Повдигат обвинения на Рашков, увери премиерът

"Етническият мир е гарант за просперитета на България"
Обновена: 27 сеп 2011 17:00 | 27 сеп 2011 17:00,
506
Повдигат обвинения на Рашков, увери премиерът
Снимка: БТА

Днес или утре ще бъдат повдигнати обвинения на Кирил Рашков за това, което „проверките показват“.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, позовавайки се на информация на МВР, данъчните и прокуратурата, като отказа повече подробности.

След сблъсъците в Катуница НАП започна проверка на фирми и физически лица, близки до Цар Киро. Тогава Борисов уточни, че ревизията е започнала 10 дни преди събитията в пловдивското село.

Още по темата

Междувременно, след като жителите на Катуница се оплакаха публично, че фамилията на Цар Киро ги тормози от години, Инспекторатът на Върховната касационна прокуратура започна проверка на преписките, свързани с Рашков и семейството му.

Борисов уточни днес, че едва след повдигането на обвинения на Рашков Комисията за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност, би могла да заработи.

„Етническият мир е единственото, което гарантира просперитета на България. Всяка друга постъпка, всяко друго действие гарантира обричането на неуспех на България и изпадането й в дълбока изолация“, отсече премиерът.

Той беше категоричен, че само месец по-късно „народът ще бие с камъни” всеки, който му е причинил международна изолация.

„След 20 дни ще минат изборите и всичко това ще се забрави, както много пъти се е забравяло“, добави премиерът.

Той отбеляза, че рано тази сутрин е разговарял с президента Георги Първанов за провеждането на Консултативния съвет по национална сигурност.

„Съветът е необходим, за да може всеки да каже своята позиция и тези, които считат, че трябва да правят циганите на сапун или да гонят турците от България, да си понесат своята политическа отговорност след това“, смята Борисов.

Премиерът специално благодари, че КСНС ще заседава, след като бъде пуснат първият лот на магистрала „Струма“ на първи октомври и това е съобразено в програмата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
2
 
! Отговори
Прокуратура преди 12 години
Едно голямо нищо се оказва прокурорското разследване, извършено от тогавашният районен прокурор на Асеновград преди шест години , когато писмена жалба за закана за убийство от К. Рашков и син получава общинският съветник в Садово Д. Здравков. Няма прокурорско обвинение по този случай; който не вярва, да провери, потвърди и сега той. Здравков е категоричен, че зад това осуетяване стои тогавашният районен прокурор на Асеновград, който си говорил на малко име с Рашков. Окр.прокурор пък ни убеждаваше, че убийството на Ангел не е умишлено, а случайно ПТП. Гл.прокурор на РБ пък си мълчи и очевидно няма никакво намерение да сваля Даскалов очевидно за него това е независим и несменяем кадър. Какво го е еня,че Финландия ни каза в очите: имате нереформирана съдебна система. Очевидно такива прокурори като Даскалов вече са се реформирали и и обясняват вместо полицаите от КАТ какво е станало
487
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
Който ме мрази, от катастрофа ***!, кълнял внукът на Кирил Рашков Ангел, в интернет пространството дни преди да стане жестокото убийство в Катуница. Според запознати прегазването на 19-годишния Ангел Петров е станало именно по поръчка на внука на цар Киро, който е отправил закани на профила си във Vbox. Постът Който ме мрази, от катастрофа ***! е бил изтрит ден преди убийството на момчето, но близки на жертвата са имали съмнения и са направили скрийншот на профила на Ангел Рашков.За смъртната заплаха сигнализира Besove, които са получили информацията от свой читател. Той гарантира, че maybach_62s е никнеймът на Ангел Рашков във Vbox и заплашителното описание е било там до 22 септември. Според анонимния източник постът е бил изтрит предвидливо ден преди убийството, за да не буди подозрение върху внука. Жителите на Катуница също са убедени, че Ангел Петров е прегазен по поръчка на Ангел Рашков. От полицията нямат подобна информация, нито доказателства срещу внука на Киро.
486
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестуването не е самоцел и за да се случи то, трябва да има ясни показания. Полицията не може да си позволи противното. Тепърва предстои да се изясни дали има предпоставки за обвинение на Кирил Рашков в подбудителство на убийство. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков
485
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dnes v 19 chesa, na ploshtad suedinenie!!!!!!!!!!!!!
484
1
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
483
0
 
