Борисов лъжел и мажел за Булгартабак

БСП твърдят, че той е подготвял сделката еднолично
Обновена: 3 юни 2011 13:11 | 3 юни 2011 13:10,
197
Борисов лъжел и мажел за Булгартабак
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов излъга, че Министерският съвет не е обсъждал сделката за приватизацията на „Булгартабак”.

Това заявиха левите депутати Корнелия Нинова и Румен Овчаров в кулоарите на парламента минути след като вътре в залата премиерът Борисов отрече правителството да е обсъждало параметрите на сделката по приватизацията на холдинга.

За доказателство Нинова и Овчаров предоставиха на журналистите писмен доклад от изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. От документа, който Караниколов пише до председателя на Надзорния съвет на агенцията Юлия Ненкова, става ясно, че при премиера Бойко Борисов е имало среща за „Булгартабак”.

„На работна среща през месец март, проведена при министър-председателя г-н Бойко Борисов с участието на консултанта (става дума за консултанта „Сити груп”, който подготвя условията по приватизационния договор) бяха обсъдени и разгледани въпросите, отнасящи се до производството и преработката на тютюн, производен от български тютюнопроизводители”, пише в доклада си Караниколов.

И още: „Обръщам внимание на факта, че въпреки поетите ангажименти от страна на консултанта по време на срещата с министър-председателя в срок от две седмици да бъдат подготвени и предоставени в Агенцията за приватизация всички документи, такъв проект на приватизационен договор към настоящия момент не е предоставен”.

Гореизложените факти дадоха основание на Корнелия Нинова да обясни, че сделката за приватизацията на тютюневия холдинг еднолично се подготвя от министър-председателя Бойко Борисов.

„Министър-председателят излъга българския парламент, а чрез него и българските граждани, че Министерският съвет и той персонално нямат отношение към сделката за приватизация на „Булгартабак”, каза Корнелия Нинова.

„Има ли връзка купувачът на сделката с тези разговори, които са проведени в кабинета на премиера”, попита още червеният депутат.

Колегата й Румен Овчаров упрекна премиера, че по време на днешния контрол е говорил неща, които тотално се разминават с фактите.

Още по темата

„Бойко Борисов иска да избяга от тази отговорност и отрича, че не знае какво и как е било казано”, допълни бившият министър на икономиката в кабинета на тройната коалиция.

„Едни хора искат да вземат на безценица една фирма”, коментира още Овчаров. Той заяви, че в редакцията на един от вестниците е депозирал запечатан плик с името на сигурния купувач на „Булгартабак”.

„Когато дойде време, ще отворим този плик и ще видите”, обеща пред медиите Овчаров. Но не пожела да разкрие нито името на евентуалния собственик на „Булгартабак”, нито името на вестника, в който стои пликът.

Преди седмици бившият земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме коментира, че приватизацията на тютюневия холдинг се изтегля преди изборите заради вероятна сделка между ГЕРБ и ДПС. Помолен да коментира думите му, Румен Овчаров не отрече такава хипотеза. „Вероятно става дума за сделка, но не можем да бъдем сигурни”, допълни още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберастите не лъжат - те просто си взиматКато всички мутри.
186
6
 
1
 
! Отговори
КуРнелий преди 12 години
Помните ли как кака *** влачеше по 700 кинта на час от Фонд ТуТун -''консултански''.....ако не помните толкова по зле за вас - *** народ, комунази го дерат.
185
6
 
0
 
! Отговори
африкански преди 12 години
ББ е човек от народа.помните ли как се закани на предното правителство во главе с глав.прокурор,та даже и на Ахметчо.много бързате,но той ще си изпълни заканите след някоя друга петилетка.така ,че гласувайте само за ГЕРБ,три пъти Ура,като на футболен мач.
184
0
 
4
 
! Отговори
lo6ooo преди 12 години
ETO VIDYAHTE LI 4e nikoy ne misli za naroda vseki misli za sebe si a vie si kisayte zadnizite ...i se obijdayte vzaimno
183
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
вече се знае собственика на БУЛГАРТАБАК,жената на цецка цачева,грешка съпругът и.
182
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ и на изборите излъга избирателите си,а сега се прави на ни лук ял...ни мерисал...Комунистите обещават "светло бъдеще" - но само за СЕБЕ СИ и крадЪт ли крадЪт,а после препират...ДОЛУ БКП(БСП)ДС!
181
0
 
