Държавата не оставя горите на Царя

Земеделското министерство спазило нужните срокове
Обновена: 11 апр 2011 16:41 | 11 апр 2011 16:40,
84
Държавата не оставя горите на Царя
Снимка: Булфото

Държавата не оставя горите на царя, съобщиха категорично от Министерството на земеделието и храните.

Ведомството опроверга информацията на „24 часа“, че в неделя е изтекъл срокът, даден от Софийския окръжен съд на земеделското министерство, за внасяне на материали, нужни за старта на делото.

С искова молба, подписана от Мирослав Найденов срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, е предявен иск за признаване правото на собственост на държавата върху всички земи и гори, възстановени от поземлена комисия Самоков на наследниците на бившите царе, посочват от МЗХ.

От предмета на исковата молба е изключен единствено имот № 65231.919.33, с площ 5,121 дка, попадащ в района на дейност на Държавно горско стопанство Боровец.

Въпросният имот е с променено предназначение и за него държавата не може да бъде представлявана пред съда от министъра на земеделието и храните, съобщават още от ведомството.

По подадената искова молба е образувано съдебно производство № 2550/04.11.2009г., по описа на Софийски окръжен съд.

От страна на Министерството на земеделието и храните са предприети всички необходими действия за защита на държавния интерес, в това число и ангажиране на адвокати поради фактическата и правна сложност на казуса.

Юристите от администрацията на Министерството на земеделието и храните и от Изпълнителната агенция по горите са подробно запознати с делото и своевременно са осигурявали необходимото съдействие на адвокатите с оглед ефективното осъществяване на процесуалното представителство.

Неоснователни са твърденията в обратния смисъл, посочват още от ведомството.

Посоченият в публикацията на „24 часа” срок не е изтекъл на 10 април, а изтича на 11 април – първия следващ работен ден съгласно правилата за броене на сроковете, регламентирани с Гражданско-процесуалния кодекс, категорични са от министерството.

Още по темата

Адвокатите, ангажирани с подготовката на защитата, са уведомили министерството за изтичащия срок, за предприетите до момента действия и са мотивирали необходимостта от удължаване на срока за обезпечаване на делото с доказателства, поради причини от обективен характер, уточняват още от ведомството.

Своевременно министърът на земеделието и храните в мотивирана молба до Софийския окръжен съд е поискал удължаване на срока. На 8 април молбата е депозирана в съда.

В резултат на разделяне на имотите, извършено след реституцията им, към настоящия момент те са 67. Настъпили са и промени в процесуалното представителство на държавата по делото с цел оглед на единна политика по водене на делата от страна на МЗХ и МРРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
12
 
! Отговори
народа преди 13 години
царят е гол !
61
4
 
8
 
! Отговори
пача преди 13 години
Ако си мислиш, че плюя Симеон като човек се лъжеш - не съм го и виждал? но като политик, аз помняисторията на нас Българите из ная кой какво ние сторил в историята, кой ни е бил приятел и кой враг? И Не считам, че рода Сакскобургготски ни еп риятел - набута ни в две световни войни, което ни донесе разрухата допълнително. Скаскобургготски отказаха да склюат пакт за ненападение с СССР, предложен като превантивна обща борба срещу разрастващия се Хитлеров райх? Това говори ли ти за приятелство към нас Българите, от рода Сакскобургготски, които са преки роднини на Ротшийлдови (Баюерови)? През пролетта на 1939 година съветският посланник идва на посещение и предлага на нашите да сключат заедно общ пакт за ненападение. Отказа е тотален. Същото предлагат на Полша и чехословашкоМоравската република. Там управляват поддръжниците на чембърлейн и симпатизанти на Антифадата. И там отказ. Във Франция отказват привържениците на умерената про Хитлерова клика. В тази момент на отказ, назначените от Сакскобургготските дяволи натрапени като царе на нас българите чужденци, отказват да спасят народа ни от хитлеровите пълчища? Е, може ли да бъдат наши зцаре, нашите у,бийци? Не,ч е не ни мачкаха през годините родни дяволи, но ако говорим за царя, фактите са такива. Ако не ги помчниш, ние българите, що сме първи след Бог във вселената знаем историята. И ен само като хора, а и като ***. Всичко се помни, ако не тука на други места. По този начин, откавайки да сключим този превантивен пакт, който заедон с Полша, ЧЕхия, франция дори щеше да накара Хитлер да се поозапти, нашите "царе" (предатели) ни тласнаха като слуги на Райха в неговите имперски амбиции. по този начин ни направиха съюзници на агрессията срещу останалите народи. РУмъния се управляваше също от колебаещи се на чия страна да застанат, както и мусолини, който винаги е лъкатушел според това, накъде се накланят везните на интереса и победата? Е, ако някой го признава за цар, Симено, то ние Българите отричавме това същество като цар на Българите. но както го приемате, така и го хвалите? Да? някой казват, че е единственният ни благодетел? Други казват, че Костов е най-великият? Аз лично не им вярвам, ако ще със злато да ме окичат? но глас-народен, глас Божи! паметта на народа ни е оскотяла от купони, проституция, какво ли не? но истинските Болгари помнят тия неща. И не само тук. ние сме тези, които един ден ще се произнесат за края на едно или друго .През 2012 година ще има много сътресения в космосса. Промени от надгалактически мащаб. Имай предвид, че краят на всемирнтото човечество в целият космосс, зависи от - болгарите. От нас зависи дали унищожитерлят ан вселената ще унищожи човечеството. И не е майтап .Просто, заради добрите и нормални хора това нес е допуска. но едва ли ще повярваме на тарикатите които се кълнат пред олтара? Било Кобургготските князце на капитала, било доган, било костов и Станишев? Битият на надзирателя не вярва, а нас често ни бият и свои и външни?
60
2
 
