След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ПИЧ:ПИЧ ти явно си от гестаповската хунта на милиционерите. И не си никакъв ПИЧ,а си ХИЧ!!!!
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пребиха и ограбиха актриса на метри от МВРДата: 2012-01-24 06:47:00, Отивах на среща и вървях по ул. "6 септември(на същата улица е МВР). Беше преди обяд, някъде между 12 и 13 часа. Имам едно прекрасно палто, което си донесох от Русия. Свързано е с много сантиментални за мен спомени. Освен това смятам, че всяка жена на 44 би трябвало да има някакъв атрибут, който да я отличава от 22-годишните жени. Нападнаха ме две млади момчета, бяха с шапки - едната сива, другата черна. Удариха ме в главата и аз паднах на земята. Още имам рани и един шев на главата. Двамата измъкнаха чантата от ръцете ми. За миг я претарашиха и взеха кафявия ми тефтер, явно са го помислили за портфейл, разказва актрисата. Една от версиите, че това са били служители на МВР, работещи извънредно.
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите."определено , но това означава, че все пак има процент истина, за разлика от неговите изказвания, 100 % лъжи и клевети.
129
1
 
22
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Бай Иван е наркомани дрогира се със хрян.За целта нася бостанда го произвежда сам,но не щеш ли - зла беда...Цецко мигом го съзряи изпрати на часасто барети със кола...Те пък тръшнаха Ивана -"Лягай тука, твойта мама!!!"Викнаха и прокурор -предпоставка за затвори пред Брюксел обявиха:Наркомрежа тук разбиха -най-вселенския бостанпрезасят с опасен хрян...Тъй реформата спасихаи ръцете си измиха...А къде е бай Иван?В къщи - бит, ...
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ШEФЪТ НА КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ В ОД НА МВР СТАРА ЗАГОРА ОСЪЖДАН, ПОЧИТАТЕЛ НА НОЩНИ ЗАПОИ!Преди години въпросният Стоян Влайков, управлявайки личния си автомобил след употреба на алкохол, блъска и убива човек. Явно полицейският шеф е имал здрави връзки, защото употребата на алкохол е скрита, а на него му се е разминало само с условна присъда, която към момента вече е изтърпяна и официално се води реабилитиран, но...Редно ли е, макар и реабилитиран, този човек да заема такъв голям пост в националната полиция? Не е ли това обида или по-скоро подигравка с труда на доблестните и честни криминалисти, поставени в подчинение на такъв екземпляр?Четете в Мишена
127
1
 
9
 
! Отговори
никой преди 12 години
Иникакво извиение или съжаление за стореното. Напротив??? Ще пращат и пожарни коли. Неудмявам.
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Внушението е : рицар на мрака,плаща и кинжала....
125
0
 
15
 
! Отговори
Гадния преди 12 години
Да, прав си - всеки народ си заслужава съдбата. Особено хора, за които не е възмутително да бъдат наричани "кучета", а премиерът им да е ***, който слуша канцлера на Германия като верен копой. Дори робите нямат такова мислене; ти и всички останали гербери сте по-ниско и от роби - вие сте ***. За престъпността при БСП и НДСВ питай пак Бойко - кой беше секретар на МВР с големи претенции тогава ? А за статистиката виж Transparency International и погледни точно къде сме. И после се гръмни.
124
1
 
24
 
! Отговори
водния мс преди 12 години
Ц.Ц цепи мрака хахахааххахаха
123
0
 
7
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Означава: "Ах ти, лошо момче, няма да правиш така.":)))
122
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко , май вече никой не го слуша.. щеше да иска оставки, Цецо му даде мъмрене и Бойко се укроти.. явно не смеят да искат оставки, явно не смеят да уволнят никого.. защо ли ?
121
2
 
20
 
! Отговори
Гадния до "пича преди 12 години
С кое точно се е справил Борисов ? България за пръв път оглавява списъка на най-корумпираните в Европейския съюз. Спипа групите за отвличане, затова само в последния месец две отвличания завършиха с труп. Бори се с престъпността, затова цар Киро получи само 3 години, а няколко педофили ги пуснаха. Прави нещо - цели 30 километра магистрала, която вече се разпада. Но какво да ви се обяснява на вас, герберите, хора без достойнство. Само мазохист може да се радва, когато го наричат "куче".
120
0
 
19
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 12 години
....ВЕЛИКА СНИМКА !!! Чудя се на кой ми напомня повече - на Игнаций Лойола или на Императора от Star Wars ??!!!!
119
0
 
30
 
! Отговори
catenaccio преди 12 години
*** се на вратата:- Кой е? - Полиция! Отворете! - Защо? - Трябва да поговорим. - А вие колко човека сте? - Двама. - Ами говорете си...
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО ЩЕ РЕЧЕ МЪМРЕНЕ ?
117
0
 
20
 
! Отговори
хаххаа преди 12 години
да питам ,явно е МИЛИЦИОНЕР-*** ***, абе ако дойда у вас и намеря НЕЛЕГАЛЕН СОФТУЕР дали трябва да ти хвърля две кила бой ???абе, вие с големите наркобосове сте биз-бизе дошли сте на един обикновен човек да биете !!!АБЕ В КАТУНИЦА НАПРАВО СЕ НАСРАХТЕ!!!и не 20 заплати ами и две са ви много за пенсиониране!!
116
1
 
17
 
! Отговори
Спомен от бъдещето преди 12 години
Снимка от бъдещето на Цвъцоков от килията на СЗ
115
1
 
12
 
! Отговори
Е дойде вече преди 12 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ
114
11
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
направо нежна акция на полицията тия мазни дебели селяни със сигурност са виновни и се надявам в скоро време това да се докаже!!!!!!!!!!!!
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
141 - А бе що не казваш, ти не си за тука ти си за Северна Корея или най-хубаво при Кадафи да си обменяте опит! ***