Очаквано! Плевнелиев в битката за президент

За вицепрезидент от ГЕРБ издигат Маргарита Попова
Обновена: 4 сеп 2011 17:40 | 4 сеп 2011 15:25,
595
Очаквано! Плевнелиев в битката за президент
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Кандидатът за вице е настоящата правосъдна министърка Маргарита Попова.

Номинациите обяви преди минути премиерът Бойко Борисов, който отново заяви, че ще е кандидат за президент, но за следващите избори.

"Още веднъж днес в 14.00 часа водихме разговори с Росен Плевнелиев и няма по-подходящ кандидат", добави лидерът на ГЕРБ и премиер на страната.

По думите му България има нужда от модерна визия и това трябва да бъде заложено на всички нива на власт.

Той обобщи, че президентската двойка е избрана така, че в правителството да не се получи вакум.

Борисов каза, че Маргарита Попова е избрана за кандидат за вицепрезидент, защото съдебната система е Ахилесова пета на България.

"Попова е доказан магистрат и тя може да промени това заради контактите си в съдебната система и в Брюксел", допълни лидерът на ГЕРБ.

Обявяваването на двойката за Дондуков 2 премина при огромен медиен интерес. Районът около НДК е под засилена полицейска охрана. Преди началото на пресконференцията екипи с полицейски кучета проверяваха района около централата на ГЕРБ.

Нееднократно Плевнелиев твърдеше, че не желае да се бори за президентския пост, защото той е професионалист мениджър и разбира от работата си като строител. Изтъкваше още, че не е обременен политически, както и че не е член на ГЕРБ, явно обаче доводите му не са били достатъчни за пред Бойко Борисов.

Още по темата

Спекулациите около кандидата на управляващата партия за президент продължиха няколко месеца.

В началото на годината Бойко Борисов подхвърли, че вицепремиер ще е кандидатът на партията за президент. Тогава предположението падна на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още миналата година лично премиерът дори го назова като бъдещ избраник на партията за поста.

Поемането от Цветанов на ръководството на предизборния щаб на ГЕРБ обаче категорично опроверга тази възможност.

Биография на Росен Плевнелиев:

Росен Плевнелиев е роден на 14 май 1964 г. в град Гоце Делчев.
Женен, има три момчета.

Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград. В периода 1984–1989 г. завършва ВМЕИ „В. И. Ленин“ в София, със специалност „Изчислителна техника“.

Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника.

Още през 1990 г. започва да развива собствен бизнес, тогава той основава и започва да развива фирмата си „Ирис Интернешънъл”. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон, изграждане на централен офис на БНП Париба, център на Даймлер-Крайслер , Бизнес парк София.

След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер, работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти.

На 27 юли 2009 г. е избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
7
 
10
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ЧУДНА РАБОТА ДВАМАТА КАНДИДАТИ СА ПОСТАВЕНИ ЛИЦА НА БОРИСОВ ТОВА СА КУКЛИ НА КОНЦИ ГОТОВИ ДА ИЗПЬЛНЯВАТ ВСЯКАКВИ ПРИЩЯВКИ НА БОКО ТИКВАТА ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА В БЬЛГАРИЯ УЖАСССС
553
7
 
6
 
! Отговори
Киров преди 12 години
Чудно ... Българите мислят ли преди да кажат нещо ???? Най обичаме да плюем ... така се чувстваме значими ! Аз лично се радвам на това което се случва ! Резултата от труда на правителството , ще се усети от всички . Жалко е че хората не го разбират . Кой друг ако не Плевнелиев ? Или пак оплюваме профилактично всички ... Българите са се превърнали в ХЕЙТЪРИ ... Плюят всичко и всички ! Бъдете умни за да са умни децата Ви !
552
8
 
11
 
! Отговори
Здрав Разум преди 12 години
Един образован, успял в бизнеса и заможен човек за президент е по-добре за България отколкото "старите муцуни" доказани в слугинаж към който плаща повече. А иначе няма нищо по-лесно от оплюването на чуждия успех, когато не си способен да постигнеш свой.
551
2
 
