Пияният общинар от ПП рецидивист, вземана му е книжката за алкохол

Благовест Георгиев е член на транспортната комисия в СОС
8 апр 2024 17:00, Петър Бойчев
73
Пияният общинар от ПП рецидивист, вземана му е книжката за алкохол
Снимка Фейсбук

Примката около пияния общинар от ПП, който предизвика катастрофа и избяга, се затяга яко.

Ефективен затвор и глоба може да получи общинският съветник от „Продължаване промяната“ в СОС Благовест Георгиев заради предишни провинения, пише "Труд".

В петък вечерта 43-годишният партиен активист предизвика катастрофа на кръстовище в столичния квартал „Лозенец“. Той опита да избяга, но граждани го проследиха и посочиха на полицията, която го задържа видимо пиян и го прати за 24 часа в ареста.

Днес се очаква случаят с него да бъде докладван от КАТ-София на Софийска районна прокуратура и на Георгиев да бъде повдигнато обвинение по чл.343, ал. 6.

Оказа се, че Георгиев не само е бил наказван за същото деяние, когато то още не е било смятано за престъпление. Но е и „рецидивист“ с две предишни аналогични нарушения, както се вижда от шофьорското му досие.

През 2007 г., като 26-годишен, Георгиев е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. 10 години по-късно -  през 2017 г. е било установено, че шофира след употреба на 0,8 промила алкохол и му е била взета книжката за 8 месеца.

Тогава му наложили административно наказание глоба от 700 лв. и е бил задържан за 24 часа от полицията.

Странно как с такава биография в КАТ-София Георгиев е влязъл в листата на кандидати за общински съветници по предложение на ПП. А после след избирането му е станал член на три комисии, една от които по ирония на съдбата е за транспорта и безопасността на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
24
 
! Отговори
ЧЕТАТА НА ПП, КИРО преди 1 месец
ВСЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И МАФИОТИ, ЗАТОВА ТОЛКОВА ВИКАТ СРЕЩУ БОРИСОВ И МВР... КОЙ ГИ ФИНАНСИРА.....?..... ИМА ЗАПИСИ.....
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо де, той бил от Промяната и щял да ги унищожи.
7
0
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Общинаря,нойзи,белослава,токев,бахаров,елена петрова,иван христов,жана и княгиняна влезли в един бар.Това е вица.Нататък е.ясно.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то в промяната има ли адекватни? Ако не са кристали, ще е трева (министъра им на културата, който се напушваше до козирката в кабинета си),, ако не е трева ще е алкохол. Въобще за тези хора това не е от значение. Те са умни, красиви и образовани (според тях), и не са длъжни да спазват някакви смешни правила.
5
3
 
34
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Смееех, то Кирчо с двойно гражданство ни управлява, че и направи хлапе на Мирослав Иванов, че един Благовест няма да направят член на комисията за безопасност на движението.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това са го сложили жълтопаветницте в комисията за транспорта, защото е професионалист!
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя влезе в ПП за да може за 3 год. да стане бързо милионер без да има никакви знания и умения. То си му личи по мутрата. Сигурно разбира се е внук на накой от ДС/БКП. Кара си пиян, а е член на комисията по безопасно шофиране. Бонка що не снима, що мълчи там малка ***
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а токев дето кара без джанти два пъти шо е на свобода:)))
1
5
 
36
 
! Отговори
Демек, хубав човек преди 1 месец
ще оправи държавата! :D Вижте се, жълтoпаветници такива, вижте се, за кого гласувате!