14
 
! Отговори
и преди 12 години
Престъпността и политиката е едно и също , всичко е перфектна предпоставка ГЕРБ и най вече Бойко Борисов да си прокарата бизнеса и рекетьорската политика законно. А народа е *** повече от всякога
180
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафиотска държава!Мафиотско правителство!Оставка на ГЕРБ!Вот на недоверие!Или народа излиза на улицата!Сбогом ГЕРБ!
179
0
 
22
 
! Отговори
Венко преди 12 години
Нищо ново.Той Бойко винаги лъже, като Пинокио, за това и носът му е голям.Като ти каже "Добро утро!" - гледай къде е слънцето.
178
0
 
20
 
! Отговори
Росен преди 12 години
Здрасти. Голяма изненада.Че Борисов така си лъже още от въплътяването си в главен секретар на МВР. Никаква новина не съобщавате.
177
2
 
18
 
! Отговори
мето преди 12 години
Корнелия го боде Бойко и накрая ще го закове. Браво.
176
2
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
OT DARJAVATA -NARODNA REPUBLIKA BALGARIQ- NE OSTANA NI6TO. PALEN POGROM, I RAZRUHA CARI NA VSQKADE. BABI4KI, STARCI, DECA, MLADEJI, I VSI4KI OSTANALI. JIVEQT V MIZERIQ I GLAD. MUTRO-KOMUNISTITE OGRABIHA I UNI6TOJOHA, IZGRADENOTO OT NA6ITE MAIKI, I BA6TI. OT OGRABENOTO SE OBLAGODETELSTVUVAHA, EDNA 6EPA SELSKI TARIKATI. A NARODA PRODALJAVA DA GLASUVA, I DA GI KA4VA NA VLAST. ZA DA MOJE SELSKITE TARIKATI, DA GO DO UNI6TOJAT.
175
1
 
40
 
! Отговори
noname преди 12 години
щеше да е новина, ако Борисов беше казал истината
174
16
 
4
 
! Отговори
д-р Зенгинова преди 12 години
Не разбирам защо ме издухахте с несправедливи оценки. Намирам постинга си за уместен! И ви казвам още нещо, в смисъл тоя:Аз пък харесвам г-жа Искра Фидосова, една дейна, бърза, практична дама. Благодарение на нея, в Народното ни събрание наистина се извършва трескава работа за благото на Родината ни!Хвала на такива истински активисти от славните редици на Национално Движение Симеон Втори (НДСВ), преминали овреме в борческите редици на Политическа Партия ГЕРБ!Ний, от Политическа Партия НДДК
173
5
 
16
 
! Отговори
Jolly Roger преди 12 години
Фен съм на Джипси Кингс. *** проста тикво.
172
18
 
0
 
! Отговори
Аз съм за Н.В.Царя! преди 12 години
Подкрепям г-н Първанов, но съм за Н.В.Царя!Мерси.Доцент Петър Добрев ДобревЗлатен Значкист на ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-СОФИЯГерой на социалистическия труд.Чакам Ви на вилата си на Ръжана - Ихтиманско!
171
5
 
31
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Абе вие герберите само за маса и баница говорите! Вече срам нямате!
170
22
 
4
 
! Отговори
КУНЕВА-ПРЕЗИДЕНТ! ИМ преди 12 години
Подкрепям Кунева, както Царя ни любим! Щом Н.В. Цар Симеон II е зад нея (и психически и физиологически), и аз, Феномен-Сътрудник-АнтиКостовист д-р Зенгинова - Президент и Зам.-Директор на ПП-НДДК, също съм, и това е дълбоко в мене - ЗА!КУНЕВА-ПРЕЗИДЕНТ! ИМАМ НУЖДА!
169
12
 
2
 
! Отговори
DO 145 преди 12 години
SAMO DA UTO4NQ 4E NE STE SAMO KOMUNISTITE DETO PLUETE TUK.TUK SA I KOSTOVISTITE I TRAKTORISTITE I VSI4KI DETO IZPADNAHTE OT MASATA.LO6OTO E 4E NIKOGA NQMA DA VI VARNEM TAM.TA PLUITE SI TUK TOVA VI OSTAVA.VERVAITE O6TE V SVETLOTO BADE6TE 4E 6TE MOJETE PAK DA KRADETE NA VOLQ.VE4E STE ISTORIQ DRUGARI!!!
168
3
 
9
 
! Отговори
за 159 преди 12 години
Прав си. Срещу окупатора трябва да се воюва. Още ме е срам от дедите ни, дето посрещаха с хляб и сол рашките , а онез правеха парад на победата над България на Червения си площад.....ама за простотията винаги се плаща :(