Ново ГЕРБерско двайсет

Възрастта за всички категории труд ще се вдига плавно
1 дек 2011 13:25,
303
Ново ГЕРБерско двайсет
Снимка: архив, БТА

Увеличават възрастта за пенсиониране с по четири месеца от следващата година за всички категории.

Това е окончателното предложение на управляващите от ГЕРБ към синдикатите. След вчерашните разговори със синдикатите, които продължиха почти до десет часа вечерта, от ГЕРБ са измислили нови предложения, които да заменят идеята им за увеличаване на възрастта за пенсиониране на всички категории с една година.

Новите предложения бяха представени пред журналистите преди началото на днешната среща на управляващите със синдикатите.

Искра Фидосова обясни, че ръководството на парламентарната група на ГЕРБ дискутирало тази сутрин с премиера Бойко Борисов новите предложения за промени в пенсионната реформа.

"Нашето предложение и решение е плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране 2012-та, 2013-та, 2014-та г. с по четири месеца от началото на всяка година. Не приемаме и смятам за некоректно да се ползват внушения, че ние под натиск сме отстъпили и сме променили позицията си за това че има стачки", подчерта Фидосова.

От ГЕРБ обясниха, че не проявяват политически инат за каквото и да било.

"Движи ни интересът на българските граждани. Реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени, показват че в дългосрочен план след 2016-2017 г., че това е задължително", допълни Искра Фидосова.

С плавното увеличение на възрастта от 2012-та година държавата ще може да се справи, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Още по темата

"Вчера се вслушахме в гласа на хората, не толкова в този на синдикатите и смятам, че така плавно направена реформата, дава устойчивост на системата", убеден е и социалният министър Тотю Младенов.

От своя страна председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че новите предложения на ГЕРБ за вдигането на възрастта с по четири месеца, днес ще бъдат внесени за обсъждане в бюджетната комисия на парламента.

Управляващите очакват от синдикатите да проявят отговорност и зрялост, защото както обясниха става въпрос за интересите на всички български граждани.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите. Срещата между ГЕРБ и председателите на двете конфедерации започна преди час в парламента.

Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още по темата: пенсионна реформаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера Бойко по какви точно критерии си избира персонала и какви "безценни" качества притежават повече от други..Снощи я слушах тая Фидосова, ама тя даже не може да говори, а като заговори само празни дрънканици.
200
2
 
5
 
! Отговори
Леополд до krasos преди 12 години
Конституцията не е единствения закон в тази държава. Има и други конкретни закони.В случая става въпрос за КОДЕКС за социално осигуряванецитирамЧл. 3. Държавното обществено осигуряване се осъществява въз основа на принципите на:1. задължителност и всеобщност на осигуряването;2. солидарност на осигурените лица;3. равнопоставеност на осигурените лица;4. социален диалог при управлението на осигурителната система;5. фондова организация на осигурителните средства.
199
7
 
1
 
! Отговори
хаха преди 12 години
И не на последно място, работя в предприятеи където повече от началник цеховете са пенси дърти получават по 300-400лв. пенсия но кибичат тук по цял ден нищо не правят и заплата взимат.Едно 30% са дъртаци по на 70год. а в същото време имам приятели по на 20 и нещо дето не могат да си намерят работа.До кога бе уважаеми.Каква вина имат тези момчета че дъртите кочове не искат да се пуснат от хорото.Дъртите комунисти път не дават на никои.Ти комунист човек да си видял?
198
0
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
По мое време тая щях да ям цяла зима ! хо хо хо
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе на тоя ХаХа баща му го е направил защото му се е спукал капута.
196
1
 
7
 
! Отговори
pa преди 12 години
от тая дебела *** на снимката ми се драйфа..... следващите коментари ще си ги спестя за да не ме баннат@!##@#!
195
2
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
ТАЯ *** ДЕБЕЛА КАК НЕ Я Е СРАМ ДА ИЗЛИЗА ОТ ТЯХ? ТОЛКОВА ДЕБЕЛИ *** ТРЯБВА СЕ ЕВТАНИЗИРАТ ! ТЯ САМА НЕ СЕ УВАЖАВА ПО ТОЯ НАЧИН...ПРАСЕ ГНУСНО !
194
2
 
