Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен

Ходенето на кафе и кайсии в Банкя не довело до успех сините
Обновена: 10 авг 2011 12:40 | 26 апр 2011 22:01,
225
Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен
Надежда Нейнски. Снимка: Булфото

Остра позиция срещу избора на ръководството на СДС да издигне Румен Христов за кандидат за президент изрази загубилата вътрешните избори Надежда Нейнски в изявление до медиите. Тя заявява, че решението на ръководството на сините било взето отдавна и предупреждава за рисковете на "уговорените мачове".

"Председателят на СДС Мартин Димитров очерта следния профил на президента след заседанието на НС на СДС в Пловдив на 19 април: “Важно е кой ще бъде следващият български президент. Това не е формален акт. Защото той или тя трябва да обърне кормилото на държавата обратно към ЕС и НАТО. Обратно към западно-европейските ценности, там, където СДС водеше България. Като гледаме какво се случва в държавата, тези ценности започват да се губят и България е тласкана към една много тежка зависимост...”

Аз смятам, че отговарям на този профил. Доказала съм го с целия си политически път – път винаги в СДС и винаги съм защитавала точно тези принципи. За мен европейският път на България никога не е имал алтернатива и в ключови моменти съм го доказвала с делата си", заявява Нейнски.

 "Днес аз не исках да променям решението на НИС на СДС, защото то очевидно е взето отдавна. Много преди вчерашния  ми (на 25 апарил 2011 г.) първи и последен разговор с председателя по тази тема.Но искам да предупредя за нещо – за риска на уговорените мачове.И ще дам само два примера:

На европейските избори НДСВ получи подкрепата на ДПС и влезе в Европарламента, но после не получи същата подкрепа на парламентарните избори и не влезе в НС.

Ходенето в Банкя на кафе и кайсии при Бойко Борисов не доведе до успех СДС. Месеци наред ние не може да си отговорим на въпроса в управлението ли сме или в опозиция", категорична е синята евродепутатка.

Според нея когато се работи с неполитически средства, резултатът е винаги лош и винаги неочакван. Нейнски е категорична, че СДС повече от всякога трябва да мисли за своите избиратели, "а не да уговаря подкрепа при неясни условия".

"Да не забравяме, че кандидатът за президент се избира, а не се назначава и трябва да убедиш хората в правотата на своя избор. Той трябва да е стъпил на принципи, а не на договорки.

Още по темата

Днес аз не съм срещу Румен Христов, а срещу този начин на общуване – подмяната на принципите. Искам да напомня, че за първи път кандидат-президент на СДС се издига без вътрешен дебат, дебат с хората по места", критикува още Нейнски.

Важно е да кажем открито и какви цели си поставяме на тези избори – и президентските, и местните. Само да напомня, че на предишните местни избори СДС спечели 26 кмета и над 250 общински съветници. Ние днес трябва откровено да заявим постижима цел ли е това на местните избори и кое за нас е победа на президентските избори? Дължим го на хората", завършва Нейнски.

СДС още в сряда започва разговори с ДСБ по кандидатурата на Румен Христов. Ако не бъде постигнато съгласие,ще се направят вътрешни избори за обща кандидатура на Синята коалиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
3
 
! Отговори
dorinda преди 13 години
Тази персона,истеричното Наде,няма срам!Обогати първия си съпруг/сиреч бащата на дъщерите си ...и тях ,разбира се/ с гаражите на БКП.А сега иска да се разкрачи с президентски правомощия,за да им добави и още...и още богатства с далавери!Палавницата надминава себе си с безкрайните заигравания!"Велик"е българският народ,че години наред все го прецакват такива като нея,Костов,Симеон, Станишев и Бойко-с благи думи го упойват и го чукат безболезнено!Давай,народе,идва следващият фарс!!!
215
0
 
13
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Нахална твар!СДС ни водило към ЕС и НАТО.....ох ще умра от смях! Дали още си вярва? Да вземе да се скрие и да се занимава с други неща-по ще й прилягат!
214
0
 
18
 
! Отговори
търсете в гуугъл преди 13 години
Асан Ибримов Омеров , тренирал Едит Айсмен на басейна спартакЕдит се натиска за ПрезидентБОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
213
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога със стари ***...ви нов бардак?
212
0
 
9
 
! Отговори
Дю преди 13 години
Убеждавам се ,че всеки действал,действащ и всички кандидат политици са за ***!То не бе избори,не бе далавери,не бе кокал.Толкова чисти желания има жалкия ни народец,че едва ли ще се намерят съвременници които да осъществят поне част от мечтите им.Не се гордея с нищо постигнато защото всичко което е направено в последните години е със заеми,увеличени задължения и обещани благини на западните ни узурпатори.Парите от данъци ги няма,няма го националния капитал...всичко е в ръцете на политиците!
211
2
 
