Филчев: Цветанов минава границата

"А беше много добро момче, възпитано, аз го помня..."
Обновена: 16 ное 2010 22:01 | 16 ное 2010 22:00,
180
Филчев: Цветанов минава границата
Никола Филчев. Снимка: Булфото

Бившият главен прокурор Никола Филчев обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че нарушава закона.

Според него МВР шефът е преуморен и раздава обвинения без това да му е работа.

Филчев каза в интервю пред "Дарик", че ако организираната престъпност напада Цветанов от 1 година, то самият той е жертва на същата тази организирана престъпност вече повече от 30 години.

Още по темата
"Нямам думи, това не подлежи на коментар. В цивилизована държава не се прави така. Че даже понякога и раздава присъди.

Борбата с престъпността трябва да се води със законни средства. А това, което е подхванал, минава границата.

Цветанов е едно много добро момче, възпитано момче, аз го помня - един слънчев човек, стоеше на три метра зад генерал Борисов.

Разбира се, той на съвещания не е участвал, идваше - такава му беше ролята, също достойна, не беше началник", завърши бившият обвинител №1 на държавата.

По-рано днес вътрешният министър обяви, че Никола Филчев е заподозрян като поръчител за две убийства през 2000 и 2002 г.

Цветан Цветанов посочи, че става дума за убийствата на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Според вътрешния министър Алексей Петров едва ли е извършителят на поръчката, той е по-скоро възложителят.

В коментар на казанато от Цветанов, Едвин Сугарев прогнозира скорошни белезници за Никола Филчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По повод разминаването между твърденията на Юрген Рот и казаното от българския вътрешен министър германският журналист каза следното пред Дойче веле: "Не, очевидно е станало недоразумение. Министърът се позова на Едвин Сугарев и на вдовицата на убития прокурор. Но аз останах с впечатлението, че той смята за достоверни тези показания и че всичко това ще бъде част от разследването на случая."
159
6
 
4
 
! Отговори
gnom преди 13 години
филчев е пич,работи и говори професионално
158
0
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 13 години
Ами не е така. Не сме свободна държава. Ако някой си го мисли, то дълбоко се лъже и само си чеше езика. Ние сме някакво странно място, където никой не казва публично интересите си. Но всеки се опитва подмолно да си ги прокарва...Русия, САЩ, мазните франсета, турците, българските, родни прости ченгета, българските родни по-умни ченгета и най-вече българските, родни, най-големи тарикати от ченгетата. А ние останалите се чудим защо изобщо сме българи...
157
0
 
5
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
ABE DIVAK SAS DIVAK KAKTO TI SE BORI S PRESTAPNOSTA LI BE MIKERE.CVETANOV NE E MINAL NIKAKVI GRANICI , AMI TI SI ZA VAV ZATVORA BE PSE TAKOVA.NE ISKA6 MAI DA TI ISKARAT YBIISTVATA I DALAVERITE PSE TAKOVA.PRIZNAI SI I KAKVO PRAVIXTE S TRAKTORA.GADINA MRASNA.
156
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
И кои са тези личности от Европа ,номер 162 които са поискали оставката на този мерзавец-Румен Петков.Дай малко имена.Изключвам разградската пръчка Атанасов неуспял юрист прокурор.
155
8
 
7
 
! Отговори
Кога преди 13 години
ЦЕЦО - ЛЪЖЕЦО стига си се появявал по телевизията с "красивата си свиркаджийска физиономия"
154
1
 
9
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Дали ген. А. Атанасов лъже или казва истината ?Нека да се върнем на случая ' Куйович ', който гръмна на 28.11.2007 г. и да си припомним какво се случи тогава !От едната страна бяха ген. А. Атанасов и ген. В. Танов, а от другата - Р.П. и В.П. ...Нека да си припомним и чия оставка като вътрешен министър беше поискана от цяла ЕВРОПА през пролетта на 2008 г. ! Не беше ли това оставката на Р. П. ?Ако ген. А. Атанасов лъже, то защо тогава от цяла ЕВРОПА поискаха оставката на Р. П. като вътрешен министър ? - Доста лесен въпрос, нали ?
153
4
 
7
 
! Отговори
кирилов преди 13 години
Г-н Филчев,полицай като се събере с мутри се получава такъв мутант,няма какво да се чудите.
152
3
 
3
 
! Отговори
Sertova E. преди 13 години
Kak sa blesnali jitata,okupani ot svetul dujd, i nii vurvim, vurvim, natatuk,vodeni ot silen, mudur muj.Veqat buri, veqat hali,snqg se sipe na parcali,krali s Cecko kvoto krali,a nas... ku4eta ni qali.4estnost, vqara i moral,biqat se v gurdite mujki,kral koito kvoto kral.a na nas maruli s drujki.Nii 6te promenim jivota,krai s tegloto i homota,ni6to se ne mrudva ve4e,nadejdite zagibihme nii ve4e.GERB ni vodi, nii vurvim,no posokata qa nqama,karai koi se hvana, hvana!!!!
151
2
 
