Корнелия Нинова: ГЕРБ прави подарък към контрабандистите

Червенатата депутатка е против промените в Закона за тютюна
19 ное 2010 11:28,
79
Корнелия Нинова: ГЕРБ прави подарък към контрабандистите
Снимка: БГНЕС

Предлаганата промяна в Закона за тютюна и тютюневите изделия е поредният подарък на ГЕРБ към контрабандистите, коментира депутатът от "Коалиция за България" Корнелия Нинова по повод на предложенията на депутати от ГЕРБ да се либерализира пазарът на изкупуването на суров и необработен тютюн.

По думите на Нинова предложението е да отпадне правото тютюн да изкупуват само лица, които извършват промишлена обработка на тютюн и са получили разрешение от Министерския съвет, върху които фирми се упражнява контрол.

„Ако поправката мине, всеки ще може да купува тютюн абсолютно безконтролно“, заяви Нинова пред „Фокус“.

Тя обясни, че предложено залага да отпадне и подписването на договори между продавача и купувача в началото на годината, което иначе гарантира на тютюнопроизводителите, че продукцията им ще бъде изкупена.

„Ако поправката мине, те ще произвеждат нещо, което не знаят дали ще се купи. Предложено е да отпадне отчетността за количествата произведени-продадени тютюни. Отпада забраната за препродаване и отпада задължението да има удостоверение за квота. Т.е. ако това се случи, всеки ще произвежда колкото и каквото иска, всеки може да купува колкото иска, без да дава отчет, всеки ще може да препродава на каквито си иска цени и на когото си поиска без контрол”, коментира още депутатът.

Като резултат според Нинова тютюнопроизводителите ще получат най-ниските цени, прекупвачите ще препродават на високи и ще печелят на гърба на тези хора.

„Тютюн ще се реже в гаражи и ще се продава на черно, от което ще се пълнят нечии джобове, а бюджетът ще пострада“, категорична е червената депутатка. 

„Никъде в Европейския съюз няма такъв режим, нещо повече – страната ни има договорени квоти с Европейския съюз за производство на четири вида тютюни – „Вирджиния”, „Бърлей”, „Басми” и „Каба кулак”. Премахвайки квотния принцип, в България ще нарушим договореното с Европа и може да понесем санкции”, каза още Нинова.

Според нея законът за тютюна и тютюневите изделия има нужда от промени, от някаква степен на либерализация, но не и от това, което се предлага.

Според мен някой заблуждава тези хора, като им обещава, че по този начин те ще получат по-висока цена за това, което са произвели.

„Такъв резултат няма да има, напротив, пазарът ще бъде в хаос, на техен гръб всякакви прекупвачи ще се упражняват, с което ще им подбиват цената, а след това от препродаването, което сега е забранено, ще се трупат големи печалби ”, каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: закон за тютюна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
13
 
! Отговори
БСП-МАФИЯ преди 13 години
ЩОМ КРАДЛИВАТА И ПРЕСТЪПНА БСП РЕВЕ И ИЗПАДАТ В ИСТЕРИЯ ЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД И ВЪРВИМ ПО ПРАВИЛНИЯ ПЪТ..НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ПОДКРЕПЯМЕ ГЕРБ И БОЙКО ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ ЗАВИНАГИ БОЛШЕВИШКАТА МАФИЯ ОТ ПОЛИТИКАТА И ВЛАСТТА--НЕКА СИ ОСТАНАТ В КЛОАКАТА ОТ КОЯТО СЕГА СЕ ПОДАВАТ И ВИЯТ НА УМРЯЛО.
27
4
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 13 години
А да и друго ... няма ли и на тази някой, някога да и направи 1 подарък в пу***та, та да вземе да млъкне ?! Отговор - Не ... няма кой, защото в БСП са само гейове :)))))
26
2
 
12
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Безконтролно занчи свободно, свобдно озанчава турските ни съграждани най-после да се освесятят от прегъдклата на партията майка под формаат на ДПС... нали тва епорбелма червена КУРнелийо...
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и още нещо.... на теб навсякъде ти се привиждат комунисти.... заприличал си на тях
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
просто не си струва да те коментира човек.... нищо не си разбрал и няма да разбереш.... дано си поне щастлив от глупостта си...
23
1
 
10
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Ами за тези хора дето проиавеждат краставици, домати, чушки, зеле, домати ..... що няма закон да го наречем "Закон за домати и доматените изделия", а др. Нинова. Е може да вмъкнем и "червени" пред домати, та да стане ясно на публиката за какво пледирате.
22
2
 
