Трайков вини левицата, че води кампания срещу страната

Министърът влезе в словесен спор с Румен Петков
Обновена: 15 сеп 2011 11:09 | 15 сеп 2011 10:50,
84
Трайков вини левицата, че води кампания срещу страната
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

“Свидетели сме на агресивна кампания срещу българския туризъм. Не само чуждите граждани, но и ние сме заложници на война между две търговски компании. Една партия също вдигна знамена срещу страната, срещу туризма.”

Така министърът на икономиката Трайчо Трайков отговори в парламента на левицата, която поиска изслушването му по казуса с блокираните руски туристи и спора между Алма Тур и Bulgaria Air.

На фона на 40% повече издадени визи и 20% повече туристи от Русия през този летен сезон, правителството оценява кризата като „неприятна“, коментира министърът.

Той обясни, че защитата на руските потребители може да се осигури само спрямо тяхното законодателство в съответствие с подписаните договори и така опроверга тезата за мнимо прилагане на европейските директиви у нас.

В Европа има 3 правни механизма за защита на туристите и България е приела един от тях – застраховката, подобно на Чехия, Австрия, Германия и Словакия, коментира Трайков.

„Туроператорът, с който туристите са сключили договор в страната си, трябва да изпълни всички клаузи по договора. Така постъпи финландският оператор, но не и руският”, каза министърът.

„Не бива от един случай да се правят изводи за целия туристически сезон. Очакваме солидарна загриженост за решаване на казуса, дори от политическите ни опоненти”, каза министърът.

Още по темата

Трайков коментира поведението на „Коалиция за България“ по казуса: „Не мога да преглътна евтиното политическо заиграване с туристическия бранш от ляво. Чувствам се отговорен да опресня късата политическа памет на левицата”.

„След като вчера бяха извозени и последните руски туристи, започвам да мисля, че някой е извозил и вас да предприемете политическа атака преди изборите. Забравяте, че превозвачът не се казва „Балкан”, а туроператорът не е държавната фирма „Балкантурист”, обърна се той към опозицията.

След това припомни, че голяма част от проблемите като „като хаотичен туризъм и енергийна зависимост“, са наследени от тяхното управление.

„Нямам самочувствието на човек, който е емблема на цялото правителство, аз съм екипен играч и деня ми минава в решаване, а не в създаване на проблеми“, каза министърът.

„Ако вие имате проблем с енергетиката, България нямаше такъв проблем, ако имате проблем с туризма, България нямаше такъв“, отговори му Румен Петков от името на групата на „Коалиция за България“.

Според него, ако правителствата на Русия, Финландия и Естония не препоръчат България като
туристическа дестинация, това ще доведе до един милиард евро щети за страната ни.

„Доведохте успешен политически сезон до пълно фиаско и тази некадърност и неграмотност ще се плаща“, обърна се Петков към министър Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
14
 
3
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Не искаме руснаци на нашето черноморие, не искаме и Мамалигари, да се измитат и да не стъпват повече тук, България за Българите
46
6
 
13
 
! Отговори
небалканец преди 12 години
Алооо Боико што им се връзвате на червенотиквеничестите им номера вре ние за какво ви избрахме --Да работите --а сега на изборите ще ги накажем и изтрием от картата на Българиа
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусни, жалки бсп-ари :)
44
6
 
18
 
! Отговори
Tyler Durden преди 12 години
Ако вие имате проблем с енергетиката, България нямаше такъв проблем, ако имате проблем с туризма, България нямаше такъв- Маййкооо, крадливо, лъжливо червено ***, и бандитска организация БСП(к)... Нали точно по ваше време студувахме като кучета половин зима, докато оня ОЧИЛАТ МАЗЕН Г*Й, ни обясняваше как всичко е толкова прекрасно и хубаво, че чак се стопляхме от приказки... *** гадни, еничари долни, всичко което можете е да водите компроматни войни! Нормално, това е в основата на БКП!
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусните *** винаги са водели кампания срещу България. Тъжното е, че в България има невероятно глупави хора, които гласуват за тези ***.
42
6
 
19
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Който е умен не гласува за хората на Румен .
41
4
 
4
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
до 38 Подкрепям безусловно. Та това си е меко казано смешно действие от страна на държавата. Да не говориме ,че тези ......... в парламента вместо да гласуват някакви смислени закони и да облекчават гражданина на тази държава се занимават с някакви простотии. Това ли е законодатела , как да се спазва закона като идва от такива смешници!?
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм с Трайков - вместо БСП отново и отново да заема антибългарска позиция, ако са толкова загрижени за развитието на българския туризъм и въобще международния имидж на България, да дадат някакво предложение и/или въобще да помогнат за разрешаване на проблема. Много е лесно да седиш отстрани и само плюеш, но работата на един достоен политик е да работи за интереса на обществото, а не с популиски нападки и критики да прокарва път личните си интереси.
39
5
 
