Борисов за оставките на съдиите: Това е наглост!

Кадрите били на тройната коалиция и съветници на Първанов
8 юни 2011 21:41,
193
Борисов за оставките на съдиите: Това е  наглост!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов определи като "наглост" хвърлените днес оставки на двама от членовете на Висшия съдебен съвет заради кадруването в съдебната система.

"Ами ей това се казва наглост. Висшият съдебен съвет две години вече работи без абсолютно никаква политическа намеса от политическа партия ГЕРБ. Тези съдии, прокурори и всички, които са там във ВСС, са изцяло избрани по квотен принцип от Тройната коалиция – БСП, ДПС и НДСВ", напомни премиерът в интервю за bTV.

По-рано днес членовете на Висшия съдебен съвет Капка Костова и Галина Захарова подадоха оставки заради несъгласие с политиката на ВСС при кадруването в съдебната системата.

Недоволството сред съдийските кръгове тръгна след като ВСС назначи за шеф на Софийския градски съд Владимира Янева, която призна, че е близка с Цветан Цветанов.

Премиерът нападна лично шефа на Върховния касационен съд Лазар Груев, който според него пръв е започнал темата за намесата на управляващите в избора на председател на СГС.

"Даже с цялото ми уважение към Лазар Груев, преди няколко дни, защото той започна темата за избора, аз искам да го питам как беше избран той? Нима той не беше съветник на Първанов и единствен кандидат? Що за наглост е това вече?

Ми другият съветник на президента Първанов -  Борис Велчев, стана главен прокурор. И всичките тези мълчаха като неми", избухна Борисов.

Той напомни, че и целият Конституционен съд е изцяло конструиран пак от Тройната коалиция.

Още по темата

"И не мине ден, два, те излизат с решение срещу правителството. И в същото време, за последно, всички доклади на Европейската комисия казват, че най-лошото и слабо звено във всички звена в държавата е съдебната система. Е питам, що за наглост е това?", добави Борисов.

По думите му той нито се е месил, нито има намерение да се меси в работата на съдиите.

"Винаги изказванията и отношението ми към съдиите и към съдебната система е било да си избират най-добрите кадри. Така че те са си избрали това ръководство и ние не случайно не сменихме никой във Висшия съдебен съвет", мотивира се още Бойко Борисов.

Премиерът благодари на Европейския парламент, че с такова голямо болшинство подкрепи България и Румъния за влизането им в Шенген.

Борисов благодари лично на Ангела Меркел и Никола Саркози за това, че депутатите от страните им са застанали зад кандидатурата ни, както и на всички български евродепутати за „точното действие и поведение” в тези два дни.

Той обясни, че ни най-малко не се притеснява от последното социологическо проучване, според което доверието в него спада.

Всеки ден това, което правим, е толкова трудно и видимо, че в следващите години ще се оценява, уверен е Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
nada преди 12 години
Всички трябва да станат пожарникари за да си развяват маркуча, както ТЕКВАТА иска. Съдии пожарникари, депутати - тикви, полицаи - калинки, а на мт`риала маркуча изотзадека.
188
0
 
2
 
! Отговори
KOSAN преди 12 години
Чупка бе *** кратуно. И ти рано или късно ще допреш до тая система , тогава да видим какви ще ги дрънкаш
187
0
 
3
 
! Отговори
жена преди 12 години
Уважаеми мъже!ние знаем че мъже рядко се сращат,но ако има все още такива останали ви препоръчвам :Не гледайте репортажа на БТВ с интервюто на Янева.,за ад ен станете импотентни.Жената е грозна .Пазете се!Няма излъчване,не е умна,има съществени пропуски в работата/дории да няма основание за отвод делото не омже да се мотае ненасрочено с месеци,това е еелментарно_/.Всъщност тази жена отговаря на всички критерии за приятелка на измисленото вип семейство.Това вечее наглост.
186
4
 
