Дянков знаел кои са новите гербери и бесепари

Цачева поискала информация от министъра за независимите депутати
Обновена: 29 юни 2011 15:08 | 29 юни 2011 14:18,
15
Дянков знаел кои са новите гербери и бесепари
Снимка: архив, БТА

Председателят на парламента Цецка Цачева се е ангажирала да изпрати писмо до финансовия министър Симеон Дянков, в което да поиска информация каква партийна принадлежност са декларирали независимите депутати. Това съобщи зам.-шефът на ДПС Лютви Местан.

Той посочи, че така Цачева ще изпълни изискванията на Закона за достъп до обществената информация, който предвижда всеки орган, от който се иска информация, да се обърне към други компетентни институции, ако не разполага с търсените данни. 

Преди ден от ДПС се заканиха да заведат дело срещу Цачева, тъй като им отказвала информация към кои партии са заявили принадлежност независимите депутати. „Искаме да знаем кои са новите гербери, които са заявили подкрепа за ГЕРБ, и на това основание ГЕРБ получава субсидиите на другите партии“, обясниха от ДПС.

Местан каза, че държавните субсидии за ГЕРБ и БСП са увеличени, а например на Синята коалиция субсидията е същата, което означава, че към тях не са се присъединявали независими депутати.

Още по темата
Финансовият министър Симеон Дянков знае кои са новите гербери и бесепари и разполага с декларациите на независимите депутати, които са заявили определена партийна принадлежност, иначе нямаше да знае на коя политическа сила да преведе парите, коментира Местан. 

Той отбеляза, че нито ГЕРБ, нито БСП могат да бъдат укорени за това, че са приели нови членове. Това е тяхно право, партийното номадство не е проблем от днес, допълни той.

Укоримо е обаче, че приемат държавната субсидия, която се дава заради получени  гласове на изборите, посочи заместник-председателят на ДПС. Така по думите му ГЕРБ и БСП фактически крадат тези пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Цецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
До Касим! преди 12 години
Ех Касиме, Касиме!Изглеждаше пич, а се оказа гербер......!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аборигени!
12
3
 
1
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Тези са най-големите мошеници - депутатите като цяло - само Синята коалиция не е
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народно събрание ООДВреме е това Народно събрание да се САМОРАЗПУСНЕ!Стана за смях!Трябва ни ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!И каквото сабя покаже!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нулев интерес към концесиите на гари и летища"ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ОЦЕНКА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БГ ОТ ИНВЕСТИЦИОННАТА ОБЩНОСТ.ЕДНА ГОЛЯМА Н У Л
9
3
 
3
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
stani6ev e nyamal pari za pove4e.za6toto bat boiko mu sprya rekata ot pari na granitsata.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, Станишев дето викаше, че на ГЕРБ мнозинството е купено, а какво излезе - че и БСП си напазарували депутати :) Демагогията е присъща на комунистите..
7
7
 
4
 
! Отговори
Боб преди 12 години
Мен като веден българин ме кефи само че дпс и сините ядат бахура...не ми дреме че ми е зле...
6
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бат Ви Бойко вече си напазарува независими депутати, колкото да има мнозинство. Сега вече може смело да плюе българския народ, че бил приличал на кучето му тъй като гласуващите под строй депутати - гребаджии + уж независими му стигат да изкара мандата си
5
3
 
21
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 12 години
ТЕЗИ ВЕЧЕ ПРЕКАЛИХА. ЩОМ СЕ ОТЦЕПИЛ -НИКАКВИ ПАРИ. ИЛИ ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ-ОТ ЕДНА ПАРТИЯ В ДРУГА И ХОП ВЕДНАГА ПАРИЧКИТЕ ГИ ЛАПВАТ.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами прав е в случая
3
9
 
24
 
! Отговори
Jigolo преди 12 години
ДПС вън от България !!! Публична екзекуция за Доган !!
2
0
 
39
 
! Отговори
мами преди 12 години
Парите на независимите мушмороци трябва да се връщтат в бюджета. Ние ги избираме и гласуваме за тях те не уважават вота на избирателя питат ни ли дали да напуснат групата. Това е неспазване на вота и трябва да има санкция. Както когато не спазиш договора носиш съдебна отговорност.
1
0
 
26
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТЕЗИ МУШМОРОЦИ ВЗЕХА ДА СИ ИГРАЯТ НА ПАРТИЗАНИ!!!.ТО МАНДРИ ВЕЧЕ НЕ ОСТАНАХА,ЧЕ ОВЦЕТЕ МЛЯКО НЕ ДАВАТ ВЕЧЕ!!!