Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.

ЕК потвърди за спирането на пари по програма "Транспорт", омръзнало им от фактури и несвършена работа
28 юли 2008 17:18, Златко Желев
104
Европа ни секна поредните ? 1,5 млрд.
Снимка: Булфото

ЕК потвърди днес, че сред спрените за България пари има и суми, предназначени не само за предприсъединителните програми / ФАР, САПАРД, ИСПА - бел. ред/

Говорител на Комисията обясни пред БНТ, че част от всички плащания към фонд "Републиканска пътна инфраструктура", спрени в края на януари, засягат и суми по оперативна програма "Транспорт".

По нея на страната се полагат над 1,5 млрд. евро за изграждане на пътна и железопътна инфраструктура за периода 2007 – 2013-та година.

Засега не е ясна цялата сума на засегнатите пари по структурните фондове, предназначени за пътища.

Ясно е обаче, че когато през януари Комисията спира парите към пътния фонд, заради арестите на двама високопоставени служители, това е засегнало и проекти, за които се полагат пари по структурните фондове.

Според Ева Калужинска, говорител на ЕК: Всякакви плащания, свързани с пътния фонд са спрени. Това се отнася както за предприсъединителни програми, така и за програми след присъединяването. Няма да има никакви плащания към пътния фонд.

По думите й всичко това ще продължи докато България не докаже, че е въвела адекватен контрол над усвояването на европарите.

"Докато ние тук, в ЕК, не се убедим в това, не можем да правим междинни плащания. Нито пък крайни плащания. Защото настъпва момент, в който не можем да приемаме повече фактури, а проектите стоят недовършени. Ето това вече ще бъде проблем!", допълва  Калужинска.

А само преди два дни министър Меглена Плугчиева твърдеше друго: Ще ни дадат 1,5-те милиарда евро, само да се стегнем.

В Банско вицепремиерката твърдеше, че парите по програма "Транспорт" не са спрени.


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
тодо преди 12 години
Е сега няма ли да поеме отговорността Асенчо Гагаузов и да си подаде оставката след като толкова пари спряха поради кражбите в ръководеното от него министерство, нека Станишев не се лъжи рибата се вмирисва от към главата ;-)))
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
на никого не са резнали ръчичките, това си беше режисирано активно мероприятие
101
0
 
0
 
! Отговори
трън преди 12 години
Много ясно, да се спрат всички пари, до стотинка. По добре да няма никакви пари, отколкото да ходят в дебелобратите ни събратя, като няма пари от еврофондовете току виж умрели от глад хехе. Спирайте всички пари до дупкаааааа, жалко само за честните хора, които през това време са се опитали да направят бизнес, да организират нещо.

Бе Бай Ганьо се върнал от Щатите, и сега е тръгнал из Европа, мисли си че е най-хитрия и най-големия тарикат :))
100
0
 
0
 
! Отговори
......... преди 12 години
ne zasluzavate pari stom gi kradete opraviate se sami kradlivo pleme ne ste nai umnite vie
99
0
 
0
 
! Отговори
Луд Пръфешънъл преди 12 години
Напълно съгласен, семката е сериозно мутирала! Обаче и друго се забелязва - пълно безхаберие и некадърност на всички нива, къде отиде прословутата БГ интелигентност..от крадене и ленност съвсем сме затъпяли, а може и чалгата да е виновна..знам ли, факт е че сме пред фалит - морален, материален..какъвто щете.
И се събудете малко от тая летаргия, няма общество, няма личности, нищо няма, само кебабчета, Камелия и мастика..
98
0
 
0
 
! Отговори
Г.В. преди 12 години
Каквото и да си пишем по форумите, каквото и да си говорим има две истини, които характеризират положението ни:

1.Прекалено търпелив народ сме.Отделно кражбата, лъжата, лицемерието и доносничеството са в кръвтта ни.Жалко е но е истина.