2
 
! Отговори
колежка преди 12 години
Наглостта е на премиера!Колежките са кадърни юристи и съдии.Те винаги и навсякъде ще се реализират.Питам се какво ще прави Янева когато няма ад е административен ръководител.
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И МЕ заклаха!
184
4
 
12
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Явно нашият министър-председател не може да направи разлика между съветник на държавния глава и семейна приятелка и кума на вътрешния министър. Е на това му казвам аз наглост, а не на достойното поведение на съдиите, които се оказаха с мъжко поведение (макар и жени)!
183
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОИ, НЯМА КОИ ДА ИСКА ДА НИ ОПРАВИ ДЪРЖАВИЦАТА> ИМАТ ЖЕЛАНИЕ НО СЛЕД ТОВА СЕ ОВЪЛЧВАТ
182
3
 
2
 
! Отговори
ссс преди 12 години
184 ама чакай малко.. това, че се пробваха измислен цар, юпи и т.н. не означава, че избора хората се свършват със Бойко.. и какво, като не дава на Доган е най-красивия? Там е проблема, че той на никой не дава, а има мутренската философия, "на ти подарак за пред хората, а утре ше върна да си го взема". А и образованието е най-малкия критерий за определяне качествата на човек, особено в ръководна позиция..
181
5
 
8
 
! Отговори
за таратайката, 174 преди 12 години
а ти да не искаш този дефектен народ да се управлява от диригент на синфоничния оркестър? пробваха се ЦАР, ПЕД.АЛ,ЧЕРВЕНО ЮПИ И МОШЕНИК-ШОУМЕН и какво ? цъфнахме и вързахме! какво ти е крива мутрата ,ако работи яко за страната,вместо да краде и да раздава на догановците? аман от ***!които си мислят,че има образование за "управляване на държавата" /рейгън,дето срина СССР е холивудски артист,таратайке!/
180
2
 
1
 
! Отговори
sss преди 12 години
Много съм малък ? хаха.. супер си .. ;РР
179
2
 
4
 
! Отговори
така ли ? преди 12 години
НАГЛОСТ ---това е 20 г., ПРЕХОД !Но нали си се родил вчера ,как да помниш ....хахаххахаха !.....180,айде у ЛЕВО !
178
3
 
3
 
! Отговори
....178 преди 12 години
Много си малък ......хахахаха!
177
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ми се струва , че заглавието е объркано .Не е ли по - коректно да бъде "НАГЛОСТ - това е Борисов"
176
5
 
5
 
! Отговори
нали преди 12 години
Друг път няма ,само напред ,а Съда да се стяга ,или да си заминават !
175
6
 
1
 
! Отговори
sss преди 12 години
хахахаххах искам да чуя аргументите за двата минуса дето ми сложихте :DDDDD
174
2
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
......174......От 20г., Съдебната Система е голата вода !Когато фактите говорят ...и БОГОВЕТЕ си мълчат ------отворко !Което си е ,...си е ---факт!
173
5
 
6
 
! Отговори
do 174 преди 12 години
Отворко ,а преди 2 г., Бойко нали не беше на власт , а СЪД.СИСТЕМА ---ПО-РАЗЛИЧНА ЛИ БЕШЕ ,.....голям разбирач си ,няма защо ,БГ *** ...?
172
7
 
7
 
! Отговори
sss преди 12 години
Колко и Винету е чел не е ясно..
171
11
 
15
 
! Отговори
taratajka преди 12 години
Дошла мутра и казала кои са добри и кои лоши съдии. Критериите са ясни,няма защо да обсъждаме. Когато юристи като Капка Костова са чели дебели книги, Бойко е чел Винету. Не,че книгата е лоша, ама не дава достатъчно познания като как да се управлява държава.
170
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Бойко! Цяла Европа казва че съдебната ни система е корумпирана и не върши работа. Това са хора на тройната коалиция, които защитават престъпния свят. Защо няма нито един осъден бос на мафията. Ако искаме държавата да тръгне напред, трябва да се справим с безпорядъка и корупцията в съдилищата. Иначе нито ще видим Шенген, нито ще можем да се отървем от престъпниците в държавата.