Сарафов разследва военно-окръжния прокурор на София

Иска се най-тежкото дисциплинарно наказание
24 апр 2024 17:07, Стела Стоянова
6
Сарафов разследва военно-окръжния прокурор на София
Снимка БГНЕС, архив

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение.

В предложението си Сарафов иска най-тежкото дисциплинарно наказание за Кръстев заради "многобройните му дисциплинарни нарушения и системното неизпълнение на служебните му задължения". За Кръстев беше установено и, че е минал случайно покрай мястото на катастрофата с Георги Семерджиев минути след инцидента, пише Нова.

Нарушенията бяха установени при комплексна проверка, извършена от прокурори от Върховната и Военно-апелативната прокуратура.

Преди дни Борислав Сарафов поиска уволнението на административния ръководител на Софийската военно-окръжна прокуратура Адалберт Кръстев. Сарафов мотивира предложението си до Висшия прокурорски съвет с резултати от комплексна проверка, извършена от екип прокурори за периода 1 януари 2022 - 30 юни 2023 г.

Ревизията е установила нарушения на принципа на случайния подбор при разпределението на дела, работа не само по досъдебни производства, но и по преписки. Също така изкривяване на данните за натовареността на прокурорите, включително на данните за средната натовареност на всички окръжни прокуратури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минал случайно....хахааха! Вервайте!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това се казва разчистване на неудобните в прокуратурата. Прокуратурата на трябва да е независима, трябва някой да носи отговорност, някои на които народа да му потърси сметка ако не си върши работата, а не да се отчитат пред олигархията, на която въобще не и пука за собствения им народ.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да работя, но нямам желание
1
6
 
0
 
! Отговори
мислещ преди 1 месец
Ха Ха! ***! Ми то и други хора се минавали сигурно случайно и са били на местопроизшествието!!? И тях ли ще уволниш, или арестуваш, за да си мълчат и да оневинят дилъра на ППДБ Семерджиев!?