Атака – българският принос в европейския популизъм*

Чуждите медии не пропускат да отбележат нелошото представяне на крайните ни националисти
8 юни 2009 19:55,
166
Атака – българският принос в европейския популизъм*
Снимка: БГНЕС

В международните медии в понеделник България присъства с коментари и анализи, посветени на провелите се в неделя избори за ЕП, съобщава Дойче Веле.

Евронюз посочва Атака като антиевропейската и националистическа партия, която за втори път получава право на представителство в Европарламента.

Германският всекидневник Берлинер Умшау заключава, че противниците на ЕС са във възход и също дава пример с гласовете за Атака.

Германския виртуален портал "Знание" публикува материал под заглавие "Популисти завладяват Европа".

Медията пише, че в България са станали известни нови случаи на купуване на гласове.

Германският вестник Мителдойче Цайтунг в онлайн изданието си характеризира евро изборите като "протестен вот", а за България става дума пак по повод изборните манипулации чрез купуване на гласове и по повод силното представяне на националистите от Атака.

*Заглавието е на редакцията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
stormfront преди 14 години
До 42 Ь1. А против какво са се борели, ще ми обясниш ли?2. А коренното население в България ли са?3. Тази простотия няма да я коментирам.....4.Има си много реална програма, можеш да влезеш в сайта им и да я прочетеш.
44
0
 
1
 
! Отговори
до: stormfront преди 14 години
Вярно , национализъм значи да обичаш нарада си държавата си и т.н... а не да мразиш другите нации в своята държава , защото с мисленето на БАТАКА нито една европейска държава,та дори и света няма да те уважава щом си - ПРОТИВ СВЕТА ,и "единствено за своя народ" , както се изразяват *** от БАТАКА.И с тези глупости напълнихте главите на децата ни които са по на 15-16 и ще могат да гласуват скоро .. а на младото поколение малко му трябва да го подведеш,след като сигурно 30% пият,пушат. т.н
43
0
 
1
 
! Отговори
sarstuff преди 14 години
Taka e nacionalistite mnogo se nadceniavat... Nacionalisma shte izgubi taka ili inache. Prekaleno golqma smesica ot narodi ima v Evropa veche. Nacionalisma prosto nqma da viree.A do 39 - kato govoria za globalizacia imam vpredvid ne samo che nie triabva da se globalizirame, triabva i romite da se globalizirat sushto taka. Te ne sa otvoreno obshtestvo, no leka po leka ili shte stanat ili nqma da oceleqt kachestveno
42
0
 
1
 
! Отговори
Ь преди 14 години
1.Левски и Ботев не са се борили против турците и ***.2.Турците и *** не са имигранти и имат същите права като и откачените привърженици на Атака.3.Цялата парлама е с цел ако може да се създаде някакъв конфликт, та руснаците да имат повод да си пъхат мръсните ръце на Балканите.4.Атака няма никаква реална програма, няма и кадри - видя се колко струва един от най-добрите им хора - малоумния Д. Стоянов. Държи се винаги като обидена п*тка. Виждал съм го на улицата пред НС - ***...
41
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИС преди 14 години
Уха,значи и аз съм популис,защото подкрепям АТАКА изцяло.Ок. такъв да съм.Както искат така да ме наричат.За мен сам си най обикновен националист (обичам си нацията,културата,религията,народа и родината).
40
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Матака 24 , това ,което пишеш ,може да важи в пълна сила за ДПС , но не и за Атака...Да доживеем до изборите, народа най-добре от вътре ще прецени кой крив, кой прав!Между другото, доган купи ли си летящата чиния вече?Нещо много словоохотлив стана напоследък, за разлика от момента , когато се "Самоуби" Емин?
39
0
 
1
 
! Отговори
stormfront преди 14 години
До sarcastic stuffКато си за глобализацията, защо не отидеш да живееш в Столипиново примерно и да се "глобализираш" с братята си ***.....
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ау че голям принос в историята на ЕС, ах колко много зависела тя от скромните 300 хил. гласа за атака и какво огромно значение има това за Европа! :) смешно е как се надценявате :))))
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бий тирана, бий бий бий, само така, атакааааааа.....
36
0
 
