Земеделското министерство ще продава имоти?

С тях ще се компенсира свития бюджет на министерството
Обновена: 4 ное 2011 15:19 | 4 ное 2011 15:18,
75
Земеделското министерство ще продава имоти?
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Бюджетът на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) за следващата година е свит с 4,1%, съобщи в парламента министър Мирослав Найденов.

За да компенсира намалението за 2012 г. се обмисля разпродаване на част от Държавния поземлен фонд.

Допълнителна причина за „разпродажбата“ е и голямото търсене на земеделски земи в момента, обясни министърът.

В същото време гордостта на кабинета - Агенцията по безопасност на храните няма да пострада.

"Нейният бюджет няма да бъде редуциран, защото нейната работа е приоритет за аграрното ведомство", гарантира Найденов.

Министърът обясни, че нейните инспектори, които проверяват качеството на продуктите по пазарите са недостатъчни – няколко стотин души за цялата страна.

"Те не могат да играят на стражари и апаши, нямат правомощия да арестуват", коментира той.

"Търговците като видят инспекторите в началото на пазара и докато стигнат до средата му, нарушителите – продавачи вече са се укрили", обясни Найденов и призова потребителите да изискват документи за произход на храните като отговорни потребители.

"Виждате, че с няколкостотин инспектори не можем да контролираме цялата страна и буквално да излизаме на война", оправда се той.

Въпреки недостига на инспектори стана ясно, че Найденов няма да поиска увеличение на бюджета за Агенцията за следващата година.

"Преди около месец подписахме рамково споразумение с представителите на различните браншове, в което фиксирахме финансовата рамка, която трябваше да залегне в бюджет 2012 г. В момента тя не е в този вид, в който е в споразумението", обясни той.

Така например компенсация за намаления общ бюджет на министерството ще се търси и от Селскостопанската академия (ССА), в която предстои сериозна реформа.

Още по темата

С нея се е захванал бившият заместник на Найденов – доц. Георги Костов. Той замени бившата й шефка Светла Бъчварова, след като Сметната палата откри финансови нарушения във ведомството.

Последва протест на ръководството на ССА, което прие уволнението като саморазправа.

Сега освен че трябва да се справи с вътрешната съпротива в Академията, Костов ще трябва да оптимизира и състава, за да намали бюджета.

Не е изяснено още и дали ще бъдат продавани имоти на ССА, коментира Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
, преди 12 години
И на кого ще продават - познайте от първия път.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а защо не кажеш тлъста свинъо, как кадърните те напускат и отиват да работят по брюксел понеже досега си окрал над 20 милиона и не искат да са като теб -защо го не кажеш мишок такъв , дано на децата ти за протези и животоспасяващи хапчета да ги дадеш *** ниеден
12
0
 
16
 
! Отговори
G преди 12 години
Е тва ли е решението бе ***? Да продавате имоти, за да покриете дефицита за годината... ами догодина? бати тупаните сте сичките бе
11
0
 
1
 
! Отговори
танкист преди 12 години
де са коментарите
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1.Земеделското министерство ще продава имоти (разпродават се земите а кинтите се опукват от ТИКВИТЕ)2.Дянков закрива държавния резерв(разпродава се стоките а кинтите се опукват от ТИКВИТЕ)Ашкулсун-Машала,тези удариха всиюки предишни в земята.Такова КРАДЕНЕ не е имало по земите български НИКОГА!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спи, Българино, спи...Продължавай са спиш и да слушаш песента как само и единствено магистралите са важни...спи,спи...
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво излиза?Пак народа виновен,че "неговите"инспектори не можели да хващат нарушителите!А как става така,че има толкова огромна част-нарушители?Много просто !Всичко тръгва от границата и митниците!
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе я вземете разпордайте цялата териотия на страната барабар с нас - и да се свършав....
6
0
 
16
 
! Отговори
танкист преди 12 години
проклинам най отговорно мишо мършата найденов с тези пари дето ще ги вземе от комисионните да си пали едни свещи на едни няма да уточнявам ама той да се сеща, герб ще загробят България, бойко е призван да ни унищожи ама бял ден да не види тоя като кадафито да свърши ама на него едно рпг да му монтират, ей *** *** омитайте се *** ходете в *** да свирите на рязни кавали, майките си да сешате се какво и после децата ви вас същото, бял ден да не видите дано
5
0
 
20
 
! Отговори
Няма надежда ! преди 12 години
*** правеха заменки, тези продават на безценица. Няма надежда за този *** народ !
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започна се ГОЛЯМОТО РАЗПРОДАВАНЕ.Тези тиквеници ще фитнат цялата държава!Честито на шибаният,*** бг електорат кой ДАРИ цялата власт в ръцете на тези ***!
3
0
 
22
 
! Отговори
Браво ! преди 12 години
Браво ! Издумкаха резерва, фалираха малкия и средния бизнес и сега ще продават земята на България. А олигарсите не плащат една стотинка данъци и трупат милиардите. Браво на ГЕРБ !
2
0
 
21
 
! Отговори
tankist преди 12 години
мръсната ирландска *** пак натиска да продава земя на ***, ей герберугери на кайма да ви направят дано , анатема на мръсната тиква, на цвък и на всички *** дето сте, затова ли се освобождавахме от турсо бе, *** и резнаци да ни изкупят за жълти стотинки за да може тиквата да си играе на дон корлеоне, *** скапана внимавай како правите шото да не ти го натресът до сливиците, то се трае до определено положение, за месото и за джиповете *** дойди ама за тая простотия да не ти влезе в.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките, нема да имат да си раздават на своите и ще требе да разпродават...