3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440

Съкращенията са планирани и плавни, отсече Цветан Цветанов
31 яну 2012 10:10,
149
3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440
Снимка: Impact Press Grouр

3000 полицаи ще бъдат съкратени от системата на МВР през тази година, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който по-късно днес ще разясни структурните реформи в ръководеното от него ведомство.

По думите му съкращенията са планирани, плавни и осъзнати, а и договорени със синдикатите.

"Годишно напускат по нормалните процедури – по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 души. В рамките на последните две години са около 6000 души. При преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаване на 3000 щатни бройки", аргументира редуцирането на числеността в МВР Цветанов и преброи, че на работа остават 53 440 полицаи.

Пред TV7 той обяви още, че със законодателни промени до началото на лятото ще бъдат обединени криминална и охранителна полиция.

Още по темата

"Това, което правим в МВР от началото на мандата, е да изпълняваме предизборната си програма – сливане, изчистване на профила на двете основни звена в сектора за сигурност – ДАНС и МВР", обясни Цветанов.

За делото "Октопод"

"Наблюдавайки сегашното дело "Октопод", изпитвам известно удовлетворение от работата, която успяхме да свършим заедно с прокуратурата", каза той.

МВР шефът допълни, че се надява бившият главен прокурор Никола Филчев наново да бъде разпитан в съдебна зала заради амнезиите, които го обземали.

"Нямаме никакви притеснения, разследването още не е приключило, каза той и допусна, че е възможно да бъдат открити още доказателства за връзки на Филчев с "Октопода".

"Ръководим се единствено от върховенството на закона и там, където има доказателства, ще направим всичко възможно да излезе истината. Никола Филчев е в ръцете не само на прокуратурата, а на всички правораздавателни органи", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър призова обществото да наблюдава много внимателно всичките дела, които са свързани с годините на прехода – поръчковите убийства по "Килърите", "Октопод" и отвличанията по "Наглите".

"В тези дела има някаква взаимна връзка на определени политици в годините на прехода, в тази връзка и самият г-н Първанов, т.нар. "Гоце" също попада в този общ знаменател. Всичко е въпрос на интереси и на зависимости в целия този процес", каза Цветанов.

За помилванията на Марин

Вътрешният министър изрази учудване как лица, извършили тежки престъпления, биват помилвани от президенството.

Цветанов поиска специална комисия в парламента да разсекрети архивите на президента и да се разбере какви са били мотивите на вицепрезидента Ангел Марин да ги стори.

"Гражданите на България трябва да разберат как се е зародило всичко това. То е било на най-високо ниво в държавата. Защо, когато някой помилва някого, не помисли какво е причинил той на тези граждани?", попита Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
8
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
и кой ти каза , че сме с най-много полицаи на глава от населението - полицайте са , около 27000 парчета......а служителите общо в МВР са около 58 000 .....
54
9
 
12
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 12 години
Требва да се съкратят 22000 служители от МВР,на тяхно място 3000 полицейски кучета с по 4 пържолки на месец вместо тия 22000 заплати по 1000 лв!Така се кърпи бюджет !И без тва 90% от служителжите не могат да направят по 5 коремни ,20 кофички и 10 набирания на висилка!Срамота 23000 армия и 60000 полицаи!
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-бедната държава в Европа не може да има най-много полицаи на глава от населението !Уж няма пари за пенсии, за здравеопазване, за образование, за социални помощи ..., а има за полиция и камери ! Как стават тия неща ?!
52
1
 
17
 
! Отговори
Трайчо преди 12 години
PАЗГОВОР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 30 ГОДИНИ : - Абе навремето шмаше един министър в МВР там нещо с едни апартаменти..... - Ааа един дето 3-4 месеца от както го назначиха изпокупи 6-7 апартамента и ги преписа на тъщата на лелята на баджанака и тн. - Същия!Нещо дето си предаваше вид на справедливия милиционер,после и той мина и замина като китайска тениска... - Да бе ! От една партийка дето името и не си спомням вече, емблема ли беше бандерол ли беше...
51
2
 
9
 
! Отговори
... НЕ ПИТАЙ 66... преди 12 години
....ЗАЩОТО Е БЕЗМИСЛЕНО!!!!СТАРИТЕ КАДРИ----СЪТВОРИХА ЦЯЛАТА ТАЯ ПОЛИТИЧЕСКА "соц-кенефска система", ,ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ ОТ "КОМУНИСТИ...В КАПИТАЛИСТИ"!ВРЕМЕ ИМ Е ДА СИ ХОДЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
6
 