2.И да свалим няма кого да изберем за да управлява държавата така както трябва.За да се оправи тази държава трябва да дойде правителство създадено от нови хора а не стари партийни мутри които само си сменят цвета за избори.
Но такива хора няма как да дойдат на власт.Такива хора няма нужните пари дори да участват в избори.А всички които имат пари ще управляват България така както я управляват от 1989г. на сам
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
А утре като те натопи някой твой "Приятел" и ти резнат ръчичките какво ще кажеш хах
96
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 12 години
стиа сте писали простотии, на центъра пред народното събрание се събрахме 100 души, тва ли е народа на българия беееееее
гневни малодушници
95
0
 
0
 
! Отговори
G.Petkov преди 12 години
така е . и така ще бъде , защотото в България на никой не му пука за нищо .
94
0
 
0
 
! Отговори
admin преди 12 години
Докато тези *** са на власт постоянно ще има санкции и все по-зле ще става. Това че ние ги търпим не означава че и Европа ще ги търпи.
93
0
 
0
 
! Отговори
трън преди 12 години
пропуснах само да кажа, че за мен никакви смени на правителства, никакви смени на управляващите не трябват. За голямо съжаление трябва тирания, монархия, каквото щете, със санкции от миналото - за кражба - режеш ръката, за изнасилване - режеш оная работа, за убийство и отвличане - режеш главата . Бая крайници и глави ще паднат, но ще се научим, че пари се изкарват с рабоа, не с кражби и връзки.
Скапана яко скапана държава
92
0
 
0
 
! Отговори
трън преди 12 години
Абе ***,
Всички дето хленчите за крадливите управници. Я се замислете колко от Вас, когато имат възможност в службата, дават фактури за неизвършени разходи? Колко от Вас когато от тях зависи, дават поръчки на познати или пък на други фирми срещу процент? Колко от Вас когато е възможно крадат служебен бензин, служебни консумативи и т.н.
Баси хленчещото племе, се правят на възмутенил ми всички Вие правите това което правят управляващите в момента, само че на тях им е паднало да го правят в по-голям мащаб. Те ще престанат да крадат, когато ВИЕ престанете да крадете на дребно, когато осъзнаете, че това НЕ Е ПРАВИЛНО и съответно държите сметка и на тях, че не е правилно.

А половината от Вас хленчат как политиците и управляващите крадат, не защото е ЛОШО, а защото не са на тяхното място те да крадат.

БЕ ТЪПО БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ, пълно с тъпи *** крадливи пумияри, това сме
91
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
АЗ СЪМ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ТИ
90
0
 
0
 
! Отговори
Ми-6 преди 12 години
предлагам на България да се наложи пълна икономическа блокада, санкции и каквото там се сетите - е вярно че ще изгине и българския народ, но поне ще се оттървем от наглата крадлива ***, която ни управлява, който остане след това, поне ще започне на чисто
89
0
 
0
 
! Отговори
Просветител Книжовни преди 12 години
КРАДЕЦ = български управник; ОВЦА, ОВЕН = българка, бъргарин от народа
88
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
българия е пародия на държава, колкото по-скоро думата българин и българия изчезнат от речника и историята, толкова по-добре ще бъде не само за останалия свят, но също и за тези същества, които останат да живеят на тукашната територия
87
0
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
ЕВРОПА НЕ ВИ Е ВИНОВНА - ВИНОВНИ СТЕ СИ ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ОВЦЕ, КОИТО СИ МЪЛЧАТ, ДОКАТО ТРОЙНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ВИ СТРИЖАТ И ДОЯТ И ИЗТИСКВАТ, МАЧКАТ И УНИЩОЖАВАТ
86
0
 
0
 
! Отговори
ванко преди 12 години
загледа ли се някой в снимката? Това да не е реклама за забрана на тютюнопушенето? :-)
85
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 12 години
VIE I SEGA GI VRASHTATE, BEZ DA SE USETITE...ANESTIZIATA NA KOMUNIZMA SE OKAZA PO-SILNA OT OCHAKVANOTO..
84
0
 
0
 
! Отговори
smurt преди 12 години
chudq se kakvo pravim oshte ta ne sme izlezle da izchistim vsichko v NS