Очаквано! Плевнелиев в битката за президент

За вицепрезидент от ГЕРБ издигат Маргарита Попова
Обновена: 4 сеп 2011 17:40 | 4 сеп 2011 15:25,
595
Очаквано! Плевнелиев в битката за президент
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Кандидатът за вице е настоящата правосъдна министърка Маргарита Попова.

Номинациите обяви преди минути премиерът Бойко Борисов, който отново заяви, че ще е кандидат за президент, но за следващите избори.

"Още веднъж днес в 14.00 часа водихме разговори с Росен Плевнелиев и няма по-подходящ кандидат", добави лидерът на ГЕРБ и премиер на страната.

По думите му България има нужда от модерна визия и това трябва да бъде заложено на всички нива на власт.

Той обобщи, че президентската двойка е избрана така, че в правителството да не се получи вакум.

Борисов каза, че Маргарита Попова е избрана за кандидат за вицепрезидент, защото съдебната система е Ахилесова пета на България.

"Попова е доказан магистрат и тя може да промени това заради контактите си в съдебната система и в Брюксел", допълни лидерът на ГЕРБ.

Обявяваването на двойката за Дондуков 2 премина при огромен медиен интерес. Районът около НДК е под засилена полицейска охрана. Преди началото на пресконференцията екипи с полицейски кучета проверяваха района около централата на ГЕРБ.

Нееднократно Плевнелиев твърдеше, че не желае да се бори за президентския пост, защото той е професионалист мениджър и разбира от работата си като строител. Изтъкваше още, че не е обременен политически, както и че не е член на ГЕРБ, явно обаче доводите му не са били достатъчни за пред Бойко Борисов.

Още по темата

Спекулациите около кандидата на управляващата партия за президент продължиха няколко месеца.

В началото на годината Бойко Борисов подхвърли, че вицепремиер ще е кандидатът на партията за президент. Тогава предположението падна на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още миналата година лично премиерът дори го назова като бъдещ избраник на партията за поста.

Поемането от Цветанов на ръководството на предизборния щаб на ГЕРБ обаче категорично опроверга тази възможност.

Биография на Росен Плевнелиев:

Росен Плевнелиев е роден на 14 май 1964 г. в град Гоце Делчев.
Женен, има три момчета.

Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград. В периода 1984–1989 г. завършва ВМЕИ „В. И. Ленин“ в София, със специалност „Изчислителна техника“.

Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника.

Още през 1990 г. започва да развива собствен бизнес, тогава той основава и започва да развива фирмата си „Ирис Интернешънъл”. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон, изграждане на централен офис на БНП Париба, център на Даймлер-Крайслер , Бизнес парк София.

След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер, работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти.

На 27 юли 2009 г. е избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
6
 
12
 
! Отговори
Няма интрига преди 12 години
Срещу снахата на шумкарите и калфата на гоце и едно магаре ще спечели.....
513
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Достатъчно е да се види Бизнес парка в София, за да се разбере класата на Плевнелиев. Това е може би единственото място в България, което има действително напълно европейски вид. Дано и като президент да се справи добре! Дал три момчета на родината си, интелигентен, с модерно мислене, може да допринесе за издигането на имиджа на страната ни. Ще гласувам за него!
512
10
 
11
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
Олигархията иска да вземе цялата власт.Ние имаме само едно право-да не и я дадем.
511
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqma da glasuvam za bsp nito za dps,no pak i 100%nqma da glasuvam za gerb,to se vidq za 2 godini kakvo napravixa naroda tane v mizeriq,a i ne6to drugo da vmetna pone za men dopredi 2 godini litar benzin be6e pod 2lv stoki i vsi4ko ostanalo,a i doxodite bqx po dobri sega mi zamrazili vsi4koo do nz si koq godina za pensionerite xi4 da ne govorim 40 godini staj 100lv pensiq i bqgai,gerb izleznaxa o6te po golemi mu6enici ot vsi4ki do sega:)
510
7
 
8
 
! Отговори
кк преди 12 години
искам кадафи за президент....и ще настане ред
509
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
егати и гадната физиономия...
508
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма голяма или малка злина бе земете го разберете....или е добро или е зло ... ГЕРБ, БСП и т.н. са все от едно котило... Отиваш на избори поради причина Европа да не каже че сме недимукратични а иначе няма абсолютно никакво значение... Някой да ми каже за толкоз години кво е избрал ? Помийната яма.
507
5
 
18
 
! Отговори
Професионалист.. преди 12 години
Специалист по информационни технологии строи пътища, Направили шефа на обущарите за шеф на синдиката на пивоварите- много обичал Студена бира с кебапчета.
506
14
 
28
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Гробарите ще погубят България-Да ги спрем навреме.
505
30
 
21
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ЕДИНСТВЕННИЯ СВЕСТЕН.БРАВО!
504
26
 
21
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Plevneliev,100% PREZIDENT!!!NA KOITO NE MU SE VQRVA MOJE DA SLOJIM BAS;)
503
4
 
9
 
! Отговори
da преди 12 години
що влизаш в л-ната Росене?
502
1
 
9
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Като не харесваме кандидатите за президент от която и партия да е, защо пък някой от нас не предложи себе си, ако се чувства по-способен (освен да плюе). За съжаление още не се е появил политик в България с три основни свойства - смел, способен и да е обичан от народа.
501
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия двамата са също като Мосфилм- Работник и Колхозничка!!!
500
11
 
24
 
! Отговори
Бизнесмен-Президент преди 12 години
Росенчо не се върна беден от Германия - дойде си с 2 млн и една къща в Бистрица.Две години по-късно, милионите са 12, а къщите - 7.Да ви е честито, балъци. Докато вие се джанкате по форумите, некои гепват кинти, реални.
499
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли тоя иначе свестен човек си даде *** под наем на ГЕЙБ-ерастите?
498
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ще е по незабележим и от първанов,абсолютно тревопасен е
497
0
 
3
 
! Отговори
До 497 преди 12 години
Правилно мислене!И аз така съм решил!Мразя да ме лъжат!
496
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между впрочем Плевнелиев също е медиен продукт, подобно на шефа си. Голям специалист. Дали? Не съм срещал през живота си обичащ работата си човек, който да я напусне, за да се кандидатира за политически пост. Това е възможно по принцип, ако си много чист и искаш да си повече от полза на другите, а не само на собственото си творческо развитие, да речем. Уви, на практика това не се среща. Плевнелиев се оказа поредният политически кариерист. То си личеше и по говоренето му в последните месеци. А за "успехите" в строенето разговорът е друг. Моето лично мнение е, че Плевнелиев беше единственият в това правителство, дето се опитваше да направи нещо по усвояване на европейските пари. Не че е отбелязал успехи в това (оставяме на страна медийния шум - могат да се направят справки за ефективността на усвояването), но се опитваше. Сега в правителството остават главно тези с *** манталитет. Единственият печен гешефтар си отива.
495
3
 
13
 
! Отговори
Илия преди 12 години
трябва да им благодарите на ГЕРБ бе нахални хора те са пътя и истината и живота .Ама Бойко наистина е душевно болен то си е да не дава Господ майко мила...