21
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 12 години
Защо изгониха качествените опитни кадри ,от системата ,а назначиха с/у РУШВЕТ-кадри......КАЛИНКИ ?
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цветанов съкрати чантаджийте и старите полковници където *** по кабинети те и жив айдук не са виждали !!!!!! съкрати писарушките и чиновничките които разнасят папките по етажите и пият кафенце по канцеларийките , и дой тези пари на обикновенните старшинки за да си вършат работата и да имат стимул
48
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите Кухоглавите Комуноиди, които с ежедневните си изказвания по форумите показват и доказват, че или са *** като буфер на вагон или са зомбитата, като тия които ни показваха от С. Корея! Явно и двете, иначе няма как умен човек да успееш да го зомбираш. Абе как всички европейски лидери, както и десетките представители на ЕС, които бяха пращани за да контролират работата на правителството по различните европейски програми за тия 2 години и всички до един се изказваха в подкрепа на Борисов и правилната проевропейска политика, която води, постоянно ни дават за пример за стабилна държава и то във времето на най-голямата от 50г. икономическа криза, когато до вчера силни икономики буквално рухват за дни, само нашите шизоидно *** малумници плюят по него! Вече наистина съм убеден, че това са червени зомбита, които неуморно със стахановски плам плюят като камили срещу ББ и ЦЦ няма да се спрат, до като не изкукат напълно от злоба и безсилие! Абе муньовци, е как за 2 години ББ да успее да ни направи богата европейска държава, като до преди 2 години държава просто нямаше, съд нямаше и сега продължава да няма, защото висшите съдии са поставени от самите крадци на прехода-елита на БСП и сега престъпниците се разхождат на свобода с условни присъди, айде стига с тая комунистическа гьобелсова демагогия! И въпреки всевъзможните пречки, които постоянно измисляха ***, последното са палежите на коли, та въпреки всичко Борисов успя да подобри имиджа на страната ни, която вече не е предишната престъпна държава, когато през ден имаше показни убийства и магистрални грабежи, напълно промени работота на правителството, пълна прозрачност за всички сделки, а не като предишните айдуци, които грабеха и със задните си части, а в същото време лицемерно ни караха да стягаме колана! Ако не беше Борисов и Цветанов да стабилизират страната, сега щяхме да сме като при Жан Виденовото време хиперинфлация, когато с една заплата можех да си купя само 1,5 кг./килограм и половина !!!/ кашкавал, ама комуноидите винаги са разчитали на късата памет на народа, за това и успяха толкова време да го лъжат и манипулират, сега правят същото, ББ ни изведе от кризата и БСП искат сега да дойдат наготово, щото пак се посъбраха парички за крадене, не са глупави те, ама вече мандалото хлопна! За това пак повтарям, та ***, слагащи минуси да се освестят и да проумеят, че както Левски и Ботев са образец на истински българи и патриоти, така и сега Борисов и Цветанов са новите идоли на България, новите Левски и Ботев, защото те ни спасиха от комунистическото иго и отново ни върнаха държавата, като спряха разграбването и плячкосването й от комунистическите олигарси и създадения от тях посткомунистически крими контингент!
47
4
 
8
 
! Отговори
nana преди 12 години
Днес за първи път видях такова чудо.На кръстовище с изключен светофар полицаите седяха в колата и ...ако някой може да ми каже какво правеха и защо изобщо бяха там..ще му дам 10 лева.А междувременно напвавих ЛЯВ завой.Хайде хубав и усмихнат леден ден
46
1
 
11
 
! Отговори
огнебойко преди 12 години
На времето им викаха учители по физическо възпитание,сега им викат учители по физкултура,иначе не че има разлика
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ЦЕЛИ 20-год., ТЕЗИ ХОРА УСЪРДНО И СТАРАТЕЛНО РАЗИГРАВАТ ЕДИН....."БАЛШОЙ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТР"....ЛЪЖАТ И ОГРАБВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"Ограбват ни делавераджиите, чорбаджиите и прочее "***-капиталист", без значение от цветове и произход. Докато не се ориентира народа, че няма наши и ваши политици и чорбаджии, и не се организира да си отстоява позициите, все надолу в тинестото дъно ще си копаем дупка.
44
4
 
