ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити

България и Румъния със слаб футбол, но със стабилни икономики
Обновена: 12 окт 2011 17:56 | 12 окт 2011 16:00,
583
ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити
Снимка: архив Булфото

Седмица след като премиерът Бойко Борисов се „пошегува“ в Чехия и призова евролидерите да намалят пенсиите като в България, за да не гръмнат икономиките им, днес той отново се пошегува, сега в Букурещ.

"С румънския ми колега Емил Бок се шегуваме, че националните ни отбори по футбол не вървят добре, но биха се подобрили, ако вдигнем бюджетния дефицит, както е в Италия, Испания или Великобритания", каза той.

Премиерът ни подчерта пред журналисти, че и двете страни спазват критериите Маастрихт и са финансово дисциплинирани, като поддържат нисък дефицит.

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС, отсече Борисов" и даде старт на пленарните разговори на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния.

"Това е първото съвместно заседание на двете правителства и то ще даде началото на Съвет за сътрудничество на високо равнище между нас", каза на свой ред румънският министър-председател Емил Бок.

Още по темата

Борисов пък подхвана болната тема на двете страни – Шенген, и поясни, че сме изпълнили 100% изискванията за влизане в пространството.

В обща позиция двамата премиери призовават Европейския съвет да се върне към въпроса на предстоящата си среща през октомври 2011 г. и да намери взаимно приемливо решение, което  да позволи взимането на положително решение за разширяването на Шенген с България и Румъния без по-нататъшно отлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
0
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
РЕКЛАМА: Искате ли да спите спокойно без да бъдете удушени в съня си от КОМУНИСТИ? Искате ли да се събуждате с празен стомах, но в главата ви с гордост да звучи : МАГИСТРАЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ? Искате ли да не четете книги, но да бъдете ДАРЯВАНИ С РАДОСТ и със светлия лик, на един истински българин всеки път, когато включите телевизора? Искате ли да живеете в НАЙ-БЕДНАТА, деградирала и обезселена, но с НАЙ-МАЛКИЯ бюджетен дефицит държава в Европа? Искате ли да бъдете ОТЛИЧНИЦИ? Искате ли ТОЙ да ви купи колело? Ама ДРУГ ПЪТ! Искате ли и ВНУЦИТЕ ВИ да бъдат подложени на същия геноцид? Искате ли да сте ШИСТОГАЗОВИЯ гигант на Европа? Вашето решение е ТОЙ - ДРУГАРЯТ БОРИСОВ - човекът с най-острата ножица. Най-чевръстият, най-строгият и нетърпящ възражения патриот, който се е раждал в държавата България. Вземете го - той е Ваш. ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!
543
0
 
6
 
! Отговори
ЕЙ преди 12 години
КОГАТО ПРЕМИЕРА СЕ СМЕЕ А МНОГО ХОРА ОТ ДЪРЖАВАТА МУ ПЛАЧАТ ТОВА НЕ ГО ПРИЕМАМ ЗА НОРМАЛНО.
542
1
 
6
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
ЕХ, ЧЕ ВЕСЕЛА РАБОТА! :-) Смейте се, какво чакате :-) Бойко май само на него му е смешно в тая държава...
541
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заглавието е адски тъпо!
540
4
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Не мога да разбера защо всички плюете слънцето? Ами ако утре не изгрее ,к'во шъ праим ъ?Защо му се връзвате на простотиите?Ми друга работа нямате ли?К'во може една мутра?Само глупости и простотии.
539
4
 
8
 
! Отговори
По снимката преди 12 години
От снимката лъха тягостното чувство, че тази ФИЗИОМУТРА убива всичко живо наоколо...
538
7
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
537
7
 
6
 
! Отговори
22961 преди 12 години
толкова *** безмозъчни да има тук че няма и на къде. Заплатите не тръгнаха надулу заради герб а заради кризата в цела европа заплатите са надулу мислите ли малко. А ония червени *** които преди една година твърдяха че няма криза. боико е прав че без пътица няма инвестициие. дянвок стегна яко всичко. цветанов макар и издънки се справя много по добре. боико яко разцети и ДПС. сега наблюдавам че дянков ще реже яко *** а не както преди само им даваха какво искате подобри в момента няма
536
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радва се човека, че остана малко до момента в който ще останат само *** в БГ, простите и неуките лесно се управляват.
535
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата засмяна явно е пияна
534
6
 
19
 
! Отговори
Майтап на голо... преди 12 години
А, стига бе, Боко, стига с тия майтапи, щото ви чака - тебе и тайфата ти, един го-о-о-лем октомврийски народен майтап на голо...Подмийте се старателно за вечерта на 23-ти.
533
1
 
9
 
! Отговори
Пази боже преди 12 години
сляпо да прогледа
532
6
 
26
 
! Отговори
Няма шанс ! преди 12 години
Днес Барозу идва у нас на предизборна среща. Той води цяла тумба европейски "народняци" с които ще подкрепи г-н Тиквиников. По добре би било португалеца да отиде в собствената си държава, която като България също е във фалит. ЕС е пред разпад, а председателя му тръгнал да оправя на магарето ... в България. Защо оставам с впечатление, че Барозу и Боку са на един акъл ?
531
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой все още си мисли, че не си заслужава прякора- да погледне снимката
530
5
 
49
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Този вместо Първи мнистър трябваше да стане водещ на някое политико-хумористично предаване, но най-важното е, че той трябва да си мисли, че предаването му е изцяло сериозно..
529
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама нямаш на какаво!
528
0
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
ДО 559 Ми то, друга страна като нашата нЕма!!!
527
8
 
5
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaaaa преди 12 години
boiko si vi slaga na uq!!! i az bih vi slojil drugari
526
1
 
21
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
hahahahaaha мАФИЯТА Е бОЙКО.
525
7
 
4
 
! Отговори
ha-ha-haaaaaaaa преди 12 години
na mafiqta boiko im pre4i stra6no