0,001% Борисов ще е президент

Премиерът не четял Wikileaks, цитирали "жълти" медии
Обновена: 10 авг 2011 15:52 | 26 май 2011 14:22,
349
0,001% Борисов ще е президент
Снимка: БТА

0,001 процент е вероятността да се кандидатирам за президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Хага по повод спрягането на името му в предстоящата битка за държавен глава.

Номинацията му беше лансирана от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов като една от обсъжданите кандидатури.

"99,99% съм казал, че аз няма да се кандидатирам за президент, вече ми омръзна година и половина едно и също да повтарям. Сложил съм 0,001% просто като нормална вероятност, а и да уважа решението на партията, която също, разбира се, на първо място ме номинира“, успя да пресметне премиерът.

„То е нормално, първо лидера си да номинираш, нали, не да буташ напред някой друг. Ако наесен управлението на страната не е стабилно, сам ще предложа предсрочни парламентарни избори", отсече Борисов.

На този етап обаче той не виждал смисъл от предсрочни избори.

„Ние сме партия, която спечели последните парламентарни избори с много голямо мнозинство, другите партии зад нас бяха в пъти по-слаби, затова поех цялата отговорност и изведох България от кризата, историята ще го докаже“, заяви министър-председателят.

Помолен да коментира доклад на Джон Байърли, който свързва Борисов със скандали с източване на гориво, нелегални сделки в комбинация с "Лукойл" и със сериозна  контрабанда на метамфетамини, премиерът заяви, че не чете Wikileaks.

Той нарече спекулации публикуваните в сайта твърдения за участието му в скандални сделки с горива и тесни връзки с "Лукойл".

На въпрос счита ли като фактор в отношенията с Русия генералния директор на "Лукойл" Валентин Златев, Бойко Борисов отговори: "Не само че не е фактор, но ние сме държава, която защитава своя национален интерес, работим еднакво добре и със САЩ и с ЕК, и с Русия".

Още по темата

Той се оплака, че през последните години не е бил дори на нито един официален прием в руското посолство.

„Аз съм бил сигурно толкова пъти в американското посолство, а не си спомням през последните 5-6 години дори да съм ходил и на приемите в руското посолство. Което не е правилно, разбира се. Така че нека да няма такива спекулации. По времето, когато аз бях кмет, нито една бензиностанция не съм разрешил да се направи. Няма да коментирам жълтите издания какво са казали“, отсече Борисов и добави:

"От това, което знам засега, не са написали нищо хубаво за някого. Те публикуват
и това, което излиза в "жълтата" преса или коментари на различни партии", каза още премиерът.

Той вече е разговарял с американския посланик Джеймс Уорлик, който е заявил официална позиция, че Wikileaks се позовава на неясни и непотвърдени източници и е излишно да се коментират публикациите в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Боко бегай да си връщаш златния медал от банкенската гимназия, и елементарната математика не я знаеш...........
339
0
 
0
 
! Отговори
da преди 12 години
грешка-..-о,ооо1 процент
338
1
 
1
 
! Отговори
ivan6333 преди 12 години
До 342-според теб,ГЕРБ ли са виновни,че цял живот работиш и плащаш на държавата?Та,те не са ли на влас само от няколко години???Те ли са написали конституцията?Те ли са оставили хилядите вратички на законите от които се възползват маститите адвокати като ПРАСЕТО И ОТРОЧЕТО му?Или идеята е да плюем Герб и толкова!
337
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 341 - ГЕРБ били стабилни политици - абе вие наред ли сте? Да, засегнали са ме с това, че плащам като поп всеки месец здравни вноски, а нямам право на медицинско обслужване; с това, че цял живот работя и плащам на тази държава, а няма да доживея до пенсия; с това, че си цапцаросаха спестените от нашите пари фискален и здравен резерв, а пари за нищо няма; с това, че повечето младежи са без работа; с това, че при всички доказани нарушения на закона си ходят ненаказани и още, и още! Заблудени сте
336
4
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 12 години
Бойко и Герб са от малкото стабилни политици правещи нещо за нас.Евала и продължавайте. Това колко реват всички против вас показва колко сте ги засегнали и как положението се променя.ЕВАЛА!
335
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех Боко Бокоо *** Бай *** си и няма да се оправиш никога!И тоя щял да ми управлява зелен картоф такъв,отивай си на *** и си отглеждай зеленчуци ПРОСТАКЕЛ ТАКЪВ ДОЛЕН ***!
334
2
 