4
 
! Отговори
Sestra Ku6leva преди 13 години
To rabotata e qasna.Cecko mu se iska da e Fil4ev zaburkan v ka6ata, ta da se kaje, 4e zada4ite e polu4il Traktora i da go vurnat posleniq v drangolnika. A uporito se govori, 4e obiskite na Traktora i aresta sa za edin fim v koito glaven geroi e jenata na Cecko. Filma ne e nameren. Na filma glaven geroi e suprugata na Cecko s nqakakuv muj. Se6tatate se za kakvo stava dum nali!Kakuv Oktopod, kakvi Vulci ili tam kvo be5e...ne gi pomnq ve4e.
150
7
 
13
 
! Отговори
1:0 za Filio voivoda преди 13 години
Да знае някoй каквo тoчнo Цецo е завършил пo физическo възпитание?катo гледам най-му се oтдават говоренето без препятствя, тъпанарскят скoк и мятанетo на клюки
149
3
 
4
 
! Отговори
Ако е някой друг? преди 13 години
А ако не е Филчев?! Ако е някой , който го е изпратил посланик, та да изглежда като загриженост, пък то да си е заточение ...та Филчев да не може да се защити през цялото това време?...
148
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нов цирк!Осрахте се бе, гейберисти прости.
147
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР раздава обвинения без това да му е работа !!! Браво.Но Цеци е физкултурник и инвеститор в недвижими имоти, закона не го чел. Не го разбира!
146
5
 
5
 
! Отговори
da ti umre konio преди 13 години
The wiiiineeer isssss:Наместо Цветатов да се държи достойно и да излови онези обявени 300 бандита, той се залавя с некакъв дъртак, вмирисам от секъде и който на пръв поглед никога не е бил майка си в банята с метлата на съседите в неделя вечерта по време на Лека Нощ Деца, та камо ли да утепа кокошка, прасе, *** или ***.
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zaradi gerb na bulgarite im ostaviha dva izhoda, tova sa : Terminal EDNO i Terminal DVE na aerogara Sofiq. Drugi ..nema!!!!!
144
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Омръзна ми този Цветанов да раздава присъди и да разлайва кучетата. Кога най-после ще се махне от телевизироте ни. Когато и да го включа той все е там. И, най-важното, да спре да кара посланика на САЩ да му дава оценки и да ни поучава. Ние не сме губерния на тази велика сила, колкоти велика да е тя. Все пак, така си мисля, че сме свободна държава. Ако не е така, дръг е въпросът.
143
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Филчев не бъде арестуван, Цветанов да подава оставка!
142
6
 
13
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Родата на Филчов е с корен от село Чавдар ,Софийско. Много достойни хора. Поне моят дядо и неговите братя бяха такива. Благодаря на Днес за снимката на господин Филчев. Племенника на дядо ми е негово копие визиуално. Все едно починалия преди 10 години любим дядо е пред мен. Благадаря.
141
3
 
7
 
! Отговори
Цецо Лъжецо Крадецо преди 13 години
Шумът ще стане песен...иде интересантна битка: Физвъзникът на Република България, Мънистърът на МеВеРето и бившиат Прокурорен психняр;Фильо версус ЦвъцоА на бас че за Нова Година Цвецнян ще се наведе да върже обувките на Фильо и то по най-покорният начин, с лице към пръстите на прокурорът. А в тази длъжност , т.е в наименованието ии име едно ***, та е те тоьо *** ше бъде за победените.за сега Фильо нищо неспоменава около финансовите дела на Цецльо, да видим до кога.Шоото което ще ни излезе през носът.Наместо Цветатов да се държи достойно и да излови онези обявени 300 бандита, той се залавя с некакъв дъртак, вмирисам от секъде и който на пръв поглед никога не е бил майка си в банята с метлата на съседите в неделя вечерта по време на Лека Нощ Деца, та камо ли да утепа кокошка, прасе, *** или ***.и друго , мног ми се иска все пак да помолиа редакторите като дават на снимка посланникът на такава велика държава да не го снимат като препил с боза и притеснен от клекавица , каквото е излъчването му на всяка снимка. И трето предупредихте ли г-н Посланникът че го снимате как се ръкува с Цецо Лъжецо Крадецо?Тази ръка е попала туй онуй и не е редно по този начин да злепоставяте г-н посланникът па макар и да е прекалил с бозата....