ПП за резерва: Да не ни сервират втора серия от "държавата фалира"

От "Продължаваме промяната" отговориха на министър Людмила Петкова
9 апр 2024 21:30, Анисия Иванова
71
ПП за резерва: Да не ни сервират втора серия от "държавата фалира"
Снимка: БГНЕС

От „Продължаваме промяната“ (ПП) излязоха с позиция по повод изявлението на служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова за размера на фискалния резерв. Резервът в края на март е 9,9 млрд. лева, се посочва в позицията на пресцентъра на партията.

В началото на април са били направени големи плащания, като 1,6 млрд. лева към Българския енергиен холдинг (БЕХ) за дълга на "Топлофикация – София", както и 1,5 млрд. лева за изплащането на пенсиите за април.

Очакваните данъчни приходи през април са 3,9 млрд. лв., като датите за тях са на 14 април - данък добавена стойност, и след 25 април - данък върху доходите на физическите лица и осигуровки. Заради тази цикличност резервът се мери винаги към края на месеца, се посочва в позицията на ПП. Така че в края на април се очаква фискалният резерв да е пак над 9 млрд. лв., допълват от формацията.

Още по темата

„Трудно ми е да повярвам, че г-жа Петкова, която също получава ежедневните справки от дирекция “Държавно Съкровище”, не знае тези факти. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, заяви съпредседателят на ПП и бивш министър на финансите Асен Василев.

По-рано днес служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова съобщи, че по данни на БНБ фискалният резерв към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лева, каза Петкова по повод дадената по-рано днес пресконференция, заедно с Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: МФППАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
17
 
4
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ И ПРОМЯНА преди 1 месец
Запада и ПП-ДБ спряха организираните от Москва канали за контрабанда които хранеха българската мутренска мафия вече 30 години...
41
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАПРЕД ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ, БАБА БОКЯ БОРИСОВА ВИ ЗОВЕ НА ЗАЩИТИТЕ МАФИЯТА
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименБОКОВИТЕ ШАРЛАТАНИ СЕГА КАК ЩЕ ПЛАЩАТ НА МАНФРЕД? ПРОМЯНАТА СПРЯ РУБЛИТЕ ОТ КОНТРАБАНДА И ГЕРБ ОСТАНА БЕЗ РУБЛИ.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарлатани наглеци нахални няма ли кой най сетне съд затвор за вас ИМА ли закони има ли правила има ли държава тия крали тия лъжат тия алчни безотговорници Докога ще лъжат
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУБЛАДЖИЯТА БОЙКО БОРИСОВ И РУБЛАДЖИЯТА ГЛАВЧЕВ
37
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
ДРОГАРЕ! Смело в кръгова отбрана в Партийния дом. Закриляйте руските патоци до последна капка предателска комунистическо-мутренска кръв! Затова ви създаде БКП затова ви плаща Путин.
36
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЛАВЧЕВ Е ПАТРИОТ АМА РУСКИ, НЕ БЪЛГАРСКИ. ПРАВИТЕЛСТВО НА РУСКИТЕ ВЪШКИ.
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - РОДОЛЮБИВИ, ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ.
34
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев събра червените бабички и старци и 1-2 по-млади дьонмета. Кръгова отбрана срещу демокрацията.
33
0
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Точно така! И нямат скъпи часовници или пудели разнасящи пачки с пари. Пълна скука! Но да не губим надежда, може пък някой да си назначи парапетната другарка, която да ни дава безумно ***, но все пак парапетни високоплатени акъли...
32
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУБЛАДЖИИТЕ НА БОРИСОВ И ГЛАВЧЕВ ЛЪЖАТ КАТО РАЗПРАНИ КОМУНИСТИ.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТО ВИЙ НИ ГA СЕРВИРАХТИ ТАС НУВИНА! Държавни изменнициии! УУУУ! ПП - Държавна измяна извършииии!
30
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До Христо ХристовСофиянци не могат без Топлофикация, затва;))) Ша умрат! ;))) Ша им падне, кво беше, там, аха, стандарта;))) На Асан Василев също му пада стандарта, ку него боцкат ффф дупету на топло;)))
29
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЛАВЧЕВ САМО НЕГРАМОТНИ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ДЪРТАЦИ
28
3
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
До гристо гристов. Пич, теб съм те запомнил само с неистовата ти съветска омраза към ЕС и НАТО. И независимо дали новината е за Емили тротинетката или за родено жирафче, ти си дрънкаш едно и също.
27
0
 
5
 
! Отговори
Винету преди 1 месец
До 10. Стига с тия тенекиени кюлчета бе, променлив глу.пак! Май и ти си от тези, които дишат единствено благодарение на омразата си към Борисов.
26
0
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Къде си учил, къде си живял или къде си роден не те прави човек, не ти осигурява гарантиран морал и достойнство! От няколко дни гледам снимки с кучета разнасящи пари, инфантилни снимки с луксозни часовници, мафийоти, които интимничат с шефове на МВР...Това нормално ли е?!! Те събраха очите на родната мафия. И аз съм живяла в чужбина, учила съм, със семейството на Петков се запознах много преди да влезе той в политическото пространство и съм безкрайно разочарована! Отвратена! Какъв СССР ви гони?!
25
1
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
А ве, променливи олигоффрени, госпожата просто е казала колко е резервът В МОМЕНТА! Факт! Нищо повече. Нито за фалити, нито за студ. А мазният Асан да си стяга пижамата.
24
0
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 1 месец
Ама искаш да си грееш без пари дупарандата зимъска, нали ?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ме извинявате за коментара.ПП не може да коментира а и не бива да коментира.Политическа партия да коментира финансовото състояние на Държавата си е жива ГАВРА.Със ДАНАКОПЛАТЕЦА! А това че отпуснаха за Топлпфикацията повече пари от колкото за пенсии е хмм доста съмнително .Абе направо си е за съд.