ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница

И сини, и червени, и националисти искаха, но няма
Обновена: 5 окт 2011 10:09 | 5 окт 2011 10:09,
160
ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница
Снимка: Булфото

С 46 гласа "за", 68 „против” и 12 въздържали се парламентът отхвърли идеята на Синята коалиция за създаването на Временна анкетна комисия, която да провери действията на МВР и на правителството по време и след трагедията в село Катуница.

Зам.-председателят на ДСБ Веселин Методиев обясни пред депутатите, че парламентът трябва да застане в центъра на консенсуса между всички институции, за да предотврати по-нататъшното разгаряне на конфликта.

Още по темата
„Различни са оценките на премиера и вътрешния министър за действията на органите на реда при случая в Катуница и случилото се след това”, каза Методиев.

По думите му целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му.

Левият му колега Михаил Миков заяви, че случаят в Катуница не е бил решен, защото изпълнителната власт е имала желание да го прикрие, както и да прикрие лицето, извършило престъпление.

„В гражданите все повече се налага убеждението, че случаят бе симулиран”, коментира Михаил Миков.

Управляващите отхвърлиха и две предложения на „Атака“, отново свързани с размириците в Катуница.

Първото бе за изслушването на вътрешния министър Цветан Цветанов за убийството на 19-годишния Ангел Петров, а второто – за премиера Бойко Борисов да обясни за напрежението в Катуница и да отговори на същия въпрос – за убийството на момчето.

„Не случайно България влезе във всички световни новини – заради това убийство, и затова Борисов трябва да дойде”, аргументира се проф. Станислав Станилов от „Атака”.

Управляващите обаче бламираха всички исканията и на сини, и на червени, и на националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая трябва да разберем какво се е правило преди случая с Катуница, а не какво се е направило след случилото се! Нека разследват миналото на Кирил Рашков, за да се разбере защо се е стигнало до тук!
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Действията на МВР бяха повече от навременни и адекватни. стига спекулации
155
2
 
0
 
! Отговори
Ти преди 12 години
МВР доказа своята лоялна работа и няма нужда от Временна анкетна комисия
154
0
 
6
 
! Отговори
Българан преди 12 години
155!Въпроса не е какво е правило МВР след, а преди случия ***! "целта на временната анкетна комисия е да анализира действията на МВР, както и да провери защо жалбите, подадени срещу Кирил Рашков, не са били разглеждани, както и дали е имало политически чадър, възпрепятстващ проверка на доходите му."Ти си болен мозък ако не разбираш защо си отидоха момчетата! Егати тъпанарите има в този форум!
153
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kaкво значение има какво е правило МВР СЛЕД събитията при положение, че момчетата си отидаха???МВР не допусна нови жертви това е най-важното.Болните мозъци на някои хора няма спят ако не човъркат ГЕРБ....
152
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
има много по важни неща ,зашо се занимават да гласуват такива абсурдни неща...
151
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберските *** яко са нагазили тука...
150
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Действията са видими за всички, МВР не допусна да има жервти, това е най-важното! Много хора се опитаха да политизират случая и по някакъв начин да навредят на правителството, но и това не се случи.
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще допусне гарван гарванъ око не вади :)
148
1
 
24
 
! Отговори
777 преди 12 години
Браво Бойко, Борисов!!!Ти си командира, ти решаваш.Ще ти говорят за деморация, за прозрачност, за оттчитане пред избирателите.Я всички да го духат!Както ти посъветва ЕС, да се намалят пенсиите наполовина. Ти нали не си пенсионер.Да се намалят и заплатите. Ти нали не разчиташ на заплата.Комисионните и откраднатото... Там е истината, там е живота.Твоят де... За какво ни е на нас да живеем.
147
9
 
6
 
! Отговори
за 148.... преди 12 години
.....а,бе.....я ходи да се гръмнеш ,бе .....***.....!Що, не разследвата ***.....гдето те е родила с тая хронична, мозъчна недостатъчност??!,
146
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ГЕРБ не допусна комисия да разследва МВР за Катуница"ТОВА МУ СЕ ВИКА ЧИСТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ!
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето, управляващите прокарват гласувания с 68 гласа ... опозицията дето уж е с над 100 гласа гласуват само 58 :D
144
5
 
8
 
! Отговори
поля до 144 преди 12 години
Ти да не мислиш че Шегнен щеше да разгъне червения килим за Станишев?/Или ше го разгъне пред някой изобщо. Цялата държава е оплетена в мрежите на мафия, която няма кой да изрине, защото всички за замесени. В Нато влезе защото им трябваме на Нато, в ЕС влезе защото им трябваме на ЕС. Да не си говорим като че ли сме в кварталната бозаджийница , моля те.
143
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев се изцепи по Нова телевизия, че в България ПОЧТИ НИКОЙ не се интересувал от темата на деня Катуница: Почти никой в България не се интересува от тази тема Катуница. Вчера бях на среща в Бургас, хората искат само да стиснат ръката на кандидата.
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарко Поля в мандата на Първанов България влезе в НАТО и ЕС. В мандата на Станишев влезнахме в ЕС. Гарантирам ви,че ако бяха Герб на власт това нямаше да се случи. Герб дори в Шенген не могат да ни вкарат, а и как да го сторят гарантирано е, че с този МВР шеф никога няма да ни приемат в Шенген.
141
3
 
6
 
! Отговори
da si hodim преди 12 години
Da, krayat na caruvaneto vi e blizo. Otvratih se ot Gerb. Ostava ATAKA !
140
0
 
3
 
! Отговори
jimi преди 12 години
Ami da, kak 6te razre6i takova ne6to kato vsi4ko 6te izleze na qve za taq *** boiko i ostanalite okolo nego
139
3
 
2
 
! Отговори
поля преди 12 години
Да не си говорим глупости , другари
138
3
 
6
 
! Отговори
поля СПОМЕНИ преди 12 години
ДОКЛАДИ НА ЕК ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ 2008 Г.: 04-02-2008 ЕК КРИТИКУВА БЪЛГАРИЯ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА РАЗСЛЕДВАНИЯ ЗА КОРУПЦИЯ НА ВИСОКО НИВО04-02-2008 - ЕК: БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ ДЕМОНСТРИРА УБЕДИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ В БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПРЕДИШНИ - ИЗБРАНИ ЧЕТИВА ОТ 2007 Г.: 13-06-2007 - БАРОЗО НИ СПИРА ПАРИТЕ ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ. ЗА РУМЪНИЯ ПРОБЛЕМ НЯМА27-06-2007 -ЕКСПЕРТЪТ-КРИМИНАЛИСТ КЛАУС ЯНСЕН: ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПОКАЗА ЖЪЛТ КАРТОН НА БЪЛГАРИЯ