Очаквано! Плевнелиев в битката за президент

За вицепрезидент от ГЕРБ издигат Маргарита Попова
Обновена: 4 сеп 2011 17:40 | 4 сеп 2011 15:25,
595
Очаквано! Плевнелиев в битката за президент
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Кандидатът за вице е настоящата правосъдна министърка Маргарита Попова.

Номинациите обяви преди минути премиерът Бойко Борисов, който отново заяви, че ще е кандидат за президент, но за следващите избори.

"Още веднъж днес в 14.00 часа водихме разговори с Росен Плевнелиев и няма по-подходящ кандидат", добави лидерът на ГЕРБ и премиер на страната.

По думите му България има нужда от модерна визия и това трябва да бъде заложено на всички нива на власт.

Той обобщи, че президентската двойка е избрана така, че в правителството да не се получи вакум.

Борисов каза, че Маргарита Попова е избрана за кандидат за вицепрезидент, защото съдебната система е Ахилесова пета на България.

"Попова е доказан магистрат и тя може да промени това заради контактите си в съдебната система и в Брюксел", допълни лидерът на ГЕРБ.

Обявяваването на двойката за Дондуков 2 премина при огромен медиен интерес. Районът около НДК е под засилена полицейска охрана. Преди началото на пресконференцията екипи с полицейски кучета проверяваха района около централата на ГЕРБ.

Нееднократно Плевнелиев твърдеше, че не желае да се бори за президентския пост, защото той е професионалист мениджър и разбира от работата си като строител. Изтъкваше още, че не е обременен политически, както и че не е член на ГЕРБ, явно обаче доводите му не са били достатъчни за пред Бойко Борисов.

Още по темата

Спекулациите около кандидата на управляващата партия за президент продължиха няколко месеца.

В началото на годината Бойко Борисов подхвърли, че вицепремиер ще е кандидатът на партията за президент. Тогава предположението падна на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още миналата година лично премиерът дори го назова като бъдещ избраник на партията за поста.

Поемането от Цветанов на ръководството на предизборния щаб на ГЕРБ обаче категорично опроверга тази възможност.

Биография на Росен Плевнелиев:

Росен Плевнелиев е роден на 14 май 1964 г. в град Гоце Делчев.
Женен, има три момчета.

Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград. В периода 1984–1989 г. завършва ВМЕИ „В. И. Ленин“ в София, със специалност „Изчислителна техника“.

Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника.

Още през 1990 г. започва да развива собствен бизнес, тогава той основава и започва да развива фирмата си „Ирис Интернешънъл”. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон, изграждане на централен офис на БНП Париба, център на Даймлер-Крайслер , Бизнес парк София.

След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер, работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти.

На 27 юли 2009 г. е избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


595
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, каква двойка....***.
533
4
 
7
 
! Отговори
godzi преди 12 години
Тук мисля да приведа заслужена лека наказателна акция и на тези избори. Плевнелиев не ми изглежда като правилният лидер с нищо не ме впечатлява , а аз не гласувам партийно. Кунева вече веднъж ме изпързаля след като я бях подкрепил за евродепутат повече не смятам да и се доверявам.Остава Калфин ,който ми е симпатичен като политик , но пък тези ,които го обкръжават трудно ги търпя и ако го подкрепя ще си е лека наказателна акция срещу ГЕРБ. Абе ако не друго поне Светльо е шоумен !!
532
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна подкрепа за Росен Плевнелиев!
531
9
 
11
 
! Отговори
до 531 Анонимен преди 12 години
Бизнес паркът в София не е дело на Плевнята. Назначиха го за шеф, но работата не потръгна и от Линдер изпратиха немец, а Плевнята понижиха в негов заместник. Немецът построи Бизнес парка. А Росенчо няма очи да си признае и ГЕРБ му приписа чужди заслуги.
530
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един призрак броди напоследък из България - призракът на нова тройна коалиция. След класиката БСП-НДСВ-ДПС оня ден Искра Фидосова формулира новата тройка - БСП-ДПС-СДС. Под СДС разбирай Синята коалиция.
529
14
 