7
 
! Отговори
до живковист преди 13 години
Ела чедо,Аз ще те оправя!
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ще си останете завинаги.Прошляци!
58
7
 
1
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaae преди 13 години
E SEGA KOMUNISTITE,KOSTOVISTITE I TRAKTORISTITE PO KOI 6TE PLUQT? BSP.DNES NE SA IZPOLZVALI PAK PODHODQ6TO ZA PLUENE ZAGLAVIE.
57
7
 
2
 
! Отговори
istina преди 13 години
Mnogo isprostial i zloben narod tuka e ostanal zatova i ste na tova dereze mili sanarodnizi. ostavihte shaikata ot klanove na BKP da vi razigravat. Edinstvenia svesen chovek v politikata na Balgaria e Zar Simeon. Vsichki drugi sa smradlivi i zavislivi komunisticheski krieturi. ama kato ne se seschtate zatova i ste na tova dereze. sled negovite imoti idvat i vashite ama koi da misli za tova. Utre nikoi ot boikova druzina schte si haresa vashite mestenza i schte izkvichite ama kasno schte e.
56
2
 
15
 
! Отговори
тутурудка преди 13 години
Симе да си оди у Шпаня и да си язди Росинант!
55
4
 
15
 
! Отговори
майтап преди 13 години
Некой признавал и го за цар, това Сакскобургготско протеже, чийто род ни снесе две световни войни и ни коства миллиони изтребени българи, разруха, загуба на територии? И кой му е дал гори? Дайте му под аренда някоя нива да върви да копае, а не да сече гори! По-скоро първата *** българка е царица, отколкото този човек? но за интересчиите печелейки длъжности и парици покрай него, сигурон е цар? Докато не ги уволни и почват да го плюят?
54
7
 
24
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Вън мадритския мошеник,подобие на цар. *** видяхме как ни"оправи" за 800 дни. Дърт пезевенг.Видя се какъв шут ти би народа на изборите. Сега същата участ иочаква нашата"надежда" Бойко. Спрете да ходите за гъби гласувайте.Овце ли сте или българи?
53
4
 
18
 
! Отговори
999999 преди 13 години
Тоя пръч пак на кой е цар!!? На жена му.....
52
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ ЦАР КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ ?КОМУНИСТИТЕ ГО ИЗГОНИХА, ПОСЛЕ НАПРАВИ КУП ПОРАЗИИ С НДСВ, ПАК ГО ИЗГОНИХМЕ. СЕГА ПАК ИСКАЛ ДА ИДВА.АБЕ БЕГИ БЕ!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много *** тука ,ей!
50
4
 
31
 
! Отговори
2 преди 13 години
Къв цар е тоя бе,крадлив ***
49
5
 
28
 
! Отговори
www преди 13 години
ЩОМ ЦАРЯ КРАДЕ НАРОДА КАКВО ДА ПРАВИ ?
48
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на кое викате ,,ЦАР,,
47
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това бостанско плашило може ли да е цар
46
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей за това не я харесвам демокрацията - защото всеки средностатистически *** може да псува царя си
45
3
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
за дървесината .. ще питате партийните фирми на деписе и бесипе .. тези в девин тетевен и къде ли не :) това, че е изсечена някаква дървесина .. не е далавера .. това се прави .. регулярно.. казват му санитарна сеч .. горити си имат стопанин които се грижи за тях за разлика от горските масиви попаднали под ударите на горската мафия от бесипе и деписе .. оголени баири са техен патент :) Пак питам кога тези имоти са били държавни? Преди и След Освобождениято са частни, след 1944 .. са партийни !
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така и не разбрах, защо в заглавието е "Царя" с главна бука, а после е "горите на царя" с малка. Това в заглавието името на някой човек ли е? Нещо не разбирам..
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да ви разбера, останалите тука писачи..:) България беше и продължава да се обира като бостан от разни хора дето ги дават и по телевизията, финансови благодетели на някои български градове и др.почитани публични личности, но на вас тука дето сте писали, вие през оная работа.Такива грандиозни кражби се направиха със заменки последните години и на вас не ви пука и нищо няма да напишете за г-н Ганчев например..Царя та Царя - а той поне документи си има :) Мисля че се сещам какъв е проблема:)