Глобяват фермери, които не са спазили срока

Министър Цветанов съобщи, че в кампания 2009 г. са били регистрирани 33 недобросъвестни случая
18 май 2009 11:00,
9
Глобяват фермери, които не са спазили срока
Снимка: БГНЕС

"Успешно е приключила Кампания 2009 за подпомагане по линия на преките плащания за земеделие", каза министърът на земеделието и храните Валери Цветанов.

Общо 88 770 земеделски стопани са подали до 15 май заявления за подпомагане чрез европейско финансиране. Тази година са с 5 хил. повече спрямо миналата година.

"Срокът, в който земеделците можеха да подават заявления за преки плащания за обработванията от тях земи, беше до 15 май. На тези, които не са подали заявлението си до тази дата, ще бъде наложена санкция от 1% за всеки работен ден закъснение", каза още министър Цветанов.

От 31 май до 9 юни всички стопани, които подават заявления или нанасят корекции върху подадените такива, независимо от датата за входящата регистрация, също ще търпят санкция.

Заявените до този момент за подпомагане площи са 3 475 243 хектара, които са 96,6 % от площите, с които българските земеделци са кандидатствали миналата година.

Министър Цветанов съобщи, че в кампания 2009 г. са били регистрирани 33 недобросъвестни случая, които той нарече „Андрешковци“.

По отношение на програмата за изплащане на помощи на глава животно министър Цветанов съобщи, че до момента от ноември месец са били изразходвани 45,5 млн. лв. за изграждането на информационна система и закупуването на персонални компютри за ветеринарните лекари.

Според него тази програма е много важна, особено сега, когато страната ни се намира в криза.

По предварителна оценка при интегрирането на програмата при овцевъдството и козевъдството могат да се предвидят между 18 и 20 млн. лв. От министерството не знаят да има проблеми по плащанията на САПАРД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
ЦЕЦО цървула, ти си голям БИВОЛ, ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ТУРСКИ ХРАНЕНИК!
6
0
 
0
 
! Отговори
Мечо преди 14 години
Заграбиха ни нивата и я декларираха, че я обработват без да ни питат. Като се опитахме да се разправяме със самоуправящия се "арендатор" от ДПС ни обясниха, че е важна клечка в ДПС и да не се занимаваме. Отидохме в комисията и там всички бяха от ДПС. И вместо да ни обяснят как така са регистрирали крадеца, ни обясниха, че не може нищо да направим, защото не можело за 1 земя да има 2 регистрации... Направо да се чудим и тази мярка, чии интереси обслужва...
5
0
 
0
 
! Отговори
накато преди 14 години
Значи за 45 милиона за компутри 20 за животни. Ей тва се вика М на замеделието и програми по САПАРТ. Предполагам, че на ветиринаря много му трябва копютър за 45 милиона. Ами купете им 10 000 компютъра на старо по 30 $ и са готови. Пак ще източваме бюджета май май ... За справка много яки компутри могат да се вземат за тая цена че да си цъкат електроните таблички ветиринарите
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Това гуси на снимката ли ще ги глобява?
3
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
ZA V KLANICATA STE (DRUGARIU) CVETKOV, NE SE VPISVATE KATO STANDARTNO ..........NO S PRIBABIANETO NAMOVICKO TELISHKO OT .........STE STANI CUDNA LOKANKA.
2
0
 
0
 
! Отговори
ML400CDI преди 14 години
Ако ви начисля по 1% на ден както вие го правите за просрочие...За една година по 2500лв на ден 365*2500 приблизително около 1 милион... е хайде честито ...потънах в мечти...
1
0
 
0
 
! Отговори
tomov8.blog.bg преди 14 години
Че не преведоха навреме парите по програмите? Що не си уважите сексуално родителите по майчина линия, а ?