5
 
! Отговори
Plus преди 12 години
Като двойка влюбени са...
550
14
 
12
 
! Отговори
Интервю с Плевнелиев преди 12 години
Интервю с Плевнелиев:- Как се чувствате?- Както каже другаря Борисов!- Какви са политическите ви възгледи?- Както каже другаря Борисов!- На колко години сте?- На колкото каже другаря Борисов!- Искате ли да станете президент?- Както каже другаря Борисов!...
549
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Гоце Делчев казаха: "ТОЙ БЕШЕ ДОБЪР УЧЕНИК,СЕДЕШЕ НА ПЪРВИЯТ ЧИН В ЛЯВО...." ГЛАСУВАЙ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ИМА ЧЛ.1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА!!!
548
2
 
2
 
! Отговори
bezpartiec преди 12 години
Svetlio Vitkov PREZIDENT !!!!!!!!!!!!! (4e koi drug???????)
547
3
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Новия фъндък на Бойко...
546
4
 
5
 
! Отговори
до 562 преди 12 години
Само секретар на ДКМС
545
0
 
0
 
! Отговори
MESI преди 12 години
aaaa
544
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само му погледнете малодушната физиономия на Плевенлиев и ми кажете, че тоя става за Главнокомандващ. Всяка новобранка може да го сдуха за 5 минути.---------------- Не виждам нищо малодушно във физиономията му. Освен това Плевнята е македонче, така че трудно някой ще го сдуха.Калфин прилича на теле в муцуната, пък и на английски "CALF" означава в пряк и преносен смисъл ТЕЛЕ. Давай, Плевня!
543
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей! Първия президент, който не е (бивш) член на БКП! На добре отива работата...
542
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
А Симеон II Саксбурггундски каза: Каквото било било, аз не съм злопаметен, но ако стана президент - казано като между приятели - само 800 дена ще ми трябват...
541
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко си назначи Президент пред очите на цяла България и медиите си малчат, защото не е Костов. Плевнелиев винаги ще вижда през очите на Бойко и никога няма да има свое виждане. Това даже БСП не си го позволяват. Каде е колективния орган на ГЕРБ, "Един час преди обявяването Бойко се окончателно спрял на Плевнелиев" и всички безмълвно затаили душици в очакване на ВИСОЧАИШАТА ВОЛЯ НА ВОЖДА! Браво, Браво.. Българинът не е народ, а ***.
540
6
 
4
 
! Отговори
Криста преди 12 години
Първото нещо, което ми дойде на ум при тази номинация е как кандидат-президентът Плевнелиев в свои интервюта се обябяваше за професионалист и винаги подчертаваше, че не е политик.Та се чудя и се мая де ще му излезе края..........
539
2
 
2
 
! Отговори
olga преди 12 години
ei o6e mnogo komynisti ima jivi be .kalko godini trabva da minat ,4e da iz4eznat tezi boklyci?4ovek ,koito e yspial da rakovodi dobre sobstveniat si biznes 6e se spravi i s ypravlenieto na prezidentstvoto .ymen i inteligenten za razlika ot donosnika goce .pak i na van6en vid e po predstavitelen .i e bogat ,kato politicite na zapad a ne kato goceto ot selo deto niama6e ni6o .da ama sega s kakvi pari si kypi 30god my sin 240kv m mezonet v sofia?a va6ite deca redovi komynisti kypiha li si .NE
538
2
 
4
 
! Отговори
винету преди 12 години
Крайно време е хората да се излекуват от идиотизма и простотията която ги е заляла и да вземат нещата наистина в ръцете си. Като начало е хубаво да се започне с изтребването на цялата *** която се намира в Народното събрание. Докато не се изчистим от тия *** и не премахнем тая пасмина от партийни мутри лукановки ще ви чукат цял живот!!! Няма по-добър или по-честен всички са сложени там вече повече от 20 год. с една единствена цел да не се променя нищо и да бъдем мачкани!!!
537
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този безхарактерен *** е бушон за гърмене.Тиквата го пожертва.
536
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя е тази кифла до *** гъзолизов?Карикатури!
535
10
 
3
 
! Отговори
se преди 12 години
не гласувам!!!