Затяга се примката около Филчев

Сугарев: Не бих се изненадал да видим Филчев с белезници
16 ное 2010 18:46,
128
Затяга се примката около Филчев
Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС

Убитият върховен прокурор Николай Колев е знаел, че ще му изпратят Алексей Петров, сочен за изпълнител на "мократа поръчка" срещу него.

Това твърди в интервю за "Дойче веле" Едвин Сугарев, който е един от последните хора, видели Колев жив.

"Вечерта веднага след убийството на върховния прокурор Николай Колев се обадих директно на Бойко Борисов, който беше тогава главен секретар на МВР, и се уговорихме да дам показания още на следващата сутрин.

Такива показания дадох първо в софийското СДВР в негово присъствие, а след това и пред следователи от Главната следствена служба. Но не съм единственият, който се обади по този повод", казва Едвин Сугарев.

На въпрос откъде той е имал толкова бързо информацията, че зад това покушение стои Филчев, Сугарев отговаря:
"Причината беше, че аз бях един от последните хора, които са виждали Николай Колев жив. С него се срещнахме няколко дни преди убийството му за един разговор, свързан с Филчев, и с някои данни за негови дела. Та покрай това той ми се стори доста угрижен и аз го попитах дали не се безпокои от нещо.

Мислех си, че може да е свързано с намерението на Спартак Дочев да се върне към старата си охранителна дейност. И тъй като те бяха покрай Филчев също така много остри врагове – дали не се безпокои от това. Той ми отговори: "Бе остави го Спартак Дочев, той не е никакъв проблем, но Алексей Петров ще ми скочи". Това беше и поводът да дам показания след това пред следствените органи за това, че той е най-вероятният организатор на убийството", споделя Едвин Сугарев.

Още по темата

По думите му по това време Алексей Петров освен че е бил засекретен сътрудник на НСС, не е изпълнявал никакви други функции освен собствените си бизнес дела.

„Но това, което е много интересно, е, че той беше изключително близък с главния прокурор Никола Филчев. Благодарение на това над него беше разпънат, така да се каже, един прокурорски чадър и никой не го закачаше за нищо. Това е и времето, в което той действаше много силно в "Кремиковци" в комбина с Филко Славов, който пък отговаряше за охраната на комбината. И в много други дейности могат да се проследят дейностите му от това време, казва Сугарев.

Според него основният мотив на Филчев да поръча премахването на прокурора Колев е заради това, че той е бил най-сериозният му враг в средите на магистратите.

„Не бива да се забравя и фактът, че те бяха доста близки преди това и че е твърде вероятно Николай Колев да знае доста подробности от така скритото битие на главния прокурор. След което те се сблъскаха много остро покрай скандалите, свързани с натиска, упражнен от Филчев върху някои вестници, като например вестниците на Иво Прокопиев "Дневник" и "Капитал".

Това пък беше свързано с разследването, което тези вестници проведоха за брата на Никола Филчев – за Ангел Филчев, един от хората, поддържащи контрабандни канали за антични ценности", казва Едвин Сугарев.

Относно това къде е сега Филчев Сугарев посочва, че чува различни слухове по този въпрос, но не знае кой е автентичен.
 
„Говори се, че отново е забягнал някъде в чужбина, че се крие в къщата на свои близки и че е обладан от поредния пристъп на страхова психоза – нещо, което беше характерно за него.

Но доколкото знам, в случая с Филчев, и особено във връзка с убийството на Надежда Георгиева, се работи доста сериозно от страна на прокуратурата. Така че аз не бих се изненадал, ако в един момент бившият главен прокурор се окаже арестант", казва в заключение Едвин Сугарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: убийстваНикола Филчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
4
 
! Отговори
Х преди 13 години
Не помня, от много години вече, думата да е дадена на някой човечец от улицата, да го види публиката, да го чуе, да се порадва на средностатистическия минувач. Винаги по проблемите на деня се изказват едни и същи муцуни, толкова омазнени и олайнени от участието си разрухата на държавата, че ми се повдига. Не, че редовата анонимна единица ще каже нещо интересно, ама поне от кумова срама да се пуснат двама-трима случайно срещнати на "кръстовището", които не са с блясък в очите!
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То е ясно ,че Филчев е луд! Ясно беше и тогава... И не са само 2-те убийства ,има и още *** около него.....
109
6
 
10
 
! Отговори
за 115 преди 13 години
Сугарев не е луд комунистическа мастио!
108
6
 
19
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Това че Първанов Филчев и Петров са комбина тосе вижда Да подкрепим Цветанов и истината дасе чуе
107
13
 
8
 
! Отговори
78 преди 13 години
Сугарев е доказано луд,не разбирам защо му се дава трибуна да говори глупости!
106
8
 
