Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ

Тъмносините твърдят, че ще подкрепят Румен Христов
Обновена: 2 сеп 2011 07:14 | 1 сеп 2011 14:25,
166
Гъста синя мъгла. СДС на вот за президент без ДСБ
А как се разбираха само. Снимка: Булфото

СДС изневери на предбрачния съюз с ДСБ и регистрира днес в ЦИК коалиция със седем десни партии за участие на президентските избори наесен, но без участието на Иван Костов.

Напук на споразумението им, подписано през май преди вътрешния син вот, хората на Мартин Димитров предпочетоха пред Иван Костов съдружие със Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син и др.

Обединението се нарича "Съюз на десните партии" и всички застават вкупом зад кандидата на СДС Румен Христов, спечелил вътрешния вот през юни пред опонента си от ДСБ Светослав Малинов.

Още по темата

"Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ", обяви шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

На свой ред заместничката на Командира – Екатерина Михайлова, коментира, че за разлика от СДС, ДСБ държи на споразуменията, които е подписала и няма да издига свой кандидат за президент. Подкрепят Румен Христов.

"В тази коалиция, в този състав, говоря поне за част от партиите, не бихме могли да участваме по много причини", каза тя, но не пожела да ги изброи.

На въпрос дали регистрацията на "Съюз на десните партии" означава край на Синята коалиция, Михайлова заяви, че не може да отговори на този въпрос.

"ДСБ държи на Синята коалиция и уважава предварителния вот", каза само тя.

По думите й в ДСБ знаели за ситуацията от вторник следобед. В сряда даже имало разговор между Мартин Димитров и Иван Костов.

Явно обаче не са стигнали до решение, защото днес Димитров коментира пред журналисти разочарованието си от поведението на тъмносиния си събрат, който по думите му отново разделя десницата.

"От две години полагаме огромни усилия за широко дясно обединение. Поканихме всички партии дясно-център да влязат в това широко дясно обединение.

За нас е необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят, без да участват в регистрацията, тъй като поискаха форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно.

Убедени сме, че това широко дясно обединение е правилният път, пътят за промяна на България, за силно дясно и затова България да бъде друга след президентските избори", допълни Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
2
 
! Отговори
десен избирател преди 12 години
За мартинчо всичко е пари, и лични интереси, страда от мания за величие...така беше на депутатските избори , извиваше ръце постоянна, ДСБ все отстъпваха , питахме се до кога....ето, че си показа сурата,с лъжливите и крадливи овчарчета направи обединение.Аз също съм десен избирател но няма да гласувам за този кандидат президент, колкото и който да призовава....
159
0
 
2
 
! Отговори
до № 160 преди 12 години
"Иронията на съдбата"- прав си и тя се нарича Много ПАРИ!
158
1
 
3
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Tакова "широко" обединение го прави Н. Михайлова и никакъв положителен резултат. Сега ще стане същото. Колкото и да ме призовава Костов, аз за Румен Христов няма да гласувам, защото подлите постъпки трябва да се заклеймяват.Н. Михайлова няма и капка благодарност, че Костов обиколи с нея България и е направи евродепутат, въпреки обидите които тя сипеше по него като председател на СДС. и по ирония на съдбата Александър Малинов от ДСБ остана извън европарламента.
157
1
 
4
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
В СДС едно време коляше и бесеше сивия кардинал Хр.Бисеров.Костов му имаше пълно доверие.Сега Бисеров е в ДПС,Костов обвинен за всичко станало. Каква ирония на съдбата!
156
0
 
6
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Реанимация на десния политически труп няма да има. Румен Христов е неразпознаваем, неизбираем анонимник, близък до ДПС. Няма кой да го избере, още повече че една дума от него не се е чула от началото на кандидатирането му. Няма презконференции, няма публичност. Трябва да гласуваме за него, щото така са казали от СДС и другите около тях. Пълна гавра и пародия.
155
2
 
4
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Ей Спонти надали си толкова голям за да се сетиш как в близкото минало червеният но посинял Костов с болшевишки похвати изгони от СДС такива личности на демокрацията и антикомунисти като Дертлиев (лека му пръст),М.Дренчев(лека му пръст)Ст.Савов (лека му пръст) и въобще всички които му пречеха да върви по стълбичката нагоре до мин.председателското место може да го наречеш свестен,ако така мислиш значи и ти си крал с него ,значи и ти си мошеник като него,значи и ти си срам за Б-я.
154
2
 