10
 
! Отговори
пфф преди 12 години
Апартаментаджията да почне поетапно съкращение на фуражки.Всяка година трябва да им се проверява нивото на интелигентност и физическата им подготовка!А не като сега,дойде време за изпити..всички в болничен излизат.И после 150 килограмов търбух ще гони престъпници!А и почни да даваш тоя милиард от бюджета за МВР,а не за подслушване и глупусти.Щото младите и интелигентни ,които са у МВР сами ще си напуснат.Не може разследваш с 1000 лв заплата да дава по 150 лева за консумативи от него всеки месец
43
2
 
14
 
! Отговори
ДРИС.БГ преди 12 години
Цветанов и преброи, че на работа остават 53 440 полицаи.100% НЕ Е КАЗАЛ ПОЛИЦАИ , А Е КАЗАЛ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР. А СЛУЖИТЕЛИ НА МВР СА ВСИЧКИ ОТ ПОЛИЦИЯТА, ГДБОП, СОБТ, ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА, ПОЖАРНАТА, СЕКРЕТАРКИ, ЧИСТАЧКИ, ГОТВАЧКИ В СТОЛА НА МВР, БАЙ ИВАН ПАЗАЧА НА ВИЛАТА НА МВР В ПОМОРИЕ И Т.Н. ПО-*** САЙТ И САЙТ С ПО-ИЗОПАЧЕНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ВАС НЯМА !
42
1
 
14
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Това се вика преструктуриране в организраната престъпност - 3000 ще минат от държавния в частния сектор :)
41
9
 
3
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ ЦЕЦО.... преди 12 години
.....ЧАК СЕГА ЛИ СЕ УСЕТИХТЕ , ЧЕ В ДЪНОТО НА ВСИЧКО СТОИ ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА -СИНЯ МАФИЯ НА БКП/БСП....?????????????????!!!!!!!ЧАК СЕГА ЛИ РАЗБРАХТЕ ,ЧЕ ТОВА Е ПЕТАТА КОЛНА НА МОСКВА У НАС....???!!!ЦЕЛИ 20-год., ТЕЗИ ХОРА УСЪРДНО И СТАРАТЕЛНО РАЗИГРАВАТ ЕДИН....."БАЛШОЙ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТР"....ЛЪЖАТ И ОГРАБВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , А МЕДИИТЕ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИМИТИРАТ...."НЕЗАВИСИМОСТ, СВОБОДА НА СЛОВОТО, ПЕЧАТА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ!КОМУНИСТИЧЕСКИ "БАЛШОЙ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР"ПОРЪЧАН ОТ МОСКВА!
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
53 440 фабрики за *** храним.Това е цяла армия от безделници.Как не ги е срам всички правителства?Това е такова разхищение,че никъде го няма.
39
4
 
16
 
! Отговори
((( преди 12 години
Вътрешният министър изрази учудване как лица, извършили тежки престъпления, биват помилвани от президенството. -*** *** - ами чети закона бе *** .....
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов заслужава похвали не само от Европейския съюз, но и от всички българи, като казвам българи изключвам елита на БСП, СДС, НДСВ и ДПС - те не са българи, а родоотстъпници и предатели. Историята ще ги запомни като най-грабителските управления. Лошото е, че това са шепа ненаситни и лакоми ***, но подкрепяни от заблудени или платени техни привърженици и на изборите до сега, съумяваха да си менкат властта 20г. и безнаказано да грабят собствения си народ така, както и през турското робство не са ни грабили. Достигнахме до това крайно обедняване на народа вследствие на безочливото, безотговорно и криминално управление на БСП=БКП и нейните послушни сателити!
37
15
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Всички, които плюят по МВР са с мафията!Килърите, наглите, безхаберниците!Те съсипажа съдбите на хората и опоскаха държавата!Само това правителство направи нещо и на вас не ви харесва, защото сте вън от играта!
36
2
 
21
 
! Отговори
бивш кадър преди 12 години
Имам 2 висши и 20г практика в МВР,.....добре че ме изгониха /защото съм "бил"---комунист/!Сега съм по-добре и много по-богат ----сам съм си шеф .....!Кадрите за една държава са най-доброто нещо ,ТЕ трудно и скъпо се създават !Ако сега започнат да се създават ,след 8-10 г .ще имаме добри ,не отлични кадри !Сегашните кадри са :"Кадри на прехода ",или с една дума ---Калинките на прехода !Ценностите ИМ са :--ДАЛАВЕРА И ТЪРГОВИЯ---,няма образование и духовна култура !