12
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
До къде стигнаха нещата крадеца вика дръжте крадеца! Да ви кажа не тройната коалиция беше големия проблем ,а 2-а последователни мандата на НДСВ ДПС които показаха как може да се е.ава майката на всички безугледно. Колкото до Петков да хване адаша си Овчаров и да хманат да се хвърлят от някоя скала на Килиманджаро! Нещастници всички са нещастници и тези и предишните вероятно и бъдещите като гледам на къде вървят нещата. Колкото да Трайков- единствения свестен министър в кабинета
38
2
 
15
 
! Отговори
Отново до номер 12 преди 12 години
Няма да вляза в стилистиката на повечето пишещи тук, но пък да поясня. Ако това число от 2 милиарда изобщо е вярно, то това е създаден БВП(брутен вътрешен продукт), а не печалба на държавата, т.е. правителството. Евентуалната печалба е със сигурност в десетки пъти по-малка. Също така, аз лично по никакъв начин не искам с мойте данъци, правителството да спасява някакви фалирали туроператори. Утре всички други туроператори с право биха поискали и на тях да се платят полетите на туристите им
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докога от БСП, ще ни измъчват с фигури като Румен Петков, Р. ОВч, Гоце Параванов, Панаира Нинова..Докога!? Знаем, че нямат кадри и партията изчезва, че сред младото и образовано население БСП е символ на корупция. Точно поради тази причини бяха привлечени със скъпи трансфери тъмносините Орешарски и Курумбашев. Просто след като нямат предложение, нека мълчат че батака става по-голям за тях.
36
12
 
16
 
! Отговори
хаха преди 12 години
А,бе,Трайчо,кажи истината,бе,момче.Заложници сме на шефа ти,ББ,който се чуди как да угоди на България еър,собственост на *** и в същото време да запази и Алма тур,свързана със СИК.ама как да кажеш,като и името ти такова,Трайчо,хаха..Траене му е майката,инак бият,нали?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tolkowa agresiwna i dolnoprobna presizborna kampaniq ne sam wijdal prez jiwota si. Ot godina na godina politicite w Bulgaria stawat wse po-gnusni i po-zlobni w prikazkite si. Osobenno komunistite. A naj-golqmata tragediq, e 4e prostiq narod im wqrwa i glasuwa za tqh i to sre6tu edna bira i kebab4e.
34
1
 
5
 
! Отговори
do 33 преди 12 години
много добре знаят, ама нали искат пак властта....
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do wsi4ki forumnici koito samo powtarqt, 4e oprawdanieto s prednoto prawitelstwo e iztarkano: Kuhite wi glawi ne uwirat li, 4e wsi4ki problemi koito ima stranata ni sa zalojeni o6te pred powe4e ot 5-10 godini nazad ot prednite prawitelstwa. Ako si mislite 4e edno prawitelstwo za dwe godini moje da wdigne edna srinata dyrjawa na kraka i da se prebori sys wsqka prognila ot korupciq instituciq ili firma, to togawa moga da wi obqwq samo za slaboumni!!!
32
10
 
13
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
NIE SME PREDATELI I BOKLUCI
31
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румен Петков, вместо да каже що по неговото управление имаше стотици забатачени и неразкрити престъпления като това на Белнейски, седнал да дава акъл по туризъм. Ми де ша одиш бре, те щатите ти взеха визата.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A Rumen Petkov i wsi4ki drugi komunisti4eski mutri i mafioti da ne se obajdat. Kato sa takiwa otworkowci za6to ne si zadejstwat pametta i ne se dosetqt kakwo naprawiha te po wreme na uprawlenieto im. Ili wsi4ki komunisti masowo stradat ot amnesia?
29
6
 
13
 
! Отговори
sos преди 12 години
Всеки знае коя е родината на комуниста - великата съветска страна! :-) Няма какво да им се сърдим че не пазят реномето на България...
28
8
 
19
 
! Отговори
Наглост преди 12 години
По време на криминалната тройна коалиция България нямала проблеми с енергетиката и туризма?!!! Този човек не е нагъл ! Той е много болен! Болни са всички червени крадци! Болестта им се казва вродена склонност към грабене, измами и огромен гьонсуратлък!