АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ

Откраднатите пари за централата били 205 млн. евро
Обновена: 3 юни 2011 10:29 | 3 юни 2011 09:32,
201
АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ
Валентин Николов. Снимка: ГЕРБ

АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже. Много пари са похарчени там.

Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Той съобщи, че оборудването за централата всъщност било купено за много над обявените 117 млн. евро. Похарчената от държавата сума била 205 млн. евро.

Депутатът съобщи още, че извършеният одит на централата показал, че тя е чиста далавера. Само с решение на правителството на НДСВ за АЕЦ „Белене“ били дадени над милиард.

Валентин Николов съобщи, че в края на месец юни консултантът Ейч Ес Би Си ще е готов с оценка дали „Белене“ е изгоден проект за България. 

Тогава правителството ще вземе своето политическо решение и въпросът ще влезе на дискусия в парламента.

"Очаквам в средата на август месец да знаем дали ще градим АЕЦ "Белене" или не", каза Валентин Николов.

Още по темата

Преди ден от руската компания "Атомстройекспорт" заявиха, че въпросът за пренаписване на договора за АЕЦ "Белене" досега не им е бил поставян, след като Трайчо Трайков заяви преди дни, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора по съвет на консултанта.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента заяви още, че управляващите са изненадани от кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Според него е добре, когато има повече качествени кандидатури, тъй като предизборната битка щяла да бъде интересна.

Според Валентин Николов ГЕРБ ще изчака да обяви своя кандидат, защото ще покаже кандидатура, която е известна и която със сигурност ще спечели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакъв АЕЦ не ни трябва! Спрете строжа на тази Догановска бездънна яма! И с нея, и без нея България никога няма де е енергийно независима страна. Германия до 10 години спира всички АЕЦ, ние нови ще строим. Строете заводи!
159
3
 
1
 
! Отговори
До 140 преди 12 години
Умнико,не ни казвай на каква цена излиза ел.енергията от АЕЦ "Козлодуй",а кажи на каква цена го плащаш ти.Ако не знаеш ще ти кажа-дн.енергия-18 ст.,нощна енергия -12 ст.Направи си сам разликата от изхода до крайния потребител ако можеш.
158
1
 
1
 
! Отговори
t преди 12 години
Да, по време на управлението на НДСВ по линия на проекта (гепезлъка) "Белене" улете почти милиард, но тогава на това обръщаха внимание само представдителите на автентичната десница. Логично възниква въпросът какво направи Бойко Методиев Борисов в качеството си на главен секретар на МВР тогава? Защо се сеща за това две години след като има пълно парламентарно мнозинство и два дни след като Германия публично и шумно заяви отказ от атомната енергия?Стига са ни управлявали така. А моля ви се...
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
156 - Интелигентни са всички, които са извън твоят обхват на приятели и познати:)
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за поевтиняването на лева и за курс 3.90 лв за 1 евро и аз чухмного е вероятно именно това да ни готвят герберитекато нищо ще го направят щото нали виждате че кредит се взема само в евро не в левове, значи банките искат да са сигурни че ще вземат каквото са дали, а не обезценена хартия в левове! 3.90 лв за 1 евро ни готвят
155
2
 
1
 
! Отговори
Марк до 152 преди 12 години
Квалификации!!Първата комуноидна квалификация "Народан враг!"И кои са интелигентните комундрелите и мюсулманчетата от ДПС?!?!Предложих ти супа, не щеш!!Спри да страдаш или поне не тук!
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ съсипа държавата и май подготвят бяггството вече:)
153
1
 
0
 
! Отговори
до 149 преди 12 години
Кво рече?Пиши на кирилица и си връзвай мислите!
152
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА Е МАЛЪК, ЗАЩОТО:Време е да коментираме двете най-непочтенната Мантри на "либералните" макро икономисти, като Дянков...:1. 10% плосък данък 100% събираемости2. "... В условия на криза данъци и осигуровки не се вдигат...! "- Тази максима е вярна само за държавите и секторите с високи данъци..., като Германия Англия и Швеция и като Косвените данъци в България! - Да така е, когато данъците са високи, в държавата има висок жизнен стандарт и има криза, данъците наистина не се вдигат...Къде сме ние...:1. Преките данъци в България са най-ниските в Света...2. Съотношението непреки към преки данъци е най-голямото в Европа (бедните са най-високо обложени, а богатите - най-ниско)3. Цените на стоките и услугите са Европейски..., а жизнение стандарт е близък до този на концлагеристи...Изводи...:1. Без вдигане на Преките данъци и премахване на таваните за всички видове осигуровки - засягащи най-богатите не можем да минем... 2. Ако се вдигнат косвените данъци данъците на бедните (ДДС, сгради, смет и т.н.), ще трябва да преживеем втори Ленин...!!!3. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!4. За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
146 - Че теб кой те бръсне за слива! Някои постове са за интелигентни хора, към които ти не принадлежиш:))
150
0
 
4
 
! Отговори
кики преди 12 години
Костов отдавна им го каза, ама сега нали трябва ГЕРБ да си направи ПиАр!!!
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонемен 136 преди 12 години
Питам в 142, но никой от *** не отговаря!
148
1
 
0
 
! Отговори
prosto minavam преди 12 години
awe jeno imash internet pyk nqmash kvo da slojish na masata ?!?!?! alooo osyznaite se be hora , che zle e zle e polojenieto i beshe zle mnogo predi boiko i kompaniq da doidat na vlast, sega nared e da stane prezident tvoq chovek i togava az she se smeq otstrani i she vikam "kazah li vi" :DDDd
147
4
 
1
 
! Отговори
щека преди 12 години
АЗ ЛИЧНО НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ТОВА, КОЕТО МИ ОПРЕДЕЛЯТ РУСНАЦИТЕ! Ако Козлодуй не даде добри резултати на стрес-тестовете, това означава, че ще станем напълно зависими от Русия! Ако *** кажат 5 кинта за кв.ч. ще си плащаме като попове!
146
0
 
4
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Голяма далавера си е. Сините винаги са го казвали. Сега и ГЕРБ откриха топлата вода.
145
2
 
0
 
! Отговори
Марк до 144 преди 12 години
Ти ако страдаш, то аз не страдам!Не обобщавай!Ето какво готино може да ти се случи:Ако си мното гладен , ще ти сипя една супа!Нчера един клошар мушна едно супе и кремвиш тука на двора!!Аз съм народен капиталист, не съм звяр като червените !
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
конфискация на имуществото ax komunist4e podlo ....
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то ако правителството вземе заем от МВФ ний кво да правим повече в тая държава? Кошмар ще стане да се живее тука. Да бягаме или да се самоубием? Докаде ни докараха тез *** мутри от герб мале малеЕй няма ли нещо готино да стане у нас бе, само народа страда
142
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадливата комунистическа пасмина в едно с НДСВ-арите са олюскали близо половин милиард лева народни пари. И затова сега така врещят на умряло, щото им спряха кранчетата, нещастна *** крадлива, нагла, безочлива и безотоворна. За тях само и единствено - НАроден съд и конфискация на имуществото.Пази боже, комунези да ни управляват пак.
141
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен 136 преди 12 години
Какво не ли вярно, това което пиша в 136?Кажете бе Кутевчета?И ако не е вярно, кое точно не е вярнао ,а?