3
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
какво ми се обесняваш бе пич.за какво да мислия ти луд ли да лежа на тази кълка че като стана на 70год. ще взимам едни пари с който едвам едвам ще си плащам тока.И да има много закъсали възрастни хора и живеят в немотия но сега на дневен ред за младите тия дето бачкат в тва нямане че тия дъртите съвсем да не минат на фотосинтеза.Да режат парите на *** кво ме занимават.И какво сега ти знаеш ли фермерите колко пари измукаха и какви коли карат а иначе и те гладни били.И не на последно място...
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"КТ "Подкрепа" и КНСБ отказаха да коментират новите предложения на управляващите". Е те това какво е? Сега не знаете дали с по 4 месеца на година е добре или зле?! Това, ако са синдикати..Това, ако са управляващи... Това пък българите, ако са народ...
192
1
 
5
 
! Отговори
Леополд до хаха преди 12 години
Смяташ, че винаги ще си на 33 ли?Наистина ли не разбираш, че това касае и теб?А и не виждам някой да ти пише какво е било едно време.Ина мен ми остават над 20 години до пенсия, но се опитвам да мисля.
191
3
 
26
 
! Отговори
Безпристрастен преди 12 години
"Новите предложения стана ясно, че са одобрени от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков"Коментарите са излишни. Егати парламентарната република.
190
3
 
12
 
! Отговори
Леополд преди 12 години
За сведение на управляващите ШУТОВЕ.Смисълът на понятието стратегия според тълковен речник -мн. стратегии, ж. Обща, предварително начертана насока в ръководеното на война, битка, дейност, която трябва да доведе до победен, успешен край.ВИЕ САМИТЕ КАК МИСЛИТЕ ИМАТЕЛИ СТРАТЕГИЯ СЛЕД КАТО СМЕНЯТЕ МНЕНИЕТО СИ НА НЯКОЛКО ЧАСА???НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ДА НЕ СИ ИГРАЕМ НИЕ ПОСЛЕ С ВАС
189
12
 
8
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Аз съм на 33год. и какво ли не преживях през прехода.*** дъртаци спрете се със вашите простоти.Пенси няма да има.Ще работите до гроб и на никои не му пука.*** мръсни цял живот се дупи тия синдикати искат да налапат едни и пари цент не ги брише за вашите пенси и дали сте добре или не.Писна ми да слушам: "едно време беше хубаво.откраднаха ни пенсиите." Ми ние младите хора какво да кажим.Откраднаха ни младините, откраднага ни приятелите които емигрираха.Какво ни остана на нас?Мързелива ***
188
1
 
21
 
! Отговори
7 преди 12 години
Като гледам на Фидосова голямата дупара си викам:Ела в производството,машиностроенето и т.н, да видиш драга как ще станеш като солетка.Елте всички Вие от жълтите павета да видите,на какъв хал са трудещите хора,какви мизерни заплати получават при какви условия на труд работят как нямат пари на зъболекар да отидат и идват с изкривени лица на работа.Вие *** такива какво дадохте на тези хора а??С какво ге защитихте а?А сега и годините ще вдигате.До кога народа ще плаща лукса в който живеете?!СРАМ
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
182 повечето реститути и наемодатели са така като теб, не плащат данъци и такси върху наемите, иначе просто трябва да се откажат от бизнеса.
186
0
 
7
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Дами и господа първи приоритет на нашата държава е спорта.Но не този за учениците и обикновенните хора, а този който носи слава на политиците.ББ трябва да стане футболист на годината на :ФИФА , ФАФА И ФУФА.На олимпиадата българия трябва да е трета в неофициалното класиране по нации .Трябва да имаме най големите , стадион и колодрум, поне на Балканите.За целта 70г за пенсиониране,500лв максимална заплата,200лв максимална пенсия,10 лв майчински.Рот фронт другари.Мутро -милиционерите ще победят .
185
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
върви ти да лъскаш тоалетни в САЩ за мизерна надница, да живееш под наем от 1000 лева на месец и да ти искат още 1000 лева за здравна застраховка==========================================================Абе *** като не ви харесва управлението , напуснете България.Но където и да идете ще се провалите.Защото освен да крадете ,друго не можете.От такива *** като вас не ни приемат в Шенген
184
0
 
12
 
! Отговори
krasos преди 12 години
До ЛеополдТи нещо си в грешка , не е престъпник човека дето ти казва ,че не иска да плаща осигуровки !!!Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане.Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. Това са членове от Конституцията на Република България , така ,че осигуряването ни е право ,а не задължение !!!
183
0
 
3
 
! Отговори
до Пръдльо преди 12 години
Имала, казват. Като пръднела опразвала залата.
182
2
 
0
 
! Отговори
гоцю преди 12 години
Ало, еврейско украинче,така се прави.!!Стачки,протести,палене на коли.Така се взема властта.