1
 
! Отговори
tankist преди 12 години
на снимката от ляво на дясно : ку...ва, педера...т, ку..,ва педера...т, ......., за какво ще се съешават, а пардон съвещават как по лесно да мачкат хоарат ,че невщо стадото се пробужда и недай си боже да им настъпи интерсите. Тия да режат как да въведът ред и да оправт икономиката ама нали са импотентни и слабоумни пак нищо няма да измислят, доброто в случая е че , всички в купом скоро ще си ходят около нова година или малко след това , на кой му изтича мандата на кой ще му го секнат предсрочно
482
0
 
2
 
! Отговори
Човеко преди 12 години
483! Каква история се повтаря бе мой човек? Кой от мафиотите са осъдили до сега в БГ то? Маргините ли, Маджо ли, някой от *** а джийте ли? Някой който е "фалшифицирал" подписа на Премиера ли?Те един *** дето се прави на Цар не могат да осъдят..! Разликата е че в САЩ има държава и държавници, тука имаме Консултанти!
481
0
 
1
 
! Отговори
Тъста преди 12 години
Не го пипайте Рашков! Тъста му ги е подарил въпросните имоти! Пък и може Консултант да е бил човека, консултант по печелене на избори!
480
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Може и да повдигнат, ама след изборите, като налее гласове на герб, ще ги свалят...
479
0
 
7
 
! Отговори
ЦИРК "БУШ" преди 12 години
Много добре го каза сутринта Ани Заркова по Нова ТВ: "Това, което Б.Б. каза за повдигнатите обвинения преди десетина дни е лъжа или откровена глупост". Борисов продължава да дразни всички с тези магистрали и единственият начин да бъдат чути хората, че недоволстват от неговото управление е да се изсипем всички през деня пред Министерския съвет!
478
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
На снимката Боце е гепил за гъзо Гоце!Тея май вече се обичат?
477
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фейсжбук страница "Да бъде арестуван незабавно престъпния клан на Кирил Рашков"
476
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" Премиерът специално благодари, че КСНС ще заседава, след като бъде пуснат първият лот на магистрала Струма на първи октомври и това е съобразено в програмата."Боже, Веселин Маринов да изпее нещо!
475
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
и сега като се започне с едни локуми, с едни болести, направо и ти идва да се разболееш от смях, Впрочем, има ли още някой който да му вярва. Ох, нямам думи
474
1
 
3
 
! Отговори
Баш Майстора преди 12 години
Апел към Всички Здравомислещи Българи!!! Манипулираите предстоящите Избори и не Гласуваите за никоя партия!!! Тези Хора е крайно време да разберат,че хората не са маши в техните ръце!Бъдете Единни!!!
473
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 12 години
БОЙКО ***
472
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо тази история ми напомня толкова много за една друга - от началото на миналия век, случила се в Америка???? Понеже американската полиция нямала никакви доказателства за криминалните мероприятия - убийства, рекет, продажба на алкохол и др.- на мафиотския бос Ал Капоне, тя го вкарва в затвора за неплатени данъци??!!?!!!?Значи са прави хората, че историята се повтаря........
471
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, добре че имате политическа воля да не политизирате проблема. Евала!
470
0
 
7
 
! Отговори
sara преди 12 години
ако герб не се заемат с ***, да им натрият носа, сте загубят изборите,
469
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Премиерът специално благодари, че КСНС ще заседава, след като бъде пуснат първият лот на магистрала Струма на първи октомври и това е съобразено в програмата. "-Този човек като говори чува ли какви ги плеши?За не го е важно дали ще направи първа копка,дали ще резне някъде лента,този изобщо не му пука какво става в държавата.Егати премиера.