9
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Доскоро плюех и силно ненавиждах Костов. Сега виждам, че в случая е напълно прав. СДС се съюзи с едни от най-корумпираните ***, престъпници и негодници - Софиянски, Бакърджиев, БСП, ДПС. Това е повече от позор. Това е краят на т.нар. "синя идея". Лъгаха ни брутално и нагло 22 години...
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДС - егати *** нещастни.
152
1
 
3
 
! Отговори
млада муцуна преди 12 години
Спонги или Смогли:) лошото е, че във командирските ви манерки и след мъглата - пак мъгла. Но колкото и да се правите пак на ощипани този път няма и кой да разбере, че сте сърдити на всички останали, крайно време е да си се саморазсърдите, да саморазсъдите и накрая да се саморазпуснете:)
151
2
 
8
 
! Отговори
Чета преди 12 години
Синята идея вече приема газообразно състояние, за жалост!
150
1
 
10
 
! Отговори
За Прошков преди 12 години
СДС постъпи некоректно според мен, а не ДСБ. При вътрешнните избори спечелиха кандидата на СДС за президент и кандидата за ДСБ за кмет. И сега СДС гледа да търси подлрепа само за своя кандидат. Хубаво има и други партии които го подкрепят, но защо не търсят подкрепа и за кандидата за кмет на синята коалиция. И при двата случая шансовете да спечелят са малки, но за кметското място в София са по големи.
149
3
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Когато Румен Христов спечели вътрешния вот с *** гласове, стана ясно, че ДС отново пречи на демокрацията. Няма как ДСБ да е на едно място с доносниците от ДС. Мартин Димитров унищожи Синята Коалиция, така както Петър Стоянов прееба вота за кмет на София и избраха мутрата ББ. След два дни очаквайте кандидат президентът от ГЕРБ с име Петър Стоянов- доносника.За зла участ, аз отново съм прав. ДСБ остава най-последователната и честна дясна партрия.
148
1
 
15
 
! Отговори
Бандата преди 12 години
Правилна постъпка на ДСБ. СДС постъпиха некоректно към кандидатурата им за кмет, търсейки помощ от Софиянски.
147
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на тези избори гласовете на сините зомбита ще отидат на *** в услуга на бсп-дпс
146
1
 
9
 
! Отговори
149 преди 12 години
Aleks, ужасно си прав! Хората със синьо мислене вече са тотално объркани! Жалко за надеждата им,че техните идеи започнаха отново да се издигат! Провала ще е пълен и този път,за жалост!До 148"Костов и хората му са лапачите"- имаш предвид-Софиянски,Бакърджиев, Праматарски,Бисеров,Цонев и клоуна Дилов-син,нали?? Че нали те всички бяха "неговите хора" когато той беше един добър министър-председател?? Къса ви е паметта и за това ще страдате! Жалко за Мартин! Честно казано-много съм объркна!
145
12
 
5
 
! Отговори
отговор на aleks преди 12 години
.Толкова объркани мисли-не бях чел скоро ..Просто не ставаш..1.Като не си оттегля кандидатурата Софиянски , защо да не те подкрепя за президент2.Имаш споразумение подписано с Костов ..Това е огромна грешка !!3, Като си млад и не си обременен,би трябвало все пак за знаеш-Костов и хората му, са лапачите , които провалиха СДС 4. Интересно защо на мен не ми дава да пиша по-дълго а на вас платените драскачи няма ограничение за броя на знаците
144
2
 
