Държавата не оставя горите на Царя

Земеделското министерство спазило нужните срокове
Обновена: 11 апр 2011 16:41 | 11 апр 2011 16:40,
84
Държавата не оставя горите на Царя
Снимка: Булфото

Държавата не оставя горите на царя, съобщиха категорично от Министерството на земеделието и храните.

Ведомството опроверга информацията на „24 часа“, че в неделя е изтекъл срокът, даден от Софийския окръжен съд на земеделското министерство, за внасяне на материали, нужни за старта на делото.

С искова молба, подписана от Мирослав Найденов срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, е предявен иск за признаване правото на собственост на държавата върху всички земи и гори, възстановени от поземлена комисия Самоков на наследниците на бившите царе, посочват от МЗХ.

От предмета на исковата молба е изключен единствено имот № 65231.919.33, с площ 5,121 дка, попадащ в района на дейност на Държавно горско стопанство Боровец.

Въпросният имот е с променено предназначение и за него държавата не може да бъде представлявана пред съда от министъра на земеделието и храните, съобщават още от ведомството.

По подадената искова молба е образувано съдебно производство № 2550/04.11.2009г., по описа на Софийски окръжен съд.

От страна на Министерството на земеделието и храните са предприети всички необходими действия за защита на държавния интерес, в това число и ангажиране на адвокати поради фактическата и правна сложност на казуса.

Юристите от администрацията на Министерството на земеделието и храните и от Изпълнителната агенция по горите са подробно запознати с делото и своевременно са осигурявали необходимото съдействие на адвокатите с оглед ефективното осъществяване на процесуалното представителство.

Неоснователни са твърденията в обратния смисъл, посочват още от ведомството.

Посоченият в публикацията на „24 часа” срок не е изтекъл на 10 април, а изтича на 11 април – първия следващ работен ден съгласно правилата за броене на сроковете, регламентирани с Гражданско-процесуалния кодекс, категорични са от министерството.

Още по темата

Адвокатите, ангажирани с подготовката на защитата, са уведомили министерството за изтичащия срок, за предприетите до момента действия и са мотивирали необходимостта от удължаване на срока за обезпечаване на делото с доказателства, поради причини от обективен характер, уточняват още от ведомството.

Своевременно министърът на земеделието и храните в мотивирана молба до Софийския окръжен съд е поискал удължаване на срока. На 8 април молбата е депозирана в съда.

В резултат на разделяне на имотите, извършено след реституцията им, към настоящия момент те са 67. Настъпили са и промени в процесуалното представителство на държавата по делото с цел оглед на единна политика по водене на делата от страна на МЗХ и МРРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
13
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 13 години
SIMO RULETKATA...
41
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що за *** може да се нарече "цар",след като е завел дело срещу собствената си държава ?Даже разбрах,че на избори щял да ходи.Луд умора нема.
40
2
 
6
 
! Отговори
поправка преди 13 години
Да се чете и с това падна,доведен,Симо се развихри
39
4
 
15
 
! Отговори
найси преди 13 години
Няма закон за царските земи и да бъдат върнати на Симо.Той си ги върна като беше Първи министърис това падна в капан.Домеден от генерал Любен Гоцев включен в корупционни игри с *** Симо си розвихри.Още през 1964 година е вербуван от Дс и работи за Живков,а Живков му плаща заплатка на гърба на народа.Вярвам че Борисов ще ги извади всички документи за дейността на този фалшив цар.А,това което е направил и унищожил горите ни ще плаща.
38
1
 
8
 
! Отговори
до35 преди 13 години
Те всичките са за бесилка май
37
20
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
*** като теб нямат място в България,защото заради манталитета на Андрешковците сме на това ниво!Ако имаше повече личности като Царя нямаше да си говорим за криза и за лумпенизация на обществото!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това дърво ще си намери майстора.
35
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дайте да го обеся бе мамицата му лъжлива и крадлива.Нямаме работа ,от ден на ден затъваме ,а тоя хитрец ще ми притежава хиляди декари народни гори,и резиденции.Неговите деди докараха първата и втората национална катастрофа,а тоя допринесе за третата.
34
2
 
17
 
! Отговори
гт преди 13 години
Той царя отдавна ги оряза горите си.Оголи байрите покрай софия
33
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така наречения "български цар" ВЪН!!!!
32
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Мони, не може само да вземаш. То бива, бива алчност, ама стига. Зная, че на рулетка бързо се профукват парите, ама малко да се ограничиш. Поне за пиячка ще ти останат. Що се отнася до президентските ти мераци, няма да стане. На приятелчетата ти от ДС вече не им трябваш, защото хората те разбраха, че и за *** на зелка не ставаш.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 30:Седни и прочети "Съвети към сина" на Фердинанд и ще видиш дали никой не го е учил :)
30
4
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Мадридския е потомствен лъжец и крадец .Никоой него е учил .Той им изнесе показно, на всички политици. Бойко се оказа най възприемчив.
29
7
 
22
 
! Отговори
ДИМАТА преди 13 години
ТОЗИ *** НА СНИМКАТА ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН СПОМОГНА ЗА ТАЗИ ДУПКА В КОЯТО СЕ НАМИРА СТРАНАТА. ТОЧНО КОГАТО ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КАНДИДАТКИ ЗА ЕС ДЪРПАХА НАПРЕД, УСВОЯВАФА ФОНДОВЕ И УВЕЛИЧАВАХА ЗАПЛАТИТЕ, ТОЧНО ТОГАВА ТОЯ *** И ДРУГИЯ *** МИЛЕН ВЕЛЧЕВ САМО ПРИСВОЯВАХА ПАРИ, КРАДЯХА ПОГОЛОВНО ОТ ХАЗНАТА И ПРИНУДИХА СЪДА ДА ВЪРНЕ ИМОТИТЕ НА ТОЗИ ЖАЛЪК *** САКСКОБУРГОТСКИ. ВСИЧКО ТОВА Е НАШЕ, НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ, НИЕ НЕ СМЕ МОНАРХИЯ. ТОЗИ ЖАЛЪК ЦАР ОТКРАДНА ПАРЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ГО ИЗСЕЧЕ.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе днеска къртите от малоумие по заглавието. Какъв е тоя "Царя"? Някво име ли е?
27
8
 
5
 
! Отговори
lUser преди 13 години
Едно време Царство България беше България - такава, каквато я искаме сега. Уви дойдоха комунистите и сраха на всичко от-до, избиха интелигенция и царските офицери, изгониха Царя от България..., та в тоя ред на мисли и аз да съм на мястото на Царя и аз бих постъпил по абсолютно същият начин!
26
1
 
5
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Отмъщението на Борисов.
25
0
 
1
 
! Отговори
Който преди 13 години
Кого имаш предвид?
24
0
 
9
 
! Отговори
Nedopustimo преди 13 години
"Юристите от администрацията на Министерството на земеделието и храните и от Изпълнителната агенция по горите са подробно запознати с делото..."И какво - за това, че са подробно информирани получават заплата. И аз искам така! Може ли министърът да ни каже колко пари от нашите данъци е прлатил дотук на адвокати?!
23
7
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Имотите никога не са били държавни преди и след Освобождениято са били частни.. :) след 1944 .. партийни .. ! и да ревете това са фактите ако социалните психопати, лъжци и мародери .. авантаджии и крадци .. които пищят злобно а реват когато повдигнеш темата за имотите придобити по Партийни постановления :) Ако тези маргинали покажат документ с които Народните събрания преди 1944 са дарявали земя на Царете може и да имате извесно основание, но пък и това не се е случавало. Тъй, че ко ревете!