Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик

Изпратил е депешата си до 19 сенатори и конгресмени
Обновена: 9 мар 2011 21:40 | 9 мар 2011 21:40,
338
Ответен удар. Петков клепа в писмо Уорлик
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков изпрати писмо до 19 американски сенатори и конгресмени. Поводът е отнемането на щатската му виза от администрацията на настоящия американски посланик в България Джеймс Уорлик.

През ноември миналата година след размяна на ноти между българското външно министерство и американската дипломатическа мисия у нас стана ясно, че визата на Петков за САЩ е анулирана”.

В писмото си Петков задава няколко въпроса:

Още по темата

Защо до момента посланикът на Съединените щати в България отказва да каже къде и какво разследване се води срещу него?

Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?

Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов. 

"Позволявам си да се обърна към Вас откровено, защото в САЩ имам много приятели и колеги, с които сме работили много добре в полза на двете държави", пише червеният депутат в писмото си до щатските политици.

Към него Румен Петков предоставя документи от българските компетентни органи, че разследване срещу него в България не се води.

На въпроса каква реакция от страна на американските власти по отношение на посланик Уорлик очаква, депутатът беше категоричен: „Очаквам, че той ще е на продължителна командировка в Съединените щати. Ще му възложат да работи много активно с българската диаспора в САЩ, за да се минимизират щетите. Това е велика и могъща държава, те не могат да не си дават сметка какъв е ефектът от ежедневните прояви на господин Уорлик”, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тва го написан ама не съм съгласен с него:В прав текст тoва oзначава, че семействoтo пригoтвя престъпници.И oще в пo-прав текст, тoва oзначава че Цунам Цунамoв е решил да слoжи във всякo семействo СеРеСета.Длибоко се замислих и видех друг видение. Цунам Цунамов е решил да ликвидира семейството за да непроизважда тинейджери...Няма семейство-няма тинедйери!И мислим че на тва правителство ще му излезне по-ефтинко ако реши проблемът със тинейджерите не със СРСета които струват майка си и баща си, ами като разрушат семействата.Няма тинейджер-няма проблем! Фърст) Семейство Махт ТинейджерСеконд) Тинейджер Махт КраймТърд) Семейство Махт КраймЦунам Цунамов е Политическиат Биолог на Българското Общество или Някакво превъплъщение , сплав между Менгеле, Берия и Сатаната
319
2
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Брей голям мерак за империалистическо-капиталистическа Америка имат тез наште социалисти??
318
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото твоето най-голямо престъпление е това,че ти участва в издаването и изпълнението на смъртната присъда спрямо морала и ценностната система на нацията.И се превърнахме в нация от ***,на всяко управленско държавно ниво се е настанила една ***,идеален продукт на твоето творческо мислене,и тази *** не прави нищо друго освен да мисли за *** си независимо от цената.
317
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички *** които се объркват да те защитават ще им кажа ,че или са прекалено млади или по-продажни, или по-глупави,защото само затворник с доживотна или смиртна присъда на когото си обещал помилване може да си позволи да те защитава с чиста съвест.Не си пожелавам Господ да те съди,не, искам да те съди това поколение което ти и твоята клика обрекохте на смърт,морална смърт.
316
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези двамата няма да могат да се разберат, ами защо не ни каже Р.Петков на нас какво толкова има да върши в Америката, че не може да се успокои? Явно е много спешно. Да не би пък заради него да не искат да премахнат визите за всички българи? Ако я караме така, скоро ще върнат визите и за европейските страни, които ги премахнаха.
315
2
 
2
 
! Отговори
е преди 13 години
Ааааа- Уорлик не знае на кого е попаднал- хахаха! Хвани единия, удари другия- тези се намериха!
314
2
 
6
 
! Отговори
Vily преди 13 години
'Политика на САЩ ли е да подкрепя политически фигури, отказващи да обявят произхода на големи суми пари? Препратката в случая е към имотната декларация на вътрешния министър Цветан Цветанов.'........' Дали Джейм Уорлик е пропагандирал пред български граждани узаконяването и продажбата на мека дрога?' Очакваме конкретни отговори от г-н Послани-КЪТ???!!! И като си тръгне да не забрави да вземе и благоверната си съпруга от Белград!
313
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
are be vie pa izkarahte bitkata PETKOV vs Poslannika vse edno PEPRIKON vs FYSTYKA OT TEXAS.Poslannikyt si e OK, obrazovan, kadyren, umen erudiran, ezic i istoria znae!problemyt e v Tykvite, tehnite kratuni i piponi. ako Boce, Ceco & Co beh usvet, poslannikyt nimase da go 4ueme ili vidime. 4e ima trafik -ima, 4e ima korupcia - ima, ama Cec-Boc samo demonstrirat na hartia VOLIATA da praeli nesto, i natopili Petka i 4apai. Pismoto e super i to spasiava i poslannika i BG ot pozornata gerb
312
4
 
3
 
! Отговори
IZMISLICI ^2 преди 13 години
do 316 1.5 mil evro.??*** toia tvoi Rumen deto si go obiknal za da speceli samo tez pari trebe da stegne celia plevenski okryg da prostituira, da se narkotizira i vyorazi s ys samoleti, vkli4itelno i negowata gradska, Ceca-sefkiniata na pralmento. kak ia vizdas tiaia? Ceca da odi iz palemato toples, premetnala edna bazuka prez cicite i nalapala fasa s marihuanata.ako za Cwetanow ima dokumentirani finasowi mashinacii-dai systite za Rumen Petkata, ina4e si komust4e koeto pusta provokativni iz
311
4
 
1
 
! Отговори
Чао преди 13 години
То си е за рев 317, я си представи, че група окъсани ***, намерят заровеното ...куче :))))))! Имаш ли идея, какъв интернационализъм ще озари душичката на Румбата!!!!
310
7
 
8
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
На тоя па Петкофф циреи му избиха на мутрата от злоба...:D
309
6
 
4
 
! Отговори
Warlik, go home. преди 13 години
warlik, go home old penzy.
308
7
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
ето как се изнасят милиони за покупка на жилища на запад или в САЩ! затова сме бедни защото се краде и се инвестира на Запад или САЩ!И кадафито и садам и диктаторите от черна Африка и много руснаци и милошевич ...и маджо и тошо изнасяха капитали на Запад!Това е проблем! не се създават работни места в България!какво стана с външнотърговските ни дружестваи къде са парите от тях? в частни джобове на червените барони и кардинали от ДС
307
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бесней, Румпи! :))))
306
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя пиандурник се оказа един от най наглите червени разбойници-политици. Тоя 1, 5 милиона евро са нищо в сравнение с парите на милиардера президент Първаноуглу, но за обикновените хора е огромно богатство.
305
6
 
14
 
! Отговори
до 315 преди 13 години
Връзката е, че в САЩ не допускат напикаващи се алкохолици, разпространители на дрога, с милиони недоказани доходи.
304
5
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
Защо реве Румен? Какво ли е заровил в САЩ, че така драпа?
303
6
 
18
 
! Отговори
До 315 преди 13 години
Връзката е, че апартамента в Барселона го е купил за 1 МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЕВРО, а това са крадени пари от проституция, наркотици и рекет, които са влезли в черната каса на БСП/БКП от силовите групировки, които същите създадоха преди 20 г. и той като ковчежника на столетната старица е успял да гепне няколко милиона. Панимаеш ли другарю? Или това си е нормално за ***.
302
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 311каква е връзката между виза за САЩ и апартамент в Барселона
301
16
 
11
 
! Отговори
..... преди 13 години
само така Румба.този янки вън от България.