19
 
! Отговори
aleks преди 12 години
Марков, в главата ти е един тюрлю гювеч..Толкова объркани мисли-не бях чел скоро ..Просто не ставаш..1.Като не си оттегля кандидатурата Софиянски , защо подписваш с него , на какво основание ??В един и същи ден- той ти е и съперник , в едните избори , и 'съюзник" в другия избор..Е това го няма никъде-само в СДС-София ..2.Имаш споразумение подписано с Костов ..Да не си го подписвал !!3, Като си млад и не си обременен,би трябвало все пак за знаеш-софиянски, бакърджиев, антоанчо и сие- са лапачите , които провалиха СДС !!!ТЕ опропастиха идеите на СДС..ТЕ го фалираха, защото бяха алчни и недостойни ..4.С тях няма нищо да прибавиш - като подкрепа, защото старите седесари знаят, кой лапайки, провали идеите на СДС.5.Тежестта на ДСБ е несравнима с тази ,на тези корумпирани лидери,с които се сдружихте .6.Каква партия и какви политици сте , щом не спазвате договорите си ?? 7.За мътния и хамелеон Дилов- не ми се пише.Комедиант, некомпетентен в нищо..8.От 'обединение" с компроментирани хора - десницата няма нужда..Това я влече надолу..9.А ако излезе и истина , че търсите от ДПС подкрепа- тогава вече може да погребете окончателно СДС..Това ще е краят.10.Между нас казано , Малинов беше по- достоен кандидат за СДС , отколкото този полуселски полуфабрикат..Той, Христов , не може да олицетворява СДС.Не става."Профилът" му е селски..:)))11. Жалко е , че и Мартин проваляте, с номерата на старите апаратчици-софиянски и сие .."Моделът " на лапане -софиянски - ни е ясен..12.Безспорно е , че ще загубите много повече гласове, дори и турските да прибавите,отколкото ще спечелите ..Ще се види на изборите..13.СДС беше нещо много повече от апаратчиците, които го ръководеха и провалиха ..И сега пак са на линия...14.Само в твоето въображение , 'градиш" нещо- с тези недостойни хора..Всъщност-закопавате СДС окончателно ..Слуги на Доган или Рапона - все тая ..Пълен провал ви чака .Отказвате хората да гласуват- това постигнахте ..
143
1
 
7
 
! Отговори
NE MOJE.... преди 12 години
Vapreki mnogoto chestni privarjenizi na SINJATA IDEA,v Bulgaria NJAMA istinska partia,koiato da gi obedini. Vidiaha se vsiakakvi podmolni varianti (DSB,CDS,GERB,....i kakvi li ne oshte), i opiti da se "ovladejat" sinite. DA ama NE!!!!
142
2
 
20
 
! Отговори
aleks преди 12 години
Уви, поредният провал на десните е предстоящ.За ситуацията са виновни и двете страни-когато се договаря, обикновено е така.Костов си носи вината-връща му се това, което той прави през годините-изгони и Савов ,и и по-рано- Дертлиев и Милан Дренчев и т.н. ..Но този горе, ни обяснява, че не трябва да се спазват подписани споразумения..Факт са.И за кого ще гласува за кмет на София ??За софиянски или за прошков ??Не можел да влияе на Софиянски да си оттеглел кандидатурата-но МОЖЕ при тези абсурдни условия -да подписват за нова коалиция ?В един и същи ден -Софиянски ти е и кандидат , и съперник за изборите на кмет и президент !!?? Ето това е абсурд !!?? Всякакъв- и политически , и правен ..А партиите на тези- те просто НЕ тежат толкова, колкото тази на Костов.Партии, с лидери, които вече никой НЕ иска да подкрепя ..И провалът на СДС е предстоящ, уви.Когато не си бил съгласен с нещо - се договаря предварителни или изобщо, пак предварително- се отказваш да преговаряш..Но, това- в последния момент, е сигурна загуба.Просто се изпуснаха възможности за достойно представяне на тези избори ..ГЕРБ и БСП ще спечелят от това.А лидерите на тези партии-СДС и ДСБ, доказаха едно - НЕ са дорасли още за политици, щом САМИ се провалят,отслабват,компрометират пред предстоящи избори ..Незнаят и не могат да бъдат победители .Това е .. Резултатът ще е плачевен и за двете партии-подобен на тези на партиите на софиянски, дилов и сие ..САМИ се бият и не го осъзнават !!Марков- не ставаш..Провалът е предстоящ..СИЛА от тези партии- няма да получите..А моментът, да се бие ГЕРБ, беше много добър!!ТЕ продължават по пътя- надолу..Апаратните игри - не те правят политик ..Важни са идеите,законите,влиянието,честта ,уважението и т.н.СДС ше загуби хилядократно повече гласове, отколкото ще спечели от този нов 'съюз"..Това ще го разберете чак след изборите.Времето , когато самозабравилият се Софиянски и антоанчониколовци, и бакърджиевци ни плашеха - гласувайте за нас-иначе комунистите идват, и ние гласувахме -МИНА .Мина това време- на лапачите , излагащи СДС.И сега пак те - не става..Провалът е предстоящ..
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си честен,принципен,лоялен,не подкупен е трудно.Най- лесно е да си ***.