0
 
! Отговори
Президент ! преди 12 години
Негово превъзходителство е компрометиран, а България трябва да се управлява от мутри. Да изберем г-н Румен Николов ( Пашата) за президент. Без мутри сме загубени, това означава край на контрабандата, на мръсните пари, на наркотиците, а така не може. Призовавам , на есен дружно да гласуваме за мутрите. Мутра-президент, мутра-премиер, мутра-кмет, мутри-депутати, мутри-общински съветници. А бе мутрата си е мутра. Нали така ?
333
3
 
7
 
! Отговори
Васко преди 12 години
БОко Тиквата е най-простият премиер в света.На есен народа ще го измете сс песен.
332
1
 
4
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
НА ТЕА *** УИКСЛИЙК НИ СЪМ ПЛАШТАЛ ЗА РИКЛАМА НА МУТРАТА МИ...ДАЙТИ МИ АДРЕСА ДА ИМ ПРАТ ПАШАТА И ***-аджиите ТА ДА ВИДАТ ДАЛИ ПОВИЧЕ ША ПИШАТ СРЕЩУ МЕНИ
331
3
 
5
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Мир на праха на ГЕЙБ.
330
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той и да се кандидатира за президент, вероятността да спечели е същата.
329
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко няма да е президент, но каже ли той кой трябва да стане, ще стане , защото му вярват 168 362 фена само в бука.
328
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ще гласувам за Бойко. Факт е че една мутра управлява по-добре от цялата тройна коалиция.
327
2
 
8
 
! Отговори
К-52 преди 12 години
Ще спечели таратанци, той по време на последните не можа да спечели пълно мнозинство, а беше в зенита на популярността си. Много фалшиво проучване. Гадно, момчето е настъпило ***.
326
2
 
2
 
! Отговори
и до 330 преди 12 години
на теория дано дали ще е така се съмнявам сериозно
325
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не чухте ли?Ако сега са изборите Борисов печели пълно мнозинство в парламента.Казаха по БТВ.
324
4
 
13
 
! Отговори
и преди 12 години
Борисов Бойко е мафиот на мафиотите, вече стана рекетьор номер 1 на България
323
2
 
11
 
! Отговори
и преди 12 години
Бойко Борисов върни парите на народа за 2 години мандат !!!Дянков затова ли е финансов , за да ти ги изнася легално за Щатие ей РЕКЕТЬОР
322
2
 
14
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Народа отсъди-Бойко отива на детектора!
321
5
 
13
 
! Отговори
УЖАСНО ВЪЗМУТЕНА преди 12 години
БОЖЕ ГОСПОДИ КОИ БАЛАМА ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БОИКО - ТРЯБВА ДА Е ЛУД - ТА ТОИ НИТО ЗАПЛАТИ НИТО ПЕНСИИ ВДИГНА - НАРОДА ГЛАДУВА А ТОИ СИ ОБИКАЛЯ СВЕТА И ХИ4 НЕ МУ ПУКА ЗА 90 % МИЗЕРИЯ В БЪЛГАРИЯ - СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА- БОЖЕ ОПАЗИ ОТ ТАКИВА НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ -ВЕ4Е 20 ГОДИНИ СИ УМИРАМЕ ГЛАДНИ И БЕЗ ПАРИ ДОРИ И ЗА ЛЕКАРСТВА- САМО ЗА АТАКА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ВСИ4КИ САМО ДА СЕ ОТКРИЕ ЛИНИЯ ДА ПУСКАМЕ СМС-и4АКАМЕ ТЕЛЕФОНИТЕ НА КОИТО ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА АТАКА - ТАМ Е ИСТИНАТА!