След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
9
 
! Отговори
еее преди 12 години
Цецо, ако искаш да хванеш контрабандата на цигари , просто задръж *** по спирките и ще решиш проблема! Не разбивай главите и къщите на хората!
91
0
 
5
 
! Отговори
поЖенкар преди 12 години
пуу отвориха ни работа пак...
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йорданов е пропуснал да ни обясни защо трябва да им вярваме, след е разрешил използването на антимафиоти срещу двама търговеца. Що не им прати СОБТ, а Йорданов? Или викаш за пет кутии не си струва да искаш министерска санкция? Извода е един - Цветанов просто НЯМА КОНТРОЛ върху системата. Всичко е РR.Купувайте шпионски камери. Няма друг лек за тия, само youtube.
89
2
 
3
 
! Отговори
Таки от Мировяне преди 12 години
Харесвам в този вестник това, че всеки може да си пише къквото си му е на сърцето и душата, без да бъде проверяван от бившите служби. Останалите издания според мен са си на тези бивши "величия", защото за да напишеш нещо , веднага ти искат регистрация. Кой си, от къде си, адрес и пр. Това да ви говори нещичко господа, които пишете по поръчка по форумите !?
88
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този пак се изпусна! Трагедия! Така е! Когато шеф на МВР стане физкултурник, чийто единствен изпит с използване на глава е Стойката на глава, то резултата ще е такъв!
87
1
 
10
 
! Отговори
Аууууу преди 12 години
Браво другарЮ Физкултурник..Браво......
86
0
 
23
 
! Отговори
ЦЕЦО, ТИ СИ ВЕЛИК ! преди 12 години
Веднага бягай да вземеш патент !!! Това е открите,това се казва прикрите !!! Днес пожарна, утре катафалка, вдругиден джипа на Боко !!!Полицайте в нормалните държави, първо са обезпечени с надлежни документи за обиск, арест и т.н., длъжни са първо да позвънят, ако не им отворят да използват помощни средства, да обезвредят заподозрения БЕЗ НАСИЛИЕ, ако не се съпротивлява и да запазят човешкото му достойнство !!!Дали е виновен, не преценява полицията или нейният министър, има съдебен процес !!!
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той. - невероятно просто, нали щеше да има уволнявания, а сега мъмрене дрън дрън, едно говорят друго вършат. пълна наглост!!! а бтв е най-продажната телевизия, срам
84
0
 
17
 
! Отговори
Циркаджии! преди 12 години
абе то да се смееш ли, да плачеш ли..
83
0
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Хапни пържолки Бойко!
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Батальонът се строява за последен път,Старото се уволнява, младите ревът!Уволнение,уволнение!Ти си нашето спасение!Уволнение,уволнение!Чакаме те с нетърпение!
81
3
 
32
 
! Отговори
пет кутии цигари преди 12 години
ЕТ герб предлага безплатни биячески услуги. Достатъчно е да изпратите един хубав донос до МВР, че някой противник на герб пресича на червено, или, още по-лошо, притежава пет кутии цигари без бандерол, и ние веднага ще изпратим 20 маскирани като полицаи биячи. В услугата са включени: погром на жилището, груби псувни и фекален жаргон, дежурно извинение на Цуци по кабеларките и други изненадки. По желание, организираме и самоубийства на самоубийци, в приятелското присъствие на охраняващи ги полицаи!
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 105 ти *** - Точно Герберите ще ревете за Догана , че иначе Серго ви чака !
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.ЦЕЦО , виж началник - още по сигурно ще е с каруците на вашите избиратели - е тва ще е ГОЛЯМА ДИВЕРСИЯ
78
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
100Кажи си направо, че плачеш за Доган бе мухъл!...
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили,СТРАХОТНО !!!!!!!!!!!! МНОГО УМЕН И МЪДЪР ХОД !!!!!!!!!!!!!!!СЛЕДВА:При пожар ще се използват линейки , за заблуда на огъня ...................Мале , майко юнашка - тия ли ни управляват .........
76
0
 
19
 
! Отговори
nikola преди 12 години
да живее родната пожарна!
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Странджата Тъпо парче си , щом смяташ , че всички недоволни от некадърното и корумпирано правителство на Бойко са комунисти ! За ГЕРБ гласуваха едва 1/4 от имащите право на глас , а за комунистите 1/8 !!! Това какво ти говори , а *** ???
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко казва ,уволнение но Цецо не го слуша , Бойко не го наказва сменя други министри ,но Цецо не може Какво означава това
73
1
 
16
 
! Отговори
щитът и мечът преди 12 години
МВР - щитът и мечът на Партията, пардон, на ЕТ "герб"!