След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак са го демонизирали с тази снимка ! Сайта аленее ! А, като си помисли човек ,ако някой иска да направи мръсно на полицията и Б.Б. това е бил идеалния начин ....Подставено лице се обажда и снася "достоверна и опасна информация" за семейството в ,което щерката е създала тази група във "Фейса" ???Полицията се дъни и е налице "ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ" ....Съответно ,"обществото" е потресено от полицейското насилие...Форумните мищоци са на линия да "коментират" .... Версията ми ...
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С Апартаменчо не се подигравай ти... давай давай... бръкни по-дълбоко имаш пари, давай, давай... с апартамент ще се сдобиеш ти Хайде бе Цецо айде, айде бе отворко айде.. раз два три 1 си ти.. четери, пет шес, ти си добър шеф...
110
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 12 години
Много искам да попитам нормално ли е когато са отишли на обиск в самоубилия се Чочо полицаите твърдят, че вътре са били само двама от ГДБОП в апартамента, а в този случай 25 барети ОТ ГДБОП. З а Чочо са имали самопризнание в убиство, а в случая Мировяне подозрения. Номално ли е при безскруполен убиец - 2 *** полицая дето е можелда ги изпозастреля а в Мировяне 25. Като ги гледам тея хорица от това семейство не смятам, че могат да окажат кой знае каква съпротива и чак ожесточена както ги изкарват.
109
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката обаче направо "кърти",а?! Гаче ли е от някой хорър! Слабонервните ич да не я гледат!!!
108
1
 
23
 
! Отговори
Гадния преди 12 години
Не обичам да генерализирам, но окончателно се убедих в едно - всеки, който защитава действията на Цветанов, Борисов и ГЕРБ е нелечим, безнадежден ***. Премиерът ви рита топка с мафиоти и се държи със собствения си народ като чорбаджия, а иначе в Германия преди седмица каза "каквото каже Меркел, това правя". Дори не заслужавате да ви обижда човек...то самото ви съществуване е обида за цялото човечество. Заслужавате си немотията, робството и всичко останало.
107
0
 
10
 
! Отговори
edin преди 12 години
"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.>>> E nali e nqmalo prestaplenie, zashto shte si udrq glavata v stenata?!?
106
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
133 - ей *** нали затова се борихме 22-години да имаме права и достоен начин на живот бе. Сигурно си я полицай, я курв***та на полицая /жена му/ и си седнал да ги защитаваш, я марш *** мръсен, ще ми идват баретите вкъщи, щото съм продавал циг. без бандерол!!! Деееба и комунизма, това можеше да стане и с двама, трима полицай: Добър ден, добър ден имаме заповед за обиск и това е, що трябва да бият хората!
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ооо, подобни изказвания съм ги чувала и друг път - не вдъхват доверие и респект - именно като мине през медията (ако никой не успее да ги спре от горе) - има наказания - иначе -не...
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, 133 - Пич, заслужаваш пържолка, но самият Бойко каза, че трябва да има оставки, а Цветанов наказания!? Или и те "мрънкат"?
103
0
 
13
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Абе как един от тия не се намери да каже вижте сгазих... ето дигам си чукалата ?! ами то един червен кхмер като запалката има по-голямо достойнство от тях... баси ниедните типове
102
0
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Цецко, милионерче, не се подигравай... (на Бойко).. знаеш, че е отмъстителен, питай лукойла.
101
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мирише на *** от километри...и на техните фекалии!!!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе що не влезнете в сайта на БТВ и там да напишете по един коментар по темата! Кой ви чете тука или вие сте си платените от сайта и подържате рекламите........
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, защо никоя медия не интервюира Ангел Марин? Имаше добър повод за това, изказаха се и изписаха доста коментари, а него никой не го пита.Човекът все още е жив и както се видя на смяната на караула - в добра кондиция?!
98
0
 
5
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Да бяха показали записа от камерите на мобилтел. Колкото повече време минава толкова по-голяма е вероятността да са изтрити или манипулирани. Щом не са ги показали до сега значи истината не е нито тяхната нито версията на пострадалите. Сигурно са действали извън камерите тогава въпроса е защо са действали извън камерите?
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главната заслуга на Цецо е , че уреди изборите в полза на ГЕРБ.Как да му се карат сега Вождовете ?
96
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Да бяха показали записа от камерите на мобилтел. Колкото повече време минава толкова по-голяма е вероятността да са изтрити или манипулирани. Щом не са ги показали до сега значи истината не е нито тяхната нито версията на пострадалите.
95
0
 
6
 
! Отговори
ivan преди 12 години
ceco pak se istarva,,ot vas nisto ne stava predi da govorite konsultiraite se s po umni hora...kupili parjolite koito ti be6e pora4al b.b?
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако думите на полицаите отрекат казаното от потърпевшите някой ще ни си извини ли..." Хихихихихихихи! Такъв герберски изказ има шефа на СДВР:))) А ако думите на Начеви са вярни!?:) Ха сега де:))))
93
0
 
11
 
! Отговори
Поп сланинкьо преди 12 години
Полицията ви пази - изпълнение на Веско Маринов, бек бокали Цвицви :-)Не съм съгласен с произвола на гражданите.Щом си си играл с бандеролките значи има нещо гнило.Трябва да има видео от спец. операцията, където се вижда как е действано.Как при Легни -стани- падни военния мин-р имаше видео?Мир вам.