9
 
! Отговори
тиририрам преди 13 години
Сугарев , не се хаби , ти си човек на костов - знае се от всички. Виж че даже той вече не подкрепя ГЕРБ. Ти за къде се натискаш , а забравих ако има предсрочни избори , другаря Костов вече няма да влезе , да , да
105
1
 
14
 
! Отговори
едно ку-ку преди 13 години
*** те и да искат ,не могат да осъдятп Филчев.Та тоа е лут бе хора...
104
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ог герб всички са кумунисти
103
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя на снимката е един от знаковите *** на прехода. За едно посланическо място и майка си ще продаде. И... все пак прости му господи, защото не знае какво прави.
102
8
 
17
 
! Отговори
za 108 преди 13 години
Абе ти голям зъб имаш на ГЕРб, какво стана - изгониха ли те ?
101
0
 
6
 
! Отговори
уфса преди 13 години
Зад Лупи стоят доста политици от близкото минало и не мисли,че той е прибирал всичко.
100
13
 
7
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 105 /погледни на пост 101 - ТОВА Е ДРУГАРЯ ТИ ПО СТАЯ В ГЕРБ...Не заблуждавай другите че ни се привиждате, вие сте навсякъде да защитавате РЕЙТИНГИТЕ на МУТРАТА РазБойко...Друг вариант е да не си си сложил очилата и да не виждаш милиционера до теб в стаята за писане по форумите...
99
8
 
5
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 101/ ЧЕРВЕНИЯ МИ МИЛИЦИОНЕРСКИ КЛОНИНГАЙДЕ В МИЛИЦИОНЕРСКАТА КОМПАРТИЯ ПАК СЕ РАЗСМЪРДЯ НА ЗАГОРЯЛО......ПАК СЕ РАЗТИЧАХА ОТ 4-5 КОМПЮТЪРА ДА МЕ БОРЯТ...Администратора им "Банна" Президента на РъБъ, и ченгетата се разтичаха!!!МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРА ДА БАННЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАРУШИТЕЛИТЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА.ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ПАК ПОЛЗВАТ НЕРАГЛАМЕНТИРАНИЯ ПРОФИЛ СЪЗДАДЕН СЪС ЕДНА СМЕНЕНА БУКВА В ИМЕТО (от кирилица на латиница) ЗА ДА ГИ ДОПУСНЕ СИСТЕМАТА ДО РЕГИСТРАЦИЯ!!!!!
98
0
 
3
 
! Отговори
za 102 преди 13 години
Защо мислиш , че тапирите сте нещо по виcше от уфсете.......Колкото до протекциите бъркаш много - Лупи сам точеше......няма нужда от световна конспирация
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твоето не са отговори, а глуха зашита..........само милиционери ти се привиждат.......:))
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сугарев и той е ***-като прочетеш какво говори за Иван Костов,разбираш всичко!Кой е по-големият ***-Сугарев или Филчев-?????
95
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 96/в 85-ти пост ти отговорих вече, но не се учудвам че неможеш да разбереш...и в 93-ти пост можеш да прочетеш неща които се отнасят респективно пак за тебОЩЕ ПОВЕЧЕ МЕ КЕФИШ - ШТИ ЗВЪННА
94
0
 
2
 
! Отговори
Христина преди 13 години
ДО 93,ТРАГИЧЕН СИ В ГЪРЧОВЕТЕ СИ ПО СПОКОЙНО,ЗА ВСИЧКО СИ ИМА ВРЕМЕ.
93
0
 
7
 
! Отговори
Роман преди 13 години
Не го е крил гоце , това е стандартна процедура за безопасност ,ако Филчев е поискал не могат да му откажат , хващам се на бас , че и Б.Велчев ще бъде изпратен посланик някъде далеко от България , но предполагам в по бяла държава (САЩ , Австралия ) щото се нагъзи на бате бойко и , като за наш човек на по-хубаво местенце
92
5
 
5
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 90 /Ох, още един другар милиционер с ТЕМПЕРАТУРА...Даскала по физкултура - Цецко, как се изписа КОНСУЛТАНТ КАТО ХИДРО-ГЕОЛОГА ДОГАН като е толкова честен...И нали стеше да бута БАРБЕКЮТО НА ДОГАН......КАК ИЗВЕДНЪЖ СИ ПОСТРОИ И ТОЙ БАРБЕКЮ КАТО КЪЩА, И ТО ПО-ГОЛЯМО ОТ НА ДОГАН...ЕГАТИ ЧЕСТНИЯ МОШЕННИК...На запад след такъв скандал не министъра, а партията му си отива...А ТУК ЕГАТИ РАЗБИРАНИЯТА - ЗНАЧИ КОРУПЦИЯ МОЖЕ, НО АКО КОРУМПИРАНИТЕ СА НАШТЕ МАЙМУНИ...