Бойко Борисов избирал между петима за президент

Вариантите: той, Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов
Обновена: 7 ное 2011 14:53 | 7 ное 2011 10:52, Красимир Ангелов
215
Бойко Борисов избирал между петима за президент
Снимка: Булфото

Пет варианта за кандидат-президент са обсъждани в ГЕРБ, призна министър-председателят Бойко Борисов в интервю за вестник "Труд".

"Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Имахме пет варианта", обяви премиерът и уточни защо се е спрял точно на строителния си министър.

"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам – и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София – пак щеше да успее".

Борисов не пропусна да похвали новоизбрания президент, като го определи като "ведър, демократ с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум". Освен това по думите му излизането на Плевнелиев от кабинета няма да е проблем, защото Лиляна Павлова е успяла веднага да поеме работата.

По думите на Борисов лидерът на СДС Мартин Димитров му е признал, че "сините" са обсъждали името на Росен Плевнелиев като кандидат за кмет на София на изборите през 2007 година.

"Аз казвам: Разликата е, че вие гледате, но избирате Мартин Заимов. А аз ги гледам и ги правя министри и ги издигам за президенти. Малка, но много съществена разлика. Всеки млад човек, който работи добре при нас, веднага получава развитие“, похвали се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява от БСП и евентуалното завръщане на президента Георги Първанов в левицата, и отново посочи за основен свой опонент Ахмед Доган.

"Мен БСП не ме притеснява – и със Станишев, и с Първанов. Ако нямат подкрепата на ДПС, винаги ще са втори или трети. Вижте най-големите областни градове.

Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес, това е само по заповед. Иначе няма логика. Не случайно, нищо че ме иронизират, пръв от най-силните си противници слагам Доган. Той си държи партията, структурите, те действат като машина за избори в зависимост какъв сигнал им се подаде", обяви в заключение министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
3
 
! Отговори
кики преди 11 години
айде да гласуваме за азис за президент и тони стораро за кмет
214
0
 
3
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 12 години
Бойко,Бойкооо,колкото и да сае хвалиш-работата е ясна.Мисли вече за новите избори а те чукат на вратата.ЛОШОТО ЗА НЯКОИ,ЧЕ ЩЕ ИМА ПО-ВЕЧЕ МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ.
213
0
 
1
 
! Отговори
asda преди 12 години
heh, vse edni i sushti imena...triabvashe Boko da stane, da produlzi tradiciata da zapochva neshto i da ne go dovurshva ;)
212
0
 
0
 
! Отговори
И.А преди 12 години
Гледайте ''Barcode of success TV'' ако искате да сте успешни
211
2
 
1
 
! Отговори
Lufti преди 12 години
Ако БОйко види тая статия ще пукне , то бива *** журналиста ама няма на къде, Той човека колко пъти да каже че няма да става президент, вие се пишете че президент ще става. Аре аре ........ да бегате
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nashia red koga shte doide i nie da kradem ,zasramete se malko ,da vzimate cialata banica ..............
209
1
 
4
 
! Отговори
Просто питам. преди 12 години
"Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес,..." Този ли възродителен процес, в който пряко участваше и бат,Бойко !?!?
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бай ви *** Балкански избира......
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 208 - защо изобщо пишеш глупости във форума. И ти като ББ си прочел не повече от една книга, като любимия си ръководител и смееш да даваш акъл как се правят деца. Един гениален лидер в царска Русия отхвърля крепостничеството на народа си и го повежда към един по-добър живот. Комунисти били - тебе какво те бърка. И ние станахме такива, защото Русия разби непобедимата немска машина и се оказахме врагове на Хитлер. Лошо ли ни беше и работа имахме, и заплати,пенсии осигурени. Евтена храна,
206
0
 
1
 
! Отговори
skanager преди 12 години
stiga s tezi liliani ..kalinki raboti bate bojko sas mje da e po sigurno
205
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О простете скромната ми намеса, уважаеми подръжници на партии.. на някой в плитката глава дали успя да се прокрадне идея, че няма значение за кого гласуваш в тая псевдо-демокрация. Всички уж народни избранници са чисто и просто "поставени" там, за да представляват властолюбиви и финансови интереси. Мили мои сънародници, не е ли очевидно, не е ли повече от ясно, че докато вие се дърпате и скубете, Вас ви хитреци клатят душмански?
204
6
 
5
 
! Отговори
До 207 преди 12 години
Нора ти си *** и проста комунистка, закърмена с лениновите идеи, опустушили една велика навремето държава и превърнали я в колос на глинени крака, такива като тебе кухи червени кратуни докараха комунизма преди 70 г. и той още не си е тръгнал, трябва да го изритаме насила!
203
8
 
7
 
! Отговори
нора преди 12 години
а пък аз си мислех ,че герберските л..на пишещи по форумите са преяли покрай изборите *** те пак се измъкнаха от смрадливите си дупки,малки,смрадливи порчета,само комунизъм ви вее в главите ,чели по половин книга ,да не надминат вожда,и само една песен пеят-заради вас смръдльовци всички страдаме
202
4
 
6
 
! Отговори
До 200 преди 12 години
Цецо пръча добре ви го напърчи на президентските избори, след 2 г. пак ще ви пърчи, ама по-яко и от до сега!
201
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко им *** ******а на тия *** ***. Браво Борисов заедно пак ще им *** мамата и на следващите, и на по-следващите избори, защото България трябва да се управлява от истиндски българи, патриоти, а не от продажници и алчни мошеници!
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз наивникът си мислих, че българите си избират президента...
199
8
 
16
 
! Отговори
ссс преди 12 години
Не е виновен Бойко-Мафиота.Виновно е *** бугарско племе дето си го избра.Серете гладни
198
4
 
6
 
! Отговори
коко преди 12 години
По-добре този наречен от тебе "***",отколкото разни продажници ,заели колянно -лакътна поза пред Доган.Идеални хора няма.
197
0
 
2
 
! Отговори
do 183 преди 12 години
Какво го цитираш този актьор *** Уорлик
196
0
 
16
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Добре че не избра Цецо пръча.Добро решение ако беше избрал Цецо пръча смях.