3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440

Съкращенията са планирани и плавни, отсече Цветан Цветанов
31 яну 2012 10:10,
149
3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440
Снимка: Impact Press Grouр

3000 полицаи ще бъдат съкратени от системата на МВР през тази година, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който по-късно днес ще разясни структурните реформи в ръководеното от него ведомство.

По думите му съкращенията са планирани, плавни и осъзнати, а и договорени със синдикатите.

"Годишно напускат по нормалните процедури – по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 души. В рамките на последните две години са около 6000 души. При преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаване на 3000 щатни бройки", аргументира редуцирането на числеността в МВР Цветанов и преброи, че на работа остават 53 440 полицаи.

Пред TV7 той обяви още, че със законодателни промени до началото на лятото ще бъдат обединени криминална и охранителна полиция.

Още по темата

"Това, което правим в МВР от началото на мандата, е да изпълняваме предизборната си програма – сливане, изчистване на профила на двете основни звена в сектора за сигурност – ДАНС и МВР", обясни Цветанов.

За делото "Октопод"

"Наблюдавайки сегашното дело "Октопод", изпитвам известно удовлетворение от работата, която успяхме да свършим заедно с прокуратурата", каза той.

МВР шефът допълни, че се надява бившият главен прокурор Никола Филчев наново да бъде разпитан в съдебна зала заради амнезиите, които го обземали.

"Нямаме никакви притеснения, разследването още не е приключило, каза той и допусна, че е възможно да бъдат открити още доказателства за връзки на Филчев с "Октопода".

"Ръководим се единствено от върховенството на закона и там, където има доказателства, ще направим всичко възможно да излезе истината. Никола Филчев е в ръцете не само на прокуратурата, а на всички правораздавателни органи", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър призова обществото да наблюдава много внимателно всичките дела, които са свързани с годините на прехода – поръчковите убийства по "Килърите", "Октопод" и отвличанията по "Наглите".

"В тези дела има някаква взаимна връзка на определени политици в годините на прехода, в тази връзка и самият г-н Първанов, т.нар. "Гоце" също попада в този общ знаменател. Всичко е въпрос на интереси и на зависимости в целия този процес", каза Цветанов.

За помилванията на Марин

Вътрешният министър изрази учудване как лица, извършили тежки престъпления, биват помилвани от президенството.

Цветанов поиска специална комисия в парламента да разсекрети архивите на президента и да се разбере какви са били мотивите на вицепрезидента Ангел Марин да ги стори.

"Гражданите на България трябва да разберат как се е зародило всичко това. То е било на най-високо ниво в държавата. Защо, когато някой помилва някого, не помисли какво е причинил той на тези граждани?", попита Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА УБИЙСТВО ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ЛЕЖИ ВЪВ ЗАТВОРА НО ЗА ПЕСЕН НА ИВАНА И КОНДЬО ДРЪПНАТА ОТ НЕТА ЩЕ СЕ ЛЕЖИ
74
0
 
8
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Великите КАДРИ ----"КАЛИНКИТЕ НА ПРЕХОДА "----МНОО СА ЯКИ !
73
2
 
4
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Колкото и ниско да падна все ще се намери някой...ляв побратим да ме надигне с половия си крик!
72
0
 
13
 
! Отговори
РАЗВИТИЕ в Бг преди 12 години
*** станаха ---роми/израснха/,а българите станаха ----*** ----ФАКТ !Само далавери ....!
71
2
 
10
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Колкото и ниско да падне,Човек ...не може да е по ниско от Милиционер !
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните гербави комунистически измишльотини. Миков просто нямал време да изгони дъртите търтеи на по 45 г, а тоя се обгради с бивши верни *** и затова сега системата им е на това дередже. При толкова млади безработни хора гъмжи от дъртофелници, които сигурно получават и заплати и пенсии едновременно.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицая трябва да е ат поне 2 метра,безумно, як но предан на гражданите.Никакво насилие,а напротив с респект и думи само да налага волята на държавата върху претъпника.Е има и зрънца,дето си просят отупване на прахта,но не и с обиди и не като е вързан.А сега какви тюфлеци ми сложили за полицаи...Абе един шамар като му врътна и ще се омоча,ама ми се дърви и той не знае за какво.Та народа трябва да им има уважение,а не като милиционерите навремето да ги мрази.За целта 2/3 трябва да бъдат уволнени!
68
0
 
7
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Шестака се изяви отново като последната селска клюкарка.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЛИЦЕЙЩИНАТА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ,СЕГА КАЧУЛАТИТЕ ЗА КАРТИНКА НА НУ ПАГАДИ ДРЪПНАТА ОТ НЕТА ЩЕ ВЛИЗАТ СЪС ВЗЛОМ,СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЕДНО МАЧКАНЕ НА ХОРАТА,ДА МУ МИСЛИМ КОИТО СМЕ ПРОТИВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГЕРБАВА ШАЙКА
66
0
 
4
 
! Отговори
Deko преди 12 години
От последните случаи на провали Цецо навярно ще изгони работягите и тези, които правят нещо и реално правят нещо срещу бандитизма. А дъртите полковници и пенсии, които получават по 2 бона и за стотинка работа не вършат от страх да не загубят пенсиите си, сигурно ще продължат да се изживяват като рамбовци. Това ще е винаги дереджето докато управляват и докато на ръководни постове стоят само бивши комунисти, дедесари и милиционери. Просто генетично са свързани.
65
0
 
7
 
! Отговори
Лилия преди 12 години
Да почнат от търтеите в почивните си бази дето,дето работят сезонно ,а един куп хора получават заплата целогодишно ,да не говорим ,че част от тях са и с пенсии и със заплати.
64
0
 
7
 
! Отговори
????? преди 12 години
Има ли държава във света където милиционерите да са повече от военните ????????????
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sakra6teniq imalo apak v moqt grad vzeha daje novi hora. Haide varvi gi razberi.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"3000 ченгета вън от системата"Тунеядците и търтейте на улицата!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От където и да го погледнеш този все те облива Ентелект. Гений на физкултурата.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много моля *** да НЕ слагат такива снимки повече! Все пак има хора с болни и слаби сърца, дайте да не повишаваме излишно и без това немалкия брой на инфарктите!!!
59
1
 
2
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Дано не са само миковите съкращения-пенсионира професