Сидеров помага на Доган, твърди отцепник от "Атака"

Стоян Иванов обяви, че е станал гарант за заем от $150 хил.
Обновена: 25 юли 2011 10:23 | 25 юли 2011 10:23,
56
Сидеров помага на Доган, твърди отцепник от "Атака"
Стоян Иванов. Снимка: архив Булфото

"Напуснах „Атака”, защото видях, че Волен Сидеров действа директно в полза на Ахмед Доган", обяви Стоян Иванов – един от отцепилите се от националистическата партия. 

Той бе категоричен, че нямал друг избор, тъй като не можел да "стоя като заложник и да гледам как Сидеров си подава топката с Доган".

Иванов отхвърли твърденията на лидера на „Атака”, че напусналите формацията четирима депутати са прехвърлили полагащите им се по закон субсидии към други партии. Това направил само Камен Петков, който пренасочил парите си към БСП.

Още по темата

"Имам документ от Министерството на финансите, че не съм декларирал, че искам да премина към друга политическа партия", заяви Иванов пред bTV.

Той потвърди, че голяма част от депутатите на „Атака”, още преди официално да станат членове на парламента, са подписали договори, с които стават гаранти за отпускането на заеми между офшорни фирми.

"Аз станах гарант за заем от 150 хиляди долара", разкри Иванов и допълни, че нееднократно искал от Сидеров да прекрати действието на подписаните споразумения, но той твърдял, че нямало от кого да получи необходимите за целта документи, тъй като въпросните компании били закрити.

Впоследствие обаче се оказало, че това не е вярно, тъй като те били регистрирани на името на портиера в централата на партията и вуйчо на съпругата на Сидеров.

"Прокуратурата е извършила проверка и е установила, че тези договори са подписани в централата на „Атака” един ден преди обявяването на листата с кандидат-депутати", добави Иванов.

Той разкри още, че не всички народни представители от националистическата формация са парафирали подобни документи.

Сред изключенията са Десислав Чуков, юристът Явор Нотев и кандидатът за кмет на София Николай Пехливанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Лидерът на Атака (партията на родата) е политикът, който не е изпълнил нито едно от обещанията си. Новините на турски език продължават да се излъчват по БНТ, а беловласият *** чопли патешкия си нос и прави топчета от сополите си. Сидеров няма бъдеще като политик.
14
7
 
6
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Волен е пич!
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямате срам *** такива. Какво бил направил Сидеров за *** престъпност. КОЙ Е СИДЕРОВ ЗА ДА ПРАВИ КАКВОТО И ДА БИЛО ? Да не е мин-председател или вътрешен министър. За *** престъпност е виновно правителството на ГЕРБ и в частност Цв. Цветанов - НЕ СИДЕРОВ ! АТАКА няма нито един министър или зам.министър !
12
9
 
9
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
СИДЕРОВ ПОМАГА НА *** ДА СЕ КАЧИ НА ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ И ДА ОТЛЕТИ КЪМ САТУРН!
11
1
 
11
 
! Отговори
мишок си ти преди 12 години
Станал е гарант защото е ИСКАЛ! Едвали някой му е опрял нож в шията!!! Искал да е депутат, искал власт- дал, а сега пищи! Погнусявам се от типове, които хапят ръката, която ги е хранила! Неблагодарник - да освободи депутатското място, вместо да се жалва! *** жалък
10
1
 
12
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
...а ти, селски защо стана гарант за 150 хил. долара, а?...с парламентарна заплата и субсидии трудно ще ги избиеш. Кажи защо подписа ???
9
5
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
NE E SIGURNO 4E ATAKA E POLITI4ESKI PROEKT NA DPS NO ZA SDS 4E E POLITI4ESKI PREOKT NA BSP VE4E VSI4KI SA UBEDENI
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е необходимо да имаш висок коефициент,за да разбереш,че действията на Сидоров извадиха от нафталина Ахмак Доган.И след това има наглостта да се явява пред българите и да ни забнимава със налудничавите си идеи.Просто ми се повръща от всичките бивши.Няма ли за тях наказание?Колко вреда трябва да нанесат за да си получат заслуженото?
7
7
 
4
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
PONE IMA DOSTOINSTVO I 4EST ZA RAZLIKA OT AGENT KOSTOV
6
9
 
20
 
! Отговори
Така си е ! преди 12 години
Единствените хора, които имат полза от АТАКА са тези от ДПС. Някой да е видял нещо смислено от тази "партия"? Воленчо назначи родата на топли местенца, смуче парички от разни "бизмесмени" и зомбира ***.Направил ли е нещо за *** престъпност? За ограничаването на дейността на мюсюлманските секти в Родопите? Само приказки и обещания. Същият е като Бойко. Дрън-дрън...Ама като има *** да му вярват, значи това са си заслужили !
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, Тиква!Три деня младите гейберикак прохода бранят. Кратун безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са европарите!""Грабайте тиквата!" - някой си изкряска.И бесепарите тръпнат, друг път не виделиведно да се бият Тиквата и гейбери,и въздуха цепят със демонский вик.Йоще миг - ще падне заветният хълм.Изведнъж Сидеров пристигна със гръм.
4
1
 
7
 
! Отговори
митко преди 12 години
то това се знае
3
2
 
14
 
! Отговори
политолог преди 12 години
Абе бунаци такива, като сте се подписвали за гаранти по заем, сега ще плащате, какво занимавате аудиторията и полиция и ДАНС с това! В България има хиляди хора, които са имали глупостта да се подпишат като гаранти и в някои случаи си плащат за това без да мрънкат и без да научаваме за това по новините. А и този "осъзнал" се Стоянчо е повече от ясно, че са му обещали нещо, за да се "озъзнае" след 2 години слушкане. Най-вероятно да го върнат в пенсионерската му телевизия да води предаване
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака е политически проект на ДПС за да се консолидират турците в Б-я. Така, поради страха от български национализъм, Доган ги държи в ръцете си. Милиони е налял Доган в създаването на АТАКА и НОВОТО ВРЕМЕ и в ТВ 7.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро утро