11
 
! Отговори
пак ли преди 13 години
Айде стига с тоя БАН,бе!Да ги оставят на минимална,а другото да си го заработват с проекти!Лично познавам учени,дето не си знаят парите!А "фундаменталните изследвания"да ги оставят на богатите държави!Аман от хленчене и мързел!
21
2
 
10
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Другарю Антигербер - марш обратно към 89 година когато хората са се наричали за последно така ! Ние сме в 2010 година !
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека Менда (какво име - личи от коя провинция изпълзяха повечето гербери) пак вземе 10 милиона от БАН и ги пренасочи към тютюнопроизводителите. А Pfff да се вживява като герой на "митинговата демокрация" - който не скача бил червен!
19
1
 
1
 
! Отговори
Dan до 17 преди 13 години
Моят коментар е по темата и не ме интересува кой какъв е ! Нещо против?
18
5
 
12
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Аз гробове по форуми не копая, просто се радвам защото щом тоя *** щом вдига пушилка и не е доволна - значи мен ме устройва! Защото е гадна хиена и комунистка а тях ги видяхме какво направиха народа за 20 години. И по пътя на логиката - щом не са доволни -> значи не им вървят работите -> значи има повод за радост :))))) гадни комунисти трябва с камъни по улицата да ви замерят :))))
17
2
 
7
 
! Отговори
баш пушач преди 13 години
Бе кой крив,кой прав,не знам,знам само,че българските цигари "Кинг" са пълен ***,а контрабандните "ментета" от Англия,Сингапур и Сърбия са си цигари отвсякъде!И на всичкото отгоре са два пъти по-ефтини!Така че,скъпи парламентаристи,демократствайте си,няма проблем!:)
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малиии как яко *** герберастите....що така бе? що като лъснат кражбите ви така групово наскачате и почвате да заливате с помия? ми отговорете по същество бе, какво коментирате тая каква била....говорете по темата, а не заливайте с помия.... че то яко и върху вас плиска....
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казано е - "Който гроб копае другиму, сам влиза в него". А за другото - ако са ти останали сиви клетки, радвижи ги, и може би ще схванеш за какво иде реч.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, пред "гърбав гербер" сложи и едно Глупав и спокойно можеш да пишиш под друг псевдоним - ГГГ.
13
2
 
10
 
! Отговори
i61 преди 13 години
Корнелия, интересува ли те мнението на хората за тебе и твойте действия ?Ако "да" - каква си ?
12
6
 
20
 
! Отговори
Dan преди 13 години
А как пищят като им спрат някое кранче на ***, сега едно от средствата с което държаха в ръцете си електората на ДПС(БСП)вече се разпада на пепел и няма да могат да "котролират" избирателите си с цената на тютюна,и с плащането на продукцията когато те решат!Браво на ГЕРБ удар в 10-ката!И как точно прекупвачите ще "подбиват" цената,като пример идва Пешо и казва давам 10 лв./кг.,а след него идва Иван и казва давам 50 лв./кг. и производителя си скубе косата,и вика искам 30 лв./кг. така ли???
11
2
 
11
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Ne samo tova... Tazi kukumiavka sled kato ya izritaha kato zam .ministar,ya napraviha izp.direktor na BULGARTABAK, t.e. da okrade kakvoto e ostanalo. Tova e harakterno samo za komunistite,koi za kakvo ne stava,stava za politik. A , ZNAESH LI KOI E SAPRUGA I ??? Mitni4ar Shushumigov 20 god. shef na mitnica,okral milioni ot Darjavata i sega s drugarkata si shte razviva mejdunarodna targovia , s okradenite pari. A, ima oshte mnogo za tazi hubavica i za neinata priatelka Maya znaesh koia...
10
2
 
13
 
! Отговори
Angel преди 13 години
XAXAXA KYRNELIATA PAK PODSKOCHI KATO RAZBRA CHE SHTE I KLACNAT DOXODITE,DO SEGA PONE SE BE KROTNALA SHTO PAK NE PRODALJAVASH DA MALCHISH A SE PRAVISH NA INTERESNA SEGA IDE REN I NA ONZI APDAL KYTEV DOBREV MANOLOVA KAK PAK STE PRAVENI PO CHERVENIA STANDART OTVRAT
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали уж има свободен пазар? Защо пазарът на тютюн да е регулиран, а на останалата селскостопанска продукция - не? С какво производителите, примерно, на домати са "по-долу", че тях никой не ги защитава от прекупвачи, които наистина прибират огромната част от печалбата?