3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440

Съкращенията са планирани и плавни, отсече Цветан Цветанов
31 яну 2012 10:10,
149
3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440
Снимка: Impact Press Grouр

3000 полицаи ще бъдат съкратени от системата на МВР през тази година, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който по-късно днес ще разясни структурните реформи в ръководеното от него ведомство.

По думите му съкращенията са планирани, плавни и осъзнати, а и договорени със синдикатите.

"Годишно напускат по нормалните процедури – по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 души. В рамките на последните две години са около 6000 души. При преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаване на 3000 щатни бройки", аргументира редуцирането на числеността в МВР Цветанов и преброи, че на работа остават 53 440 полицаи.

Пред TV7 той обяви още, че със законодателни промени до началото на лятото ще бъдат обединени криминална и охранителна полиция.

Още по темата

"Това, което правим в МВР от началото на мандата, е да изпълняваме предизборната си програма – сливане, изчистване на профила на двете основни звена в сектора за сигурност – ДАНС и МВР", обясни Цветанов.

За делото "Октопод"

"Наблюдавайки сегашното дело "Октопод", изпитвам известно удовлетворение от работата, която успяхме да свършим заедно с прокуратурата", каза той.

МВР шефът допълни, че се надява бившият главен прокурор Никола Филчев наново да бъде разпитан в съдебна зала заради амнезиите, които го обземали.

"Нямаме никакви притеснения, разследването още не е приключило, каза той и допусна, че е възможно да бъдат открити още доказателства за връзки на Филчев с "Октопода".

"Ръководим се единствено от върховенството на закона и там, където има доказателства, ще направим всичко възможно да излезе истината. Никола Филчев е в ръцете не само на прокуратурата, а на всички правораздавателни органи", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър призова обществото да наблюдава много внимателно всичките дела, които са свързани с годините на прехода – поръчковите убийства по "Килърите", "Октопод" и отвличанията по "Наглите".

"В тези дела има някаква взаимна връзка на определени политици в годините на прехода, в тази връзка и самият г-н Първанов, т.нар. "Гоце" също попада в този общ знаменател. Всичко е въпрос на интереси и на зависимости в целия този процес", каза Цветанов.

За помилванията на Марин

Вътрешният министър изрази учудване как лица, извършили тежки престъпления, биват помилвани от президенството.

Цветанов поиска специална комисия в парламента да разсекрети архивите на президента и да се разбере какви са били мотивите на вицепрезидента Ангел Марин да ги стори.

"Гражданите на България трябва да разберат как се е зародило всичко това. То е било на най-високо ниво в държавата. Защо, когато някой помилва някого, не помисли какво е причинил той на тези граждани?", попита Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
Инспектор от МВР преди 12 години
Допълвам - липсата на материалното осигуряване /не заплатите ни/ и желанието на гражданите да ни помагат, т.е. всички да си помагаме. Не ме разбирайте погрешно, но слевад тази оптимизация пак ще си купуваме листите, тонера, принтерите, консумативите и ще работим с 1,5 литра на 12 часова смяна. Съгласни сме, по точно съгласен съм на тотален репотбор, назначаване на качествени полицаи, които да работят нормално и да осигуряват на обществото ред и спокойствие. Сега не можем да ви го осигурим.
114
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор от МВР преди 12 години
Вижте господа, няма държава без полиция. Че трябва реформа, трябва. Че не сме много служителите от МВР с полицейски правомощия е очевадно. Че хората са недоволни от нас е очебийно. Че трябва да си подобрим работата е крайно належащо, но потенциала, средствата и законовата база са под всякаква критика. За 22 години преход сменихме 5 закона за МВР, и все неуспешни и допълвани по 20 пъти за 2-3 години. Най големия проблем на полицията, не на МВР са качествените хора, материалното осигуряване и липс
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги първи си отиват неудобните , можещите и знаещите .Остават тези , които си мислят , че светът започва от тях и те откриват топлата вода ! Обикновено първите си оправят живота , има много от другата страна на барикадата , които знаят , че друг е открил топлата вода и колелото ! И защото са по-умни от , за които неудобните са такива , винаги печелят ! До сега имаше много "откриватели" , резултатът е видим и ясен !
112
0
 
2
 
! Отговори
МАТРЕАЛ преди 12 години
Що не го духа това ***-ние трева пасем.Не знаем какво става в МВР и не знаем как се командва там?????????Хаиде холан, светът и институциите не започват от ГЕРБ(за справка медицинската енциклопедия).И преди тях е имало полиция,затвори,закони и ред за помилване-по предложение на дирекция за наказанията( пак в състава на МВР. ТОЯ СИ Е ГАДЕН ***,а не като Евгени Минчев.
111
3
 