2
 
! Отговори
Melodia преди 13 години
Nade!!!Davai da saberwem nujnite podpisi i da te izdignem kato nezavisim kandidat za prezident,zashtoto kato sa maloumni i v SDS i DSB drug nachin niamat osven da gi biesh sama na izborite.Moje da ne pobedish,no sas sigurnost shte gi biesh po procenti SDS i DSB na kup.Nade deistvai,zashtoto iskame da imame izbor a ne mindilite da se gavriat s desnite xora.S teb sme
210
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Таз пък к...а сега е Неински....Да не си спомним за нея ли? Да,но ние я помним .... Помним и другата синя пасмина-Фори Светулката Ал Бож 10% ,***..
209
4
 
3
 
! Отговори
Морето преди 13 години
СДС незебавно да се откаже от идеята си за предстоящите избори да се явява зяедно с ДСБ.Имаме ги кандидати и на мига трябва да спретнем ръкави, за да покажем на ДСБ, че нищо не струват.Ако сме заедно с ДСБ аз ще гласувам и всичките ми близки на пук за друга партия
208
5
 
1
 
! Отговори
Palachorov преди 13 години
Надежда е изключително права в цялата си декларация, а на Десебарите със злобните коментари ще им кажа да излязят с имената си и ще им припомня един факт.През 2005 Надежда вкара 20 депутати и победи ДСБ.Именно Надежда при вота на евроизборите спечели над 15000 гласа преференциален вот.Тези факти,които са доказателство за личния успех в политиката на Н.Нейски са непростими и неприемливи за ДСБ.Надежда ви е била и ще продължава да ви бие по успех.Блъскайте си главите докато се самоубиете.
207
0
 
9
 
! Отговори
64000 преди 13 години
Иска и се да се върне че с да се въргаля пак с Трактора по хотелите ама той чОвеко и той президен иска ....
206
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
млъкни ***.*** долна .не я избрали много важно нали взема по 250 хил.евро на година дето е евродепутат.приискало и се да е президент .да ама не те искаме даже и ние най-сините.искаме москов.
205
1
 
3
 
! Отговори
до 166 преди 13 години
Но тя е от стар бардак ,как така ,нали нямаше ......?
204
1
 
6
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Който-- ял ,ял ,Бойко затвори хазната ,само пост и молитва ,....Наде !
203
1
 
6
 
! Отговори
Бухал Славеев преди 13 години
Ако беше си запазила старото име можеше да се кандидатираш, но с това НЕ и НЕ!!!! Ще вървиш назад вече! Обичай СДС и коментирай правилно без лични чувства и вълнение!
202
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОТГОВОР - В ОПОЗИЦИЯ СТЕ ЗАЕДНО С ТРОЙНАТА ШАЙКА ! В ОПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
201
0
 
17
 
! Отговори
БРАВООООО! преди 13 години
Лельо Надежда, кой каквото е заслужил! Първо, натрупахте вече 22 години в политиката, които хич не са малко за жена, наричана едно време Хубавото Наде. Сега предполагам, че чакате някоя от дъщерите да ви ощастливи с внуче. Второ, заедно с М.Кунева, та дори и преди нея сключихте договорка с Евросъюза : ние спираме 1-4 енергоблок, а те ни приемат в ЕС. От тази сделка загубихме над 11 млрд лева !!! Разбирайте се сега с Кунева/Пръмова кой е по-големият виновник за това предателство, защото друга по-мека дума за това действие няма! Ама то си е казано: За да бъдеш добър политик, трябва поне две поколения преди теб да са се занимавали с политика. Наде, вие бяхте преводач, мисля от испански, а онази фръцла, дето само на Симеон се кланяше и хич не я беше еня за България, ако не се лъжа - икономист. Съжалявам, но вие двете сте поредният пример, че от всяко дърво *** не става. Говоря за музикален инструмент.
200
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази ***, нагла и безкрайно манипулируема овца до кога ще се предлага като най-умната, най-компетентната и най-най-най-ценната на планетата Земя, а може би и на други планети и в други светове. омръзна ми от нещастници и комплексари, които немогат да приемат загубата на кокъла и със зъби нокти продължават борбата, само и само да нсе изпаднат от схемите за лапкане на неотчетни парици изсмукани от бедния български народец. МАМИЦАТА ИИИИИ!
199
2
 
18
 
! Отговори
батето преди 13 години
Надка изпуска гаража на Президентството и затова е бясна.
198
1
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 13 години
G-JO VIE DA NE JIVEETE NA LUNATA - VSI4KO V KORUMPIRANATA NI DARJAVA E NAREDENO PREDVARITELNO - KONKURSI, RABOTNI MESTA , SAMO S GOLEMI VRAZKI - VIE VSI4KI V EDIN OTBOR IGRAETE TOVA E E TAINA ,4E NA POVARXNOSTTA E POMIATA.........
197
1
 
0
 
! Отговори
съни преди 13 години
до 97С това, че не са бояджии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!