Филчев нямал близко познанство с Алексей Петров

Спомняте ли кога бях главен прокурор, попита той в съда
Обновена: 26 яну 2012 12:17 | 26 яну 2012 12:17,
45
Филчев нямал близко познанство с Алексей Петров
Снимка: БТА

Бившият главен прокурор Никола Филчев отрече да има близко познанство с Алексей Петров.

Пред СГС на заседание по делото "Октопод" Филчев заяви, че се познава с бившата барета от служебни поводи и са имали само няколко срещи.

Вчера бившият главен прокурор беше призован в съда погрешка и разпитът му беше днес.

Първият въпрос на прокуратурата към него беше дали е работил като главен прокурор и кога. Филчев отговори в негов стил, че не си спомня и отговори с въпрос: "А вие спомняте ли си?".

Бившият главен прокурор обаче си спомни, че се е срещал Алексей Петров в ресторант с име "Бариерата". Срещите между двамата били организирани с посредничеството на Филко Славов, но предмет на разговорите бил купуването на недвижим имот.

В съдебната зала Филчев описа друг подсъдим по делото "Октопод" - Цеко Йорданов, като принципен човек, който е действал според закона и не бил "подмазвач".

Още по темата

За разлика от разпитания вчера по делото Атанас Атанасов Никола Филчев заяви, че никога не е ходатайствал за назначаването на Алексей Петров в НСС.

По-рано днес като свидетел беше разпитан и Едвин Сугарев. Според него имало основания за ареста на Никола Филчев. Но изрази съмнение, че има воля затова. 

Сугарев допълни, че имал разговор с главния прокурор Борис Велчев, който първоначално бил решен на тази стъпка, но явно нещо го е разколебало.

„Ако Филчев не беше сменен като главен прокурор, нямаше да се стигне до това дело“, каза Сугарев пред журналисти.

Делото "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, а Петров - и за разгласяване на държавна тайна.

Бившият прокурор Цеко Йорданов е подсъдим за престъпление срещу правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Дана преди 12 години
Разрешете ми да споделя една тайна Никола Филчев е браовчедна Андрей Луканов.......Имате ли въпроси 41 ???
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е всички подписали планьт ран дьп да бьдат *** в центьра
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какьв то ни е главният прокурор -такьв ни е и сьдьт срам ме е че живея тук
28
0
 
4
 
! Отговори
бачкатор преди 12 години
Защо закрити заседания?.Защо се засекретяват доказателствата по делата? Разбирам,че в процеса на делото могат да се появят нови доказателства, но след като приключи делото,да му се даде 100% публичност с аудио-видеозапис.
27
0
 
7
 
! Отговори
юноша блед преди 12 години
Тоя ли е Кръстникът на прокуратурата от ония мутренски времемна?
26
0
 
6
 
! Отговори
демос преди 12 години
Закона" Петканов" беше парлама.Идеята беше кой крал,крал,но който продължава ще му се отнеме имуществото.Те и комунистите в началото на псевдодемокрацията казваха :"Било,каквото било.Да забравим миналото,да караме напред".Да те си забравиха миналото и продължиха напред-ограбиха България.Амнезията на Филчев е продиктувана от оня период.Да ,но ние помним.Всичко е политическа порнография.
25
0
 
6
 
! Отговори
бачкатор преди 12 години
Тюрлю гювеч от политици,съдии,прокурори,полицаи.Не е имало осъдени и няма да има ,защото всички са синджир марка.На тях им е ясно, че ако един осъдят,той ще повлече и останалите от звеното.Никой от властимащите е в кюпът.
24
0
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
..."отрече да има близко познанство с А.Петров"....добре тогава е "далечно" познанството му!....ние не сме очаквали да са си лягали заедно, за да им "близко" познанството....голям хитрец е бившия Главен Прокурор, ама взе да става за смях! :-))) На всички ни е ясно, каква им играта на тия, само на съда не!
23
0
 
11
 
! Отговори
паметлив преди 12 години
Филчев се прави на откачалка и в един момент ,ако му изкарат безспорни доказателства,ще го хване една такава "амнезия",че да мине метър от пандиза.Той от сега имитира амнезия.А по отношение на Ал.ексей Капоне, до колкото ми е известно са съседи и бяха затворили улицата към тяхните жилища.Имаше един друг прокурор Миков от Добрич,с който се състезаваше за главното крисло, бяха взривили и палили офиса на съпругата му.Кой ли е наредил?Имаше и убийство на адвокатка със сатър,кой ли е наредил?
22
0
 
6
 
! Отговори
Бг преди 12 години
...32.... Филчев ,като не е добре с ....мозъка ,защо не вземе една мотика за да копае на полето ,а върти ----кинтите?
21
0
 
13
 
! Отговори
..... преди 12 години
ТОЯ ДЪРТ ЯЗОВЕЦ ,.....КОЛКО ЗНАЕ ......БЕСИЛКА МУ Е МАЛКО ?Фильо спаси ---крал Кирил Рашков от 30 годишен ЕФЕКТИВЕН затвор с/у ТЛЪСТА сума ......!
20
6
 
10
 
! Отговори
Кол преди 12 години
Едното от позорните явления в най-новата ни история - бившият гл. прокурор Филчев, е с ясно изразени симптоми на дебилоидно-шизоидна неврастения. И затова Филчев е така тясно свързан с едно друго позорно явление - другаря Иван Костов.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главният прокурор се назначава от президента . Нямам спомен Иван Костов да е бил президент .
18
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
Всички от прехода са вода ненапита.
17
1
 
8
 
! Отговори
до №13 преди 12 години
Цитирам написаното от теб - " майор в школата на ДС в Симеоново" и "назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР". Вярвам ти безрезервно смешнико, явно "школата" не се брои за стаж, сигурно са ставали "майори" веднага след казармата.
16
5
 
8
 
! Отговори
паметлив преди 12 години
помните ли кой го направи гл. прокурор, с което даде неограничена власт на престъпниците? костов го направи, а неговото правителсво лансира ал. петров
15
0
 
19
 
! Отговори
мутра преди 12 години
Най-големият престъпник!!!!!***!
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както каза Филчев в едно тв интервю - "Г-н Филчев, Вие ли сте?" А той любезно отговори: "Тук е плод и зеленчук"
13
3
 
13
 
! Отговори
демос преди 12 години
Много дезинформатори с/у Цветанов.Журналистите се изправяха ц/у Иван Костов за полицейщина в страната.Той ги упрекна ,че ако охлаби полицейския контрол,тогава ще го обвинят,че полицията не си върши работата.Сега същия Костов се изправя,че има полицейски произвол.Моля,журналистите да върнат лентата назад,за да видят изцепките на полицаите преди Герб.Има полицаи,които са служили в репресивния апарат на БКП и не могат да си променят манталитета .А може би правят и провокации с поведението си.
12
1
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Защо съдът позволява на този човек , да говори по такъв неуважителен начин ? Той продължава да се гаври и подиграва ,с всичко и с всички, пред цяла България .Това трябва да обижда обижда не само институциите , но и всеки българин .Все пак този е бил Главен прокурор ! Дали в нормална държава се случва това , със сигурност- не !!!