1
 
! Отговори
Krum преди 12 години
bravo na ministera!ama 53440 broiki politzai pak sa mnogo za bg republika i bg narod! da pravi smelo i reshitelno novi golemi sakrastenia s dobro sito i smetka - da ostavi dobrite profita, da im digne zaplatite mnogo i da gi kara da rabotyat efektivno!30 000 dushi politzai ni stigat!kak v Svetzia imat po -malko politzai ot nas , a sa po-golyama po plost i naselenie ot nas darjava i jiveyat v dobar red i radost, ta sa primer za eu?!?!?!?!
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално няма да съкратят никого, защото това са незаети щатни бройки.Ако все пак някой си отиде, това ще бъдат чистачките, куриерките или някой от шофьорите.А от техните заплати ще си раздават награди, защото бюджета им вече е гласуван и пари няма да връщат!!!
109
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До *** с любов:Пролетарии от всички страни, съешавйте се !!! За простите ***, които не знаят какво значи съешавайте се да попитат систър Станишко, не мистър бе ***, а систър, ааа и това ли незнаете: систър значи сестра, та сестра Станишко ще им обясни какво точно му прави Вигенин изотзадзе!
108
1
 
10
 
! Отговори
мен преди 12 години
човек е толкова голям колкото са големи мечтите му. на плешивата *** на снимката мечтите и са 6 панелки (не една, не две, не три, не 4, не 5, а 6) в най голямата *** на света която наричаме столица. не къща, не спокойствие, не зеленина, не далеч от цялта мизерия и помия която създава така усърдно, а 6 панелки в софия. физкултурник нещастен, с физиономия на орангутан и везани ръкави. всичките му подопечни *** са за уволнение и започваме на чисто. ама нейсе.
107
11
 
6
 
! Отговори
БРАВО ,ЦЕЦО... преди 12 години
..ХААРЕСА МИ ИЗКАЗВАНЕТО ТИ, ПО ПРЕДАВАНЕТО НА БАРЕКОВ....!Беше точен и безкрайно ясен!Желаеме ти здраве и успех, в работата и личния живот!Ние обикновенните хора , сме с теб и Бойко--докато борите червената мафия!Знайте ,обаче едно--всичко се дирижира и командва от Москва!ТАМ Е ГНЕЗДОТО НА "БОЛШЕВИШКИТЕ ОСИ" И РУСКИТЕ ВЕЛИКОДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, СЪСИПВАЩИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ!Нашите комунисти са ***, но послушни на Москва--това е основния критерий в техния подбор, за партийно членство!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ko si baba znae, tova si ceco baestava za smiah, tozi apartament4ik. ocven 4e Goce e Prvanov drugo do sega ne e kazal.ama go lae i s ednoto oko gleda kam onia s parjolite.iavno Goce i Prvanov znaiat pove4e za Ceco i tystata. s udovolstvie ste 4akam reakciata na Prezidenta Prvanov
105
10
 
11
 
! Отговори
3000 пребити българи преди 12 години
3000 съкратени ченгета - 3000 пребити българи по-малко!
104
2
 
9
 
! Отговори
начело с Цецо преди 12 години
3000 ченгета, начело с Цецо Лажецо, вън от системата, в МВР остават 53 440
103
3
 
8
 
! Отговори
123321 преди 12 години
Аз мисля че Цв.Цв е за съкращение с неговата депутатска заплата и 6 апартамента(подарък), а не 3000 души, които работят за по 400-500лева.
102
1
 
16
 
! Отговори
@ преди 12 години
Инспекторе, полицаите на улицата, тези със сините униформи са 12000-12500. Не повече! Освен тях има 1500-2000 специални служби и още толкова ПАБ. Всичко друго е ***, който чака пенсия. Една от най-сладките работи в държавата.Ем си власт, ем нищо не правиш и никакви рискове на поемаш. Пенсионираш се без дълъг трудов стаж и огромни облаги към този момент, следва и висока пенсия после, която обикновено взимаш дълго време, защото си се пенсионирал млад.
101
3
 
10
 
! Отговори
хубавица преди 12 години
Какъв поглед, какъв "интелект" и "мъдра мисъл" прозират в него. Това е надеждата ни за "оправяне"... Пък холандците ни не искали в Шенген....
100
1
 
9
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
"Следете делото "Октопод"" - и в същото време - "...., разследването още не е приключило, каза той и допусна, че е възможно да бъдат открити още доказателства .....". При внесен обв. акт в съда, се РАЗЧИТА да се събират нови доказателства!?!?! Ето затова има оправд. присъди /бившия военен министър/ и ще има и занапред, защото прокуратурата "слушка" МВР, вместо обратното и се внасят НЕПОДГОТВЕНИ ДЕЛА, БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а в НК и НПК събирането на доказателства е уредено едва в 25-30 стр.
99
0
 
0
 
! Отговори
do 124 преди 12 години
i posle ministar
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малко са.виж шефа им как гледа ,като ***.
97
1
 
7
 
! Отговори
Инспектор от МВР преди 12 години
До ПатриотВие не разбрахте ли, че от тези 50000 служители на МВР, полицаи са само 25000 души. И от тях министъра съкращава /оптимизира/ 3000 бройки. По численост на глава от населението, т.е. на 100000 души ние сме с 370 полицаи, с което се нареждаме по средата в Европа.Лошото е, че от тия 25000 полицаи с капацитет да отговарят адекватно на обществените потреби са само около 4-5000 души. Ноо, за 500 лв. заплата няма желаещи деца с необходимия минимум потенциал да заемат тези длъжности.
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питат радио ***:- Какво е хамелеон?- Ми това е милиционер ,станал полицай ,после мутра след това бизнесмен и накрая депутат.