9
 
! Отговори
Старшина Нацков преди 12 години
До всички Гербери - Само му погледнете малодушната физиономия на Плевенлиев и ми кажете, че тоя става за Главнокомандващ. Всяка новобранка може да го сдуха за 5 минути(без да го бие). ПАДНИ ЗА ДЕСЕТ ПЛЕВНЯ .
528
6
 
6
 
! Отговори
Мъдрости Бойкови преди 12 години
Бойко Борисов - "Само едно требва да се добави в съвременните исторически източници-че мене вече не ме сърбят топките, щото преди ме чешеше Пагане, после Цецко Багера а сега Роско Пекинеза."
527
5
 
6
 
! Отговори
London преди 12 години
Дойде време Плевенлиев да се измъкне от сянката на Бойко и престане да бъде Мистър Послушко. Ако успее-добре, ако пък не му достигне воля или характер- жална ни майка на всички Българи и приветствувайте неомутризма в деиствие
526
8
 
9
 
! Отговори
Ф. Флинтстоун преди 12 години
Страхотна новина, Бойко ще си прави пекинеза президентин! И малкото храбро кученце лайка, че нямало да си мълчи. Направо си представям как Плевнелиев туря вето на някоя от свинщините, внесени от Фидосова...
525
6
 
7
 
! Отговори
Васко преди 12 години
След като построи магистралите, *** се захваща с президентството. На това момче му стана навик да се занимава с неща от които не разбира, не е учил за тях и изобщо не са му работа. Даже някой казват че добре се справял. Тайната му е проста, зора е да си намери шеф, по-*** и от него, после пей сърце. Така се става незаменим.
524
15
 
17
 
! Отговори
Георгиева преди 12 години
И аз ще гласувам за Плевнелиев!Най-доброто решение за България!Поздравления и за Маргарита Попова!Най-доброто за България!Пожелавам да донесат просперитета и благоденствието в нашите земи!Браво!
523
12
 
10
 
! Отговори
не ми е преди 12 години
Какво е Плевенлиев - комсомолски секретар , *** и лапач от прехода с милиони , естествено сега е в отбора на мутро мафията - на който му е кеф това да гласува за него!
522
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е най кухия кандидат президент , това са някакви некадърници . би било престъпление да се гласува за отрепеките от герб
521
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешни човечета. Мънкащ президент и вице като провинциална даскалица. Никаква харизма. Петър Стоянов е класи над тия като култура, оратор и осанка.
520
14
 
13
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Началото на края за ГЕРБ! Много простаци и *** изобщо няма да гласуват за Плевналиев.А ГЕРБ се крепи главно на тези два вида.Боката не посмя да се кандидатира за президент за да не изгуби всичко.По този начин обаче той губи и основния си електорат--споменатите по-горе!
519
12
 
26
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Най-накрая един интелигентен човек ще смени ГОЦЕ. Заради ГОЦЕ се срамувах от президентската ни институция.
518
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христо, прав си. Вземе някой да прави нещо, както трябва и го изгонят, като уж го повишат, ама човека там е бил полезен.
517
14
 
22
 
! Отговори
ina преди 12 години
БРАВО!!!!Ще гласувам за него!!!Страхотен е!!!
516
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поздравления Плевнелиев!ще гласувам за теб
515
14
 
16
 
! Отговори
Hristo преди 12 години
Мисля , че Бойко Борисов показа паниката си ,как е възможно да издигнеш най- работещият си министър , министър с най - висок рейтинг . Плевнелиев е много добър мениджър , и наистина може да направи много за инфраструктурата на България. Всеки знае че президента е синекурна длъжност , човек който не зависи нищо от него, Борисов го праща за да си начеше собственото ЕГО че ще бъде победител, но аз мисля ,че разумните българи ако са мислещи наистина ,НЯМА да гласуват за Плевнелиев не че е лош, а за да го запазят като единствения сто процентов работещ министър.