Московски яха дрезината

Как един министър стана Батман – спасител
Обновена: 19 окт 2011 11:19 | 19 окт 2011 11:16,
58
Московски яха дрезината
Пътниците на гара Плачковци. Снимка: БНТ

"Преценихме, че трябва да се иде на място, за да се спасят 11-те човека, останали на гара Плачковци".

Така започна разказа си транспортният министър за снощната му одисея по спасяването на закъсалите пътници във влака.

"Лично с министър Дончев и депутата Цветомир Михов бяхме на дрезината, която разчистваше жп пътя", похвали се министърът.

Той бил впечатлен от гледката – над 200 големи паднали дървета по релсите, които били разрушили контактната мрежа в отсечката.

"Тежко е наистина положението по жп инфраструктурата, участък от 17-18 км все още е блокиран, нощната смяна продължава да работи", коментира той и благодари на екипите, които над 20 часа работят на мястото.

"Единственото, което трябва да се направи в момента, е да се възстанови контактната мрежа, за да се пусне движението на влаковете", уточни той.

В същото време общо 110 души са били блокирани на 3 различни гари в страната. Тези във влака край Плачковци обаче били в най-тежка ситуация заради прекъснатото електричество и падналите дървета по релсите, разказа министърът.

"Преценихме, че тези пътници трябва да бъдат свалени, тъй като условията не позволяваха, да се намери добро отоплено помещение", обясни той.

Московски допълни, че 11-те пътници имало къде да пренощуват, „но това не са били най-добрите условия“, каза той.

Още по темата

След като спасили хората, шестима били откарани с високопроходим бус до Горна Оряховица, откъдето продължи пътуването си. Трима стигнали до Габрово, настанили ги в хотел и по думите на министъра днес те трябва да отпътуват до крайната си дестинация "вероятно с автобус", уточни Московски.

На въпроса дали БДЖ и НКЖИ са готови за зимата, Московски отговори: "Тука не става въпрос нито за БДЖ, нито за НКЖИ. Просто проблемът беше не чак толкова от снега, а от падналите дървета и действително щетите са доста сериозни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
1
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Никой не те кара да се качваш на влак *** такъв!!!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чл. 5. (от Закона за ЖП зм. - ДВ, бр. 88 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 81 от 2009 г.) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията провежда държавната политика в железопътния транспорт, като:,,,,,,,,, Да се добави и : "Яха дрезините"
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО СЪМ ГОРД КОГАТО СЪМ СИ СВЪРШИЛ ДОБРЕ РАБОТАТА!НЕКА ВСЕКИ СЕ ГОРДЕЕ С ПОСТИГНАТОТО ОТ СВОЯ ТРУД,независимо кога,къде и какво работи!НА ЗАВИСТ СА СПОСОБНИ САМО НЕСПОСОБНИТЕ!ПИШЕТЕ МИНУСИ И СИ ГИ ЗАВРЕТЕ КЪДЕТО Е ПО-ТЪМНА!
54
7
 
17
 
! Отговори
пасажер преди 12 години
Защо не обичам да пътувам с влак :1.Навсякъде е мръсно и мазно, гнус ме е.2.Толетната никога не се затваря, цялата е о*рана , можеш да се заразиш с нещо,няма вода, студено е и с*реш на релсите.3.Лятото не може да се диша и е пълно с потни некъпани с месеци хора, а зимата няма парно.4.Движи се много бавно 8 часа от София до Варна това е безобразие.5.Спира на всякакви малки гари от които се качват някакви бабички и *** и слизат на следващата , а всички които пътуваме от София до Варна си губим времето заради малките дестинации на тези селяци.6.Седалките са крайно неудобни, а облегалката за глава е за хора високи над 190см.7.Простаците в купето или си събуват обувките и се разсмърдява на гнили круши или почват да ти досаждат с въпроси и техни битовизми, които въобще не ме интересуват.Или пък ядат някакви свинщини които миришат ужасно.8.Длъжен си да изтърпиш пъпчивите студенти, които с мякящ акцент през целия път по 100 пъти звънят на мама и тате ,в колко да ги приберат от гарата или се хвалят на другите си селски колеги кога са се напили, колко пъти са повърнали, кой се е н****, в коя свищовска дискотека е бил номер едно и какъв велик купон е било.9.Винаги някой *** от съседното купе решава да застане на прозореца в коридора на моето купе и да седи там през целия път, като пречи на хората да минават, скрива гледката от прозореца и си е залепил *** на вратата на купето.10.Постоянно минават хора по коридора които не ги свърта и пътуването във влака е най интерсното нещо което може да им се случи и при всяко минаване оглеждат всички пътуващи в купето (все едно не е виждал хора досега)11.Стъпалата на влака са високи и има опасност да паднеш под влака.12.Целите седалки са в солети, трохи, царевица, и парчета вафли.13.Прозорците са целите в засъхнала мръсотия и нищо не се вижда през тях.14.Винаги някой нахал ти е седнал на мястото за което си платил допълнително.15.Поне вече не се пуши слава богу.16.За *** просто не искам да говоря това е отделна тема.
53
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Този министър да дойде на село безплатно ще го пусна да яхне Цецо пръча.Да се повози.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя и Тракия е започната преди Бойко, 30 години. Ама е важно кой ще я завърши!
51
2
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Да бе заслуга на Бойко ама само рязането.Почти всичко което реже е започнало преди него а той реже.Общината ремонтирала или построила Бойко реже а не кмета.Що ?Да го дават по телевизията колко много прави.Демагогияяяяяяяяяяя.И работата му не е само да реже ленти и да дава интервюта.А той друго не прави.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия изгониха от страната хиляди лекари и мед.сестри, млади интелигентни хора и хора в трудоспособна възраст , но за сметка на това спасиха 10 човека и вече са герои.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма надежда за България, докато има начин комунисти и т.н. български пребоядисани социалисти да имат някакво същественто влияние в обществото и политиката.Икономическите лостове за съжаление са у техните фирми и биснесмени.Крадени и дадени пари от банки, приватизации, разузнавания и какво ли още не.Всичко което кажат е лъжа.Често майсторски прикрита за наивни селяни и глупави граждани.А тъжното е, че хората бързо забравят какво дължат на тяхното управление.Гьон сурати!А народът си ги търпи и спи.
48
0
 
10
 
! Отговори
$ преди 12 години
Държавата трябва да разбере, че най-сигурния и евтин транспорт е железопътният! Защото вчерашния ден наистина е изключение. Но миналата зима като падна само 20см. сняг и автомобилният транспорт блокира в цялата страна. Дори и по магистралите! Само жп транспортът функционираше. И на него се разчиташе.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зомбирането на мозъци не се лекува лесно!Но след изборите ще се случи нещо необичайно за левите сили в България - ще се разцепят! Второ място на балотаж, 5-6 областни центъра и 60-на общини няма как да измият срама от загубата, особено като са тръгнали с големи заявки и голям чувал! Станишев няма да се оттегли, но има много мераклии за поста му. Единственият изход - разцепление!
46
1
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
"И кой ще понесе отговорността за положението на БДЖ?...Министрите на транспорта от всички правителства до сега ще отговорят ли публично как се стигна до това положение?В тази държава само кражби и разсипия,а отговорни никога няма!... "Отговорност не носи никой,щото виновни са само предишните.Сегашните никога не са виновни.А това,че дръпнаха 30мл. от ЖПто за метрото и,че са спрели да плащат на Сименс от две години и трупат задължения е случайност.Не че ще продават и нарочно съсипват.
45
5
 
4
 
! Отговори
ванко преди 12 години
От дъъълго - дълго време чета хиляди варианти на критики, подигравки и какви ли не изцепки на тема "Бойко реже лентички". Значи - Бойко реже едва ли не всеки ден лентички и едва ли не всеки ден открива по нещо.И СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСИ :1. Какво лошо има в това, че Бойко реже лентички ? Всяка отрезана лентичка маркира НЕЩО НОВО създадено по времето на Бойко. Значи - колкото повече лентички, толкова повече нови неща са създадени от правителството на Бойко. Е, тогава защо протестирате от това, че се създават нови неща (пътища, спортни зали, детски домове и т.н.) , които вие, предишните, не създадохте ???? Или ви гони завист или безсилие. Но разберете - с иронизирането на "Бойко реже лентички" вие му правите най-голямата рекламна агитация - РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ, ЗАЩОТО ИМА ЗА КАКВО ДА ГИ РЕЖЕ - а режете вие, де ,2. Давали го в информационните емисии как "реже лентички", това ли му е работата и т. н.Първо - за да се среже една лентичка знаете ли колко труд трябва да се положи преди това ? И кой е положил този труд (не говоря за строителите, а за организаторите, финансистите и т.н. направили възможно изграждането на съответното ново нещо). Май пак правителството на Бойко, а?Е, каква стана тя - и този ваш "смешен плач" е реклама за Бойко и правителството муВторо - как обикновенния човек, този, който работи усилено цял ден (пък и повече), вечерта преглежда само големите заглавия на вестниците и си ляга след новините по телевизията, ще разбере и ще знае "какво е Бойко свършил" ?Разбира се от репортажите за "рязане на лентички". Значи - показването им е необходимо за правилното информиране на "широките народни маси", както се казваше по времето на комунизма.В заключение - продължавайте да критикувате Бойко, че реже лентички - ТОВА Е САМО В НЕГОВА ПОЛЗА.;- продължавайте да критикувате показването на това рязане - ПАК Е САМО В ПОЛЗА НА БОЙКО.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама и другия гологлав *** Дончев не е останъл по назад и също се е намъкнал в дрезината. Да се покаже предизборно пред хората и той. А за Фидосова нямаше ли място в тая дрезина ?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП - единствената партия, за която загубата на избори не е повод за смяна на ръководството. Те си живеят в някакъв собствен свят и чак ми е жал за хорицата, които все още се водят по глупостите им.В същото време, познавам хора - "потомствени комунисти", които вече не гласуват за тях, защото виждат в какво се е превърнала партията и с какви хора се е напълнила.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да поздравя ГЕРБ за прекъсването на парламентарните заседания. Това се случи въпреки съпротивата от десни и леви депутати, които се надяваха напълно нечестно да използват трибуната за предизборна агитация.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как успява Борисов да намери по-*** от него е направо невероятно! Все такива като него си прибира:)
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе предизборно не само дрезината ще яхат ами и свирката ще надуват/на локомотива де/.Като минат изборите ще им видите з....ците.
39
2
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 30: Селски, пиша ти минуси заради викането. На полето може и да е популярен тоя метод на комуникация, но тук не се тачи много-много. Ок, морни полско труженико?
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ненапразно герберите първо разкатаха здравната система, за да не ги приберат онези с белите манти:)))