РЗС: Властта е поръчала атентата!

Не ни е страх, декларираха от партията на Янев
19 юли 2011 09:40,
302
РЗС: Властта е поръчала атентата!
Атанас Семов Снимка: БТА

Властта е поръчител или организатор на този атентат, обяви пред журналисти Атанас Семов, депутат от РЗС и кандидат за президент, по повод взрива пред централата на партията в столицата.

"Вместо да всее страх, тази бомба показва страх", категоричен бе той.

"Без да търсим каквато и да било политическа спекулация, фактът е повече от очевиден - един ден, след като обявих, че ако стана президент на републиката, ще уволня премиера Бойко Борисов, пред офиса ми бе поставен взрив", допълни Семов.

"След като преди няколко месеца беше взривена редакцията на един вестник и не последва никаква реакция на властта, нито изпълнителната, нито съдебната, днес са взривени офисите на две политически партии", допълни той.

Още по темата

"Повече от ясно е, че този атентат става възможен заради атмосферата на корупция, престъпност и толериране на мафията от днешното правителство. След подобни бомби нито ще ни уплашат, нито ще ни спрат. Ще продължим да осъществяваме активно своята политическа кампания", посочи Атанас Семов.

"Няма да покажем страх, няма да покажем колебание. Повече от знаково е, че са взривени офисите на двете десни партии, които показват категорична опозиционност – РЗС и ДСБ", подчерта той.

"Искаме това престъпление да бъде разкрито незабавно, за да се покаже, че в България има някакви остатъци на правосъдие и законност, въпреки липсата на воля на правителството да налага законност и ред", допълни кандидатът за президент на РЗС.

"Тук можеше да бъде убит служител на партията, народен представител. Не бих се учудил следващият взрив да е в петък в 13.00 часа, когато правим редовните си пресконференции",  заяви Семов.

"Настояваме държавата и вътрешният министър незабавно да осигурят 24-часова охрана на офиса на РЗС и лична орана на лидера на опозиционната партия и на кандидата за президент. След като може да се осигурява такава на показващия пълно пренебрежение и нестъпващ в парламента Ахмед Доган, то такава трябва да бъде осигурена и на нас. Убеден съм, че е налице много ясен знак за заплаха", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: взривРЗСАтанас Семов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
4
 
12
 
! Отговори
ДР. ДУЛИТЪЛ преди 12 години
В НАЧАЛОТО ХАРЕСВАХ РЗС,НО ТЕ СЕ ОКАЗАХА *** ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ***,ВЗРИВЯВАТ ГИ В 4 ЧАСА,А В 7 ЧАСА ТЕ ИМАТ ДВЕ ДЕКЛАРАЦИИ,ДАЛИ НЕ СА ГИ НАПИСАЛИ ПРЕДИ ВЗРИВОВЕТЕ.
228
3
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 12 години
Че какво има да ви е страх: та вие сте луди, и то луди за връзване! Най-много да ви вдигнат с една линейка и да ви закарат я в Курило, я в Карлуково! Не виждате ли, че дори и медиите ви отбягват, и теливизиите! Та вие говорите като психясали, каквито може би сте! Вие не трябва да се наричате РЗС, а ЛЗВ - Луди За Връзване!
227
1
 
4
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Нормативният акт, приет след няколкомесечни ожесточени дебати и откровени скандали от предишния парламент през пролетта, може да изпразни от съдържание едно от най-атрактивните предизборни обещания на Бойко Борисов и компания санкциониране на корумпираните чиновници и общинари, принудили Брюксел да блокира почти всички европейски програми за България.
226
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Необходимостта от подобна среща на антимафиотския и антикорупционен връх, също е "кодирана" в съдържанието на чл.1 ал.1 от ЗА. Освен че опрощава греховете на следствените и подсъдимите, тази разпоредба буквалнозабранява на прокуратурата да образува дела за "непредпазливи" престъпления,извършени до 1 юли 2008 г., но... установени след влизането на ГЕРБ във властта.
225
1
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
След влизането на ЗА в сила обаче всички предварителни проверки, досъдебни производства и съдебни процеси, влизащи в обсега на чл.1 ал.1 от ЗА, трябва да бъдат прекратени незабавно.Какъв е реалният брой на щастливците, които трябва да черпят, докато са живи един Господ знае! Със сигурност обаче е известно, чепървите късметлии въобще не влизат в категориите "кокошкари" или "престъпници по неволя".
224
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Логиката е известна: при този тип престъпни деяния е почти невъзможно да бъдат доказани умисъл, измама или кражба и затова органите на досъдебното производство предпочитат да работят с текстовете за безстопанственост.Резултатите също са известни. До приемането на ЗА в сила, всички погнати "бели якички" се разминаваха с решетките по три начина: административна глоба (чл.78а от НК), пробация или размотаване на делата до погасяване на давността.
223
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Свършеното от органите на досъдебното производство през последното десетилетие обаче прави картината доста по-зловеща: две трети от обвиняемите и подсъдимите за безстопанственост са разследвани и съдени като извършители на престъпление по непредпазливост (чл.219 ал.1 и ал.2 от НК). При това без да има някакво значение за какво точно иде реч: злоупотреба с пари от еврофондовете, манипулиране на обществена поръчка, откровена кражба на помощи за възстановяване на щети от природни бедствия.
222
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
От справка на правосъдното министерство, публикувана във "Труд" около месец след влизането на закона в сила, става ясно, че амнистията тутакси е снела от плещите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" грижите за... 356 души:- трима са освободени предсрочно;- 257 души са напуснали килиите, защото са излежали отгоре максималните срокове за продължавано престъпление;- 29-има са освободени поради драстични разлики в присъдите, отредени им за едно и също престъпление;
221
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
"Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г.са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание", гласи чл.1 ал.1 от ЗА, обнародван в "Държавен вестник" на 7 април и влязъл в сила на 22 април 2009 година.
220
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
"Целта на предложения законопроект е до известна степен да облекчи съдебната система от дела за дребни престъпления, които завършват с административно наказание, а така също и да разтовари, макар и незначително, органите по изпълнение на наказанията. Естествено като всяка амнистия тя има и определено стимулиращо въздействие върху осъдените лица", се казва в мотивите на проектозакона за амнистията, внесен в парламента от Министерския съвет в края на 2008 година.
219
1
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Тройната коалиция върза ръцете на ГЕРБ със закон, амнистиращ наред и завинагиПо правило амнистиращите закони са свързани с осъдени лица, т.е. с тях се намаляват вече наложени наказания или пък се освобождават затворници. Изненадващо обаче през пролетта на тази година депутатите от 40-ото Народно събрание приеха Закон за амнистията (ЗА), който освободи от наказателна отговорност дори и... "белите якички", злоупотребили със служебното си положение и подведени под отговорност за безстопанственост
218
0
 
1
 
! Отговори
на razor брат му преди 12 години
До 223:Умните хора умеят да разграничават една тема от друга и не обръщат внимание на дребни неща като това на кой какъв му е ника.Тука говорим за жалките манипулации на долната политичекса ***, ти ми гоовриш че народа бил гладен.Като е гладен що всяка сутрен вися по един час в задръстване бе?
217
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
219 От къде го измисли това тъпо име ти си много умен личи си от написанотоХората ще затъпеят още повече от глада доказано е научно и няма да може да разпознават хора с униформа когато им заповядват да легат на земята !
216
0
 
7
 
! Отговори
Marinski преди 12 години
Не само смешници, а ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ!!!
215
1
 
8
 
! Отговори
янева преди 12 години
Яни-кукло,пак те активираха....
214
0
 
6
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 12 години
СМЕШНИЦИ.......
213
4
 
10
 
! Отговори
razor преди 12 години
Тези които вярват на приказките че ГЕРБ са поставили взривовете, са доказателство че този народ си е заслужил цялата тази мизерия.Жалко че заради тях страдат и кадърните хора.РЗС,ДСБ и Трактора са ярък пример за *** в политиката който за съжаление преобладава в нашата страна.Тези взривове показват какво мислят те за българския народ.Казват - вие сте ***, вие сте ***, ще ви залъжем тука с нещо и вие ще ни повярвате *** българи такива.......Ето така ви викат, ама не се усещате.....
212
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
на всички е ясно вече за тежкото материално положение на хората са виновни предишните които окрадоха държавата както роми разграбиха катастрофирал камион с праскови пред погледа на полицаите !За високите цени на горивата са виновни високите цени на петрола на международните пазари.За всичко лошо виновни има невинни са единствено ББ и ЦЦ които незнам как още не са ги изографисали на икона с ореоли .Естествено е и да има 200 коментара които казват кои е сложил бомбите !
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наскоо, Наскоо, да беше жив баща ти, такъв шамат , би ти люснал! Държат те с компромат, то е ясно.
210
0
 
6
 
! Отговори
Страшников преди 12 години
Полицай спира кола за проверка. Аптечка, триъгълник, пожарогасител, документи - всичко е наред. Разбрал полицаят, че от този няма да икопчи нищо по стандартната система и му рекъл: - Имаш ли касетофон в колата?- Имам.- Доко Доко имаш ли?- Имам.- Пускай!Пуснал човекът музиката - полицаят захванал здрав кючек и му вика:- Не ме гледай, ами лепи една банкнота на челото!