Шменти-капели в подписка на Яне Янев

ДАНС: Инициативата на РЗС за разпускане на НС е манипулирана
Обновена: 13 яну 2011 18:41 | 13 яну 2011 17:24,
230
Шменти-капели в подписка на Яне Янев
Снимка: Булфото

ДАНС е установила нарушения в подписката на РЗС за предсрочно прекратяване на мандата на 41-то НС и за провеждане на референдум с цел свикване на ВНС и приемането на нова конституция.

Родното ФБР вече е сезирало прокуратурата за нарушенията. Ще бъде сезиран и главния прокурор, както и комисията за защита на личните данни.

Подписката съдържа личните данни на 597 152 български граждани - трите имена, ЕГН, адресна регистрация и подпис, събрани и окомплектовани в 120 тома.

След общ преглед на документите е установено, че големи части от бланките в подписката са попълнени с еднакви почерци, което е дало основание да се предположи, че вероятно личните данни не са вписани собственоръчно от участниците в подписката.

От проверени на случаен принцип 1850 граждани е установено, че повече от трима са починали преди датата на обявяване на подписката.

На случаен  принцип в София, Бургас, Враца, Видин, Габрово и Ямбол са били посетени 757 адреса.

Над 400 българи категорично са отрекли да са участвали в подписката и да са полагали личните си данни и подпис.

От тях 290 са удостоверили това в документ.

На 98 адреса са установили, че лицата не пребивават там повече от пет години. Над 150 лица не са били открити по домовете си и от тях не е получена информация.

Още по темата

Едно лице по време на подписката и в момента излежавал ефективна присъда.

93 от лицата, положили подписи, пребивавали постоянно зад граница и не са посещавали страната по време на провеждане на инициативата.

Общо 12 души са потвърдили участието си в подписката.

Подписката на РЗС беше внесена в парламента на 1 декември 2010 г.

Във връзка с нарушенията шефът на ДАНС Цветлин Йовчев е изпратил писмо до председателя на НС Цецка Цачева, разпространено от пресцентър на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оп-пааааа :) Ами сега, Янке?
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На батко бостанското плашило - много си добър !!!
199
2
 
2
 
! Отговори
nashenski преди 13 години
И вие не пропуснахте да оближете *** на герб!
198
2
 
4
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Едва ли някой вярва, че всички те тези дивотии ги е направил самия Яне.....И от кога ДАНС проверява подписките толкова прилежно?!Изумен съм! Ами, ако това е съвсем съзнателно и целенасочено мероприятие?!Дано греша....
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След трактора А. Петров сега и ремаркетоЯ.Янев ще влезе малко на ремонт
196
1
 
2
 
! Отговори
Съргейшата преди 13 години
Пинокио с бемката, пак го хванаха в лъжа... Придворния шут на Гоце, ще му чакаме поредната "разтърсваща", "скандална", пълна с "умопомрачителни разкрития" пресконференция....
195
3
 
2
 
! Отговори
zzz преди 13 години
И защо? Нали целта е да се установи дали е достоверна подписката. При така представени нещата, за мен от РЗС са крали лични данни, подписката е фалшива, а за злоупотреба с лични данни РЗС трябва да си понесе доста сурови наказания.
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз се подписах в подписката на РЗС за намаляване броя на депутатите, доста хора го направиха, но нали се сещате ако дойде ДАНС, полиция и т.н.. Ще си "призная" че подписа ми е фалшифициран.
193
0
 
2
 
! Отговори
за 209 преди 13 години
Ралото на трактора оре задната нива на Янка тракторната .......
192
0
 
1
 
! Отговори
за 210 преди 13 години
Ти какво ? Искаш да го награждаваш ли ? Иде ли там при онез с големите паламарки, няма да иска да излезе........
191
1
 
1
 
! Отговори
за 212 преди 13 години
Търсят му 150 000 лева, джобни пари за някой червени другари.........пък на Цецко сигурно има кой да му даде разписка че му ги е дал назаем ..........Ти какво очакваш да стане ? На морето дупка ли ? А янк акога ще каже от къде има 2 милиона з апалата си ? За милионите налети в РЗС Р. *** ни осветли вече........
190
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малей голям страх тресе ГЕРБ ПРЕДИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА РЗС.ОЛЕЛЕ МАЙКО , СЕГА ЩЕ ИЗКАРАТ ЧЕ ЯНЕ Е ВЗРИВИЛ И СВЕТОВНИЯ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР - УХАХАХААЙДЕ ЯНЕ ИЗЛИЗАЙТЕ И РАЗКАЗВАЙТЕ - ЗА КОНТРАБАНДАТА , ЗА ТЕЛЕФОННИТЕ РАЗГОВОРИ , СПОМЕНЕТЕ ПАК ЗА ЦЕЦКО - КВО САТНА С ИМОТИТЕ С ПРОВЕРКАТА.МИ ТО ДОСЕГА МАЙКРОСОФТ ДА БЯХА ПРОВЕРИЛИ
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е бащ пък ДАНС няма да установи - нали просто им е наредено от Боко и Цоко , че трябва да се направи всичко необходимо , за да излезе невярна подписката.Ми те двамата ползват ДАНС за лична употреба.Българи ТОТАЛИТАРИЗМА се завърна в най-гадната си форма. Но за разлика от бай тошовия , сега народа е отчаян и не вижда никаква надежда.Това лъжливо и мерзавско управление ще довърши БЪЛГАРИЯ
188
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Хайде сега за фалшификат да му вземат имунитета и в затвора. Хахахха
187
4
 
6
 
! Отговори
чичо преди 13 години
На следващите избори РЗС ще преименува в ПП"ТКЗС",тъй като в самата партия ще навлезат много селскостопански трактори.
186
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
На снимката е 100% Мистър Бийм!
185
9
 
16
 
! Отговори
dedo преди 13 години
То си беше ясно, че от една партия, която е създадена от агенти по поръчение на Партията, за да се намалят гласовете на ГЕРБ (същата шапка, дето скроиха преди това и на царя), ще вади само от скритите богатства в бидето!РЗС, от отдавна няма на къде по-надолу да паднете! Гнус ме е да си помисля, че има хора като вас, които плуват в л*йната и си живеят там!И вас ви пуснаха в парламента!
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо и няма на конституцията, проблема е в хората - обикновените граждани, политиците, всички. Не ни е виновен някакъв си закон. Още повече, че конституцията ни е правена по немски модел, така че явно не е само до това.
183
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ок, това е ясно и аз няма да отговоря, че съм се подписвал ако някой ми потропа на вратата. Но - хора в чужбина, починали, в затвора, преместили се... Това е друго нещо и не може да се пренебрегне.
182
0
 
8
 
! Отговори
за 192 преди 13 години
Изборите за Белико Народно Събрание 1990 бяха фалшифицирани от комунистите. Това прави сегашната конституция невалидна.........но много удобна за циментирането на властта на червената хунта