Депутат от ГЕРБ мъкне чувал с бюлетини, помагал на бременна

Станислав Иванов отрича ообаче манипулация на вота
25 окт 2011 18:00,
319
Депутат от ГЕРБ мъкне чувал с бюлетини, помагал на бременна
Депутатът Станислав Иванов (със сакото). Автор: Юлиян Савчев, в. "Сега"

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов беше заснет от фотограф на в. "Сега" как заедно с друг мъж носи чувал с бюлетини пред ОИК-София.

Присъствието на народния представител в комисията вчера заедно с колегата му Иван Божилов предизвика скандал заради съмнения за манипулиране на вота.

"Помогнах с пренасянето на чувала, защото трябваше да го пренесе една бременна жена, която беше останала сама с чувала, защото останалите членове на СИК си бяха тръгнали. Много съжалявам само, че бременната жена не се вижда на снимката, защото тя вървеше само на 2-3 крачки зад нас", обясни пред "Фокус" депутатът Станислав Иванов.

По думите му от снимката много ясно се виждало, че чувалът, който носи заедно с представител на СИК, е от сградата на ОИК-София навън към микробуси, с които се транспортират чувалите с бюлетините.

"Чувалите, които излизат от сградата, и протоколите от тези СИК-ове вече са обработени от ОИК-София и не може да има никакви съмнения за каквито и да било манипулации", твърди народният представител. 

"На самата снимка много ясно се вижда, че навсякъде около нас има полиция и е немислимо който и да било дори да си помисли да прави нещо. Освен това ясно се вижда, че чувалът е запечатан", каза още Иванов.

Той оправда присъствието си в ОИК-София в деня след изборите с нуждата да занесе храна и вода на техни представители заради проточилия се процес с предаването на протоколите.

"Аз като координатор на район, разполагайки с надлежно пълномощно, бях от хората, които помогнаха в този процес. Освен това много от нашите представители ни сигнализираха, че представители на други партии масово бойкотираха процеса и захвърляха бюлетините. Още от сутринта закъсня изборният процес, секциите отвориха на много места със закъснение", коментира още депутатът.

Още по темата

Присъствието си в залата той обясни точно с нуждата да остави храна и вода. Иванов добави, че не е минавал зад огражданията, зад които стоят членовете на СИК.

"ГЕРБ не е манипулирал преброяването. Напротив – още с откриването на изборния ден представителите на останалите извън ГЕРБ партии в СИК по всякакъв начин се опитаха да бойкотират изборния процес", заключи депутатът. 

От ГЕРБ още вчера признаха, че двамата депутати наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала "Универсиада", където се помещава ОИК-София, вчера се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
3
 
! Отговори
Овчари ще сме ОК преди 12 години
/Предавам дословно думите на Борисов бел. Л. М./Как няма работа! Ми примерно за овчари в момента ... и така се търси агнешко месо и овчо в цяла Европа, че просто... В зеленчукопроизводството, ...ама той нямал, защото бил IT- специалист! Понеже ме питате за картофите, ще Ви отговоря моето семейство, откакто аз бях дете, до ден-днешен картофи не е купувало! Винаги сме си ги садили, копали, гледали, и не сме ходили в Плод зеленчук да си купиме! Според Цветанов младите хора "като тези в Полски Тръмбеш" трябва да останат в малките населени места, а не да се насочват към големите градове или да търсят реализация в чужбина. По думите му, цитирани от агенция "Фокус, 300 000 българи живеят и работят в Испания и вместо да генерират брутен вътрешен продукт за собствената си страна, работейки за чужда /страна бел.ред./.Какво се получава на практика: тук в държавата младите образовани с високи технилогии хора ги пращат да пасат овце, да гледат телета, агнета и да садят картофи! Учили за бъдещето а премиерът връща децата ни в миналото!Дотук ни докара ГЕРБ.
316
1
 
2
 
! Отговори
007 бонд преди 12 години
Това е Реда и Спокойствието в държавата на Боко Мутрата и Цецо Физкултурника!Икономиката супер, безработица , пълна лудница......мутри краднат чувалчета, полицая на Цецко.......*** мухи......Конграчулейшън(както казва Борисов)....."Първокласна порода стадо".....качествен материал, породата е супер! xaxaxaxaxaxaxaxaxa, няма такъв филм просто няма......,След двадесет години "правилно" гласуване, ефектът по отношение на родната мафия е този. Мафията няма признаци на залиняване , напротив - пълнее и хубавее.Това е държава изградила структорите си в годините от хора без чест, достойнство и морал! Ти ги плюеш, те се бършат и продължават!
315
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е важно кой за коя партия е гласувал. Важното е коя партия е броила бюлетините.
314
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз вчера се прибирам от работа и гледам 3 бременни разтоварат един камион с чувалчета цимент, а до тех шофьора и мъжете им маат бира и кебапчета ............... та рекъх да им помогна и малко се позабавих да се прибера вкъщи...................... и го разправям на жената това, ама тя не ми вярва :)
313
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласуваш за Калфин и за партизанина-мафиот Касабов,получаваш ГОЦЕ и ДОГАН!БСП е наредило на всичките си организации по места,партийните им секретари да инструктират всички свои членове,когато гласуват да се бавят най-малко по 5-10 минути в тъмната стайчка,дори повече,за да се забави гласуването,така на много места да се попречи на хората да гласуват,като и се организират протести срещу лошата организация,поради което много гласоподаватели не са успели да гласуват!
312
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то вече е късно....
311
1
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
направиха стакмистиката преди изборите, направиха и изборите, чиста работа.
310
1
 
7
 
! Отговори
мен преди 12 години
и шо стана сега?!? изборите като магистралите т.е. пълен ***. а бе има ли нещо неопорочено от ченгеджйските пасмини ГЕРБ, БСП, СДС, НДСВ и какво ли още не, в тази скапана държава? събудете се, утре ще е късно.
309
1
 
3
 
! Отговори
Кари преди 12 години
Shark относно бременната жена в комисията, имаше доста неподходящи хора- възрастни и т.н. В крайна сметка всеки сам е избрал да е там и съм много разочарована от безотговорността на някои хора, които зарязаха чувалите и си тръгнаха, защото никъде не е описан час за край на ангажимента им, трябваше да бъдат готови за всичко. Организацията си беше абсурдна, това не го коментирам и не съм съгласна с хаоса, който се получи.
308
6
 
0
 
! Отговори
Кари преди 12 години
Това, което казват двамата депутати в случая е самата истина. Няма и повод за съмнение, че изборите са били манипулирани по този начин. Не чувалите с бюлетините, а протоколите бяха важни в случая и на всичкото отгоре БСП и Атака и т.н. нямат право да оспорват по никакъв начин резултатите, защото във всяка изборна секция имаха представители, които присъстваха на преброяването и получиха извлечения от оригиналните протоколи, освен това комисиите бяха съставени от различни партии.
307
1
 
1
 
! Отговори
MiroCvetkov преди 12 години
Naroda ne e prost , toi e mn prost ne go li razbirate zashto produljavate da si mislite che nqkoi shte opravi durjavata i Bulgarina shte e Bulgarin v sobstvenata si durjava nqma kak da stane dokato ne sprete da glasuvate zabludeni lude ! ... ot koi ste dovolni tolkova haha ot koi pitam az ot Troinata Koaliciq ??? ot BSP ??? ot GERB ???? za koe tochno ste dovolni ot tqh za niskite danuci i taksite li ?? za benzina li za hranitelnite produkti li ??? za koe pitam az glupav Bulgarino !!!!
306
2
 
6
 
! Отговори
Депутат преди 12 години
Прав е колегата да помага.2, 3 чувала ще свършат работа все пак.Така де,освен уссмивки и бюлетини трябват и балъци за връзване
305
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборен кодексЧл. 263. Споровете относно законността на избора на народни представители, на президент и вицепрезидент на републиката и на членове на Европейския парламент от Република България се решават от Конституционния съд.с други думи - тегаво
304
2
 
20
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Много ми е чудно какво прави бременна жена в изборна комисия. Да стои там цял ден и да се занимава с глупости. Много ми се струва невероятно това, ама карай, в България вече всичко може да се види.
303
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мъдрия съвет да се оправдае така му го е дала Фидосова. Само един глиган може да е толкова дебелокож.
302
2
 
10
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Станахме супер *** държава :(
301
1
 
11
 
! Отговори
krasos преди 12 години
Ето какво се случва когато истината се срещне със заучените приказки. Демонстрация на класическата герберска методология "Направихме много - БСП ми *** в гащите - не желая да говоря с вас".Журналистка насира Плевнелиев на пресконференция...
300
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това нещо става в центъра на София, какво остава да си мислим за в провинцията?
299
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Председател: Красимира Георгиева МедароваЗаместник-председатели: Елена Николова Маркова Мария Веселинова Мусорлиева Мая Андреева Андреева Румяна Кирилова Стоева-Сидерова Сабрие Тайфи СапунджиеваСекретар: Севинч Османова СолаковаГоворители: Бисер Живков Троянов Ралица Босилкова НегенцоваЧленове: Анна Недялкова Колушева-Манахова Валентин Димитров Бойкинов Венцислав Кирилов Караджов Владимир Христов Христов Гергана Маринова Маринова Емануил Христов Христов Ерхан Юксел Чаушев Иванка Атанасова Грозева Красимир Бойчев Калинов Мариана Стоянова Христова Паскал Георгиев Бояджийски Силва Петкова Дюкенджиева
298
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
какви нагляри! Сик са на варна моето момче *** депутатско чадо което прсото да не говори! какви са вариантите? как може да бъдат анулирани тия избори а ??// трябва да бъдат