Бойко Борисов избирал между петима за президент

Вариантите: той, Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов
Обновена: 7 ное 2011 14:53 | 7 ное 2011 10:52, Красимир Ангелов
215
Бойко Борисов избирал между петима за президент
Снимка: Булфото

Пет варианта за кандидат-президент са обсъждани в ГЕРБ, призна министър-председателят Бойко Борисов в интервю за вестник "Труд".

"Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Имахме пет варианта", обяви премиерът и уточни защо се е спрял точно на строителния си министър.

"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам – и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София – пак щеше да успее".

Борисов не пропусна да похвали новоизбрания президент, като го определи като "ведър, демократ с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум". Освен това по думите му излизането на Плевнелиев от кабинета няма да е проблем, защото Лиляна Павлова е успяла веднага да поеме работата.

По думите на Борисов лидерът на СДС Мартин Димитров му е признал, че "сините" са обсъждали името на Росен Плевнелиев като кандидат за кмет на София на изборите през 2007 година.

"Аз казвам: Разликата е, че вие гледате, но избирате Мартин Заимов. А аз ги гледам и ги правя министри и ги издигам за президенти. Малка, но много съществена разлика. Всеки млад човек, който работи добре при нас, веднага получава развитие“, похвали се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява от БСП и евентуалното завръщане на президента Георги Първанов в левицата, и отново посочи за основен свой опонент Ахмед Доган.

"Мен БСП не ме притеснява – и със Станишев, и с Първанов. Ако нямат подкрепата на ДПС, винаги ще са втори или трети. Вижте най-големите областни градове.

Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес, това е само по заповед. Иначе няма логика. Не случайно, нищо че ме иронизират, пръв от най-силните си противници слагам Доган. Той си държи партията, структурите, те действат като машина за избори в зависимост какъв сигнал им се подаде", обяви в заключение министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ПЪРВОБИТЕН!
194
2
 
11
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
д0оиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на улицата на мирен протест-окупираи софия.да покажеме,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия .
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крум Благов: Лукановите куфарчета с пари са реалност ВИЖТЕ В САЙТА НА BTV
192
5
 
25
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 12 години
Г-н Борисов ти също имаш голямо участие във възродителният процес . Вече живеем във 21 век другото остава във историята , било то османско иго или възродителен процес, стига със това разделяне и злопаметно насаждане на омраза което правите вие политиците разделяте и мачкате хората. Има 2 неща които спешно трябва да се направят, да се спре престъпноста и да се нахрани народа. Като не можете давате си оставката и да идва следващият ,стига вече всички се оправдавате със предишните правителства
191
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствената грешка на Бойко че се полъга по думите на Ал. Петров,че ще избяга от отговорност Яка прекарвация му направиха
190
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И магарето, та шестима.
189
2
 
2
 
! Отговори
Roskata преди 12 години
ei ama tuka vski4ki sa pulni s mozuk bace, izumqvat me komentari ot roda " toi , cecko, fandukova i nikolov sa 4ma ... nemoje da broi " .......... basi *** hehe
188
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не си създавай мъки друг път да броиш, просто не ти се отдава. Забравил си петия н плевнята.
187
6
 
23
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Ще се спука от яд,че не издигна себе си за президент! След 5 год. я камилата,я камиларя!
186
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И до диктат стигна България - на снимката !!!
185
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Бойко Борисов и думите са много . Тоя ако имаше държава трябва да бъде съден като диктатор !!!
184
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бат Бойко си знае работата , всички червени умници да съберем на куп, няма да направят и един процент от националният капацитет. Затова, мълчанието е злато драги другари.
183
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общо на местните избори ГРОБ е получил 1 милион гласа според самия ЦецкоНяма ги почти 700 000 гласа спрямо резултата на ГРОБ, само преди 2 години !Няма ги 41 % от избирателите на ББ тогава
182
6
 
7
 
! Отговори
ммм преди 12 години
той, Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов - Това са четири :) Освен ако не броите Димитър Николов за двама.
181
9
 
23
 
! Отговори
член на БКП Борисов преди 12 години
Честито 7-ми Ноември, Денят на Октомврийската революция, другарю, член на БКП Борисов!
180
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хвалипръцко?! Реалните резултати от изборите са 24% поддръжка за ГЕРБ и 75% против ГЕРБ. 24 % се покриват от ***, милиционерите, контрабандистите, мутрите от прехода, бивши партийни секретари, финансови авантюристи и ... и най-важният Цецко.
179
7
 
6
 
! Отговори
arhar преди 12 години
' Американският дипломат припомни, че един от заявените приоритети на новоизбрания президент Росен Плевнелиев е именно съдебната реформа. "Г-н Борисов и г-н Плевнелиев, къде са вашите идеи за нея, питам аз? Реформите трябва да се получат, трябва да се поеме отговорност", каза Уорлик, но допълни: "Лесно е да се критикува правителството, но много по-трудно е да се работи конструктивно. Нека да отправим и предизвикателството към социалистите". "И не става дума само за корупция на високо ниво, но и за корупцията на ниско ниво. Това е предизвикателство пред правителството, корупцията трябва да се атакува на всички нива", препоръча той. Според него преобладаващата част от съдиите, прокурорите и полицаите са честни хора и малкият брой, които са корумпирани, трябва да бъдат изведени от системата и разследвани. ' ...................................... Американският посланик у нас Н. Пр. Дж. Уорлик каза много точно и ясно какво трябва да се направи, за да може да се говори за реформи в съдебната система !
178
4
 
10
 
! Отговори
до 180 преди 12 години
Виж сега аз не случайно ти дадах примера с виното :) България е в първата 20-ица по производство на вино :) мога да дам и примери с други сектори, но това не е особенно важно в случая.Та мисълта ми е друга, настоящето управление няма поглед върху основната цел на самото държавно управление, а именно - увеличение на благосъстоянието на държавата.А когато едно управление не е наясно с основната цел, всичко което то прави са едни безцелни действия :) за наше огромно съжаление
177
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то когато фалшифицираш избори, и *** да бехте сложили, пак щеше да спечели....Много хубав коментар, направо бетонира ББ и на следващите избори(ако има смисъл въобще да се харчат пари за следваща фалшификация)Лошо, много лошо.
176
1
 
13
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
Прав си, обаче за да продаваш нещо, трябва и все нещо да произвеждаш. Само на прекупвачество няма как да се гради съвременна национална икономика.