйна е на страната на светлите сили и ще победи тъмните демонични сили, дори ако западът не даде пари и оръжия, тогава ще дойдат да помогнат от Орион, от Сириус, от Нирибу и ще спасят Украйна, па и Йода ще удари една рачичка, Йода само да дигне леко рачичката със силата и цак - Украйна моменталически ще победи Русия. Завоевателната война на агресора Путин, по дефолт е обречена на неуспех. Иначе светът би бил несправедлив, а ние не искаме да живеем в несправедлив свят, нали, тогава по-добре да се фърлиме от десетия етаж, нали?
168
2
 
18
 
! Отговори
Зельо, Зельооо преди 1 месец
и деца трябва да дойдат да ви направят американците, защото ти остави Украйна без бъдещо поколение. Изби мъжете, жените ще се разбягат и тези, които още не са, шото вибратор деца не прави.Ама като дойдат американските *** от тебе да започнат защото там имат 32 пола и не придирят какво е/ват.
167
0
 
11
 
! Отговори
до значи преди 1 месец
Значи хохълите по-скоро са помагали на Хитлер,четете бе,ограмотявайте се.Това ,че сте прости не ви дава правото да пишете всякакви простотии
166
2
 
10
 
! Отговори
Без милост преди 1 месец
С тези терорестични атаки озлоблението на руснаците е стигнало до краен предел,и тази война ще стане свещенна.Това може само да радва Путин.