1
 
! Отговори
brigante преди 14 години
щом като се появи партия "атака" и то съвсем закономерно по своя естествен път значи има защо! така че свиквайте с партия "атака"!мрън-мрън-мрън никой не иска да слуша вашето хленчене относно партия"атака"...нищо лошо няма в това да сте патриоти и националисти!споко!(извинете ме,че не слагам главни букви и препинателни знаци както трябва,но в нета принципно се пише така:)
35
0
 
1
 
! Отговори
АаааТакаааа преди 14 години
Не само Днес.бг са срещу Атака,всички медии сА.Вижте какво става по телевизията,само за Герб,Бсп и ДПС се говори.Цензурата е ужасна.Няма свобода на словото в България.А тези които плюят Атака,знаят ли какво е по централнА България.*** властват,завладели са села и малки градчета.Крадът,убиват и никой нищо не им прави.Защото ако убиеш *** влизаш в затвора,но *** ако убие българин остава ненаказан.БЪЛГАРИ НЕ СТОЙТЕ ТАКА,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО СЛЕД 10Г ЩЕ Е КЪСНО.АТАКА
34
0
 
1
 
! Отговори
sarcastic stuff преди 14 години
M(a)taka e prav.Nacionalisma e losho neshto. Vsichki trqbva da se globalizirame - neka da zabravim starite si navici, tradicii, religiq i ezik.Zashto da pishem na kirilica sled kato latinicata e nai-razprostranenata azbuka v momenta?Zashto da vqrvam v nqkakva si religiq sled kato nikoi ne e dokazal, che bog sashtestvuva?Az sum za globalizaciqta. Sveta se globalizira. Vsichki narodi zabravqt minaloto si i poglejdat kum svetloto budeshte, v koeto vsichki narodi sa edinni i jiveqt v mir.
33
0
 
1
 
! Отговори
stormfront преди 14 години
До M(a)takaНационализъм означава да ОБИЧАШ своя народ и родина.Ти мразиш ли твоя народ и родина, че си против национализма ?
32
0
 
1
 
! Отговори
M(a)taka преди 14 години
Национализма е най-долнопробната идеология в цялата човешка история. Националисти стават само най-пропадналите, най-комплексираните и най-глупавите типове, защото на техните фюрери не им трябват мислещи хора , а стадо овце кето да ги следва безропотно и да повтаря техните *** приказки като развален грамофон.
31
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Матака - много точно описание - само че се отнася за отвратителните ни ***.Атака желае Българите да спасим своята Родина, за да можем някой ден да гледаме децата си в очите, а не когато някой ден внуците ни в Канада ни попитат "Дядо, защо оставихте България на ***?" да навеждаме поглед и да се чудим какво да кажем.
30
0
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 14 години
И стига сте писали лъжи ! В сайта на евронюз, няма НИТО ЕДНО изречение, посветено на Атака !!! Б.О.К.Л.У.Ц.И, П.Р.О.Д.А.Ж.Н.И.Ц.И. !!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Пак мда преди 14 години
Dennis и М(a)taka явно са един и същ комплексар, който не успява да разсъждава елементарно по проблемите на държавата в момента.
28
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Няма нищо лошо в национализма, негов принцип е "Своята земя не даваме, чуждата земя не искаме". Откъде-накъде решиха, че Атака е антиевропейска партия, че са популисти и не знам си какви? Това, че не желаем да бъдем роби в собствената си страна на *** и турци, лошо ли е? Затова ли Левски и Ботев се бориха против турците, та сега *** да ни яздят?Който е против Атака, значи е против България.
27
0
 
1
 
! Отговори
Пак мда преди 14 години
И аз съм на това мнение.Ако следващия парламент е пълен само с мазни партии, които не успяват да удържат народния интерес просто няма смисъл да оставам тук.
26
0
 
1
 
! Отговори
stormfront преди 14 години
M(a)taka глупав си като албански козар.....