АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ

Откраднатите пари за централата били 205 млн. евро
Обновена: 3 юни 2011 10:29 | 3 юни 2011 09:32,
201
АЕЦ "Белене" – чиста далавера, признаха от ГЕРБ
Валентин Николов. Снимка: ГЕРБ

АЕЦ "Белене" е чиста далавера, но за жалост това трудно ще се докаже. Много пари са похарчени там.

Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Валентин Николов.

Той съобщи, че оборудването за централата всъщност било купено за много над обявените 117 млн. евро. Похарчената от държавата сума била 205 млн. евро.

Депутатът съобщи още, че извършеният одит на централата показал, че тя е чиста далавера. Само с решение на правителството на НДСВ за АЕЦ „Белене“ били дадени над милиард.

Валентин Николов съобщи, че в края на месец юни консултантът Ейч Ес Би Си ще е готов с оценка дали „Белене“ е изгоден проект за България. 

Тогава правителството ще вземе своето политическо решение и въпросът ще влезе на дискусия в парламента.

"Очаквам в средата на август месец да знаем дали ще градим АЕЦ "Белене" или не", каза Валентин Николов.

Още по темата

Преди ден от руската компания "Атомстройекспорт" заявиха, че въпросът за пренаписване на договора за АЕЦ "Белене" досега не им е бил поставян, след като Трайчо Трайков заяви преди дни, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора по съвет на консултанта.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ в парламента заяви още, че управляващите са изненадани от кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Според него е добре, когато има повече качествени кандидатури, тъй като предизборната битка щяла да бъде интересна.

Според Валентин Николов ГЕРБ ще изчака да обяви своя кандидат, защото ще покаже кандидатура, която е известна и която със сигурност ще спечели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34 e Gosho tapoto.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми да вземат да осъдят някой тогава дето е крал а не само да ми обясняват колко са откраднати и да се върнат тези пари дори и имуществото им да се конфискува
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само не ми е ясно как е доказано, че вятърните и фотоелектрически ЕЦ са неефективни. Ще ти дам за пример испанците, който доста наскоро построиха фотоелектрична ЕЦ с доста завидно полезно действие."Апропо, испанците ФАЛИРАХА, точно заради такива "успешни" проекти :))) Да, вятърната и слънчева енергия са в десетки пъти по-неизгодни за производство(КПД срещу цена). Ако не вярваш - провери в гуглиту.
37
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
След 2 и 8 правителства,бълггарите в България ще сме останали толкова малко,че ще трябва да ни обявят за защита под егидата на Юнеско като изчезващ вид.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България всичко е далавера ,за това сме в блатото....Манталитета,драги сънародници,манталитета......
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно не може да им се отрече на ГЕРБ, а то е, че си признават, че са далавераджии:)
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
естествено, че е далавера. колко политици го казват вече, вече да му писне на човек и от коментари
33
4
 
10
 
! Отговори
Р.Овч преди 12 години
Оффцете нека си...блеят,аз остригах и издоих стадото...няколко пъти и сега си кютам на топло в..една голяма сграда в центъра на Софето,където кюффтетата са найй..йофтени.Блей оффцо,блей;пак ша въ подкарам,кога ми дадат...гегатаот нашия кооператифф на...демократичните,разноцветни бабички и дядкоффци.
32
4
 
10
 
! Отговори
ДА! преди 12 години
Този на снимката ми прилича на партиен секретар от времето на другаря Вълко Червенков!
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те гербаджиите затова правят разследване, белким се вдигне шум и някой им предложи дял от откраднотото. Гербаджията за пари майка си ще стъпче с кални обувки, глейте сеир... това разследване отива в 3 глуха от довечера, да н *** да искате да пострада някой, дето може вместо това да си плати дебело? Иначе Белене си трябва, щото както е тръгнало се отваря пазара на електроенергия из Европа, пък и като се спрат гадните ТЕЦове после кво, на свещи ли да живеем, щото Боко Тиквата казал така?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далававера е толкова, колкото в началото Белене беше гьол, а после стана добра инвестиция и се натискаха сърби, финландци и какви ли не, а сега идват избори и стана далавера:))
29
0
 
6
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
спокойно!остават ви още 2 правителства и ще стане война и тогава България ще се оправи...а след 8 правителства ще стане силна европейска държава....българина търпи,търпи и става кървав накрая..
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много крадат ... какво ще ги правим незнам... аз мислех ,че бойко ще оправи нещата, но явно сам грешал... и той е същия като предишните трябва да направим революция :Д и да слойим честни хора да ни оправляват или ако няма честно поне по-малко да крадат...
27
1
 
2
 
! Отговори
ринго преди 12 години
ами като е далавера прокурори няма ли бе да се задействат? И пръдливеца Симеон и Малкият Мук - Никито Василев и другият крадльо Миленчо Велчев са живи и здрави .А сега да ви видим господа рицари на справедливостта от смешният ГЕРБ... за две години кого пратихте в затвора само думкате тъпана ялово.Тоя запъналник на снимката е *** като *** и много ми прилича по изказ на Лъчо Мозъка -същият мазньо и натегач.
26
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Тоя е голям сладкиш. Трябва и аз да си пусна такива лимбички, хахахах.
25
3
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 19: Прав си, има разлика - в единия случай животното/***/мръсникът Доган под формата си на народен представител е получил 1.5 млн. подкуп, за да ощети българският данъкоплатец с неизвестна сума (която може и да е 10, може да е 100, а може и да е милиард евро), в другия колегите му престъпници от Бандата на Серго са ощетили българите с 205. млн. евро.
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той пък Вальо Николов голям спец по централите, гербер-бандит! Бойковците рипат така чевръсто, щото не влизат в далаверата, затова. Ако имат как да копнат комисионни герберите, сами ще ходят да го строят, ама нямааа, за други е келепира. Всички бойковци и техните *** - на ***! Скъпа-евтина, АЕЦ Белене е нужна на България, това е!
23
1
 
6
 
! Отговори
е преди 12 години
то ако нямаше далавера, щяха ли да драпат и гербаджии да продължат да я строятснощи като слушах как мазно се държи външния ни министър в Русия, то не бяха приклякания, не беше ухажване, само дето не се предложи лично на Лвров
22
0
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Ей приятел, забравяш и Ахмед Доган и Трайчо Трайков и т.н.
21
11
 
17
 
! Отговори
ЕТ преди 12 години
Абе шебеци, откраднали са нашите пари, а вие тръгнахте ГЕРБ да ругаете, които започнаха разследване. *** ли сте? Или за жълтите стотинки, които ви плащат да ругаете ГЕРБ сте готови да простите на ***, които ви мачкаха десетилетия, откраднаха вашите пари, докараха БГ до просешка тоята и принудиха хората да слугуват в чужбина. Явно не заслужавате да жевеете като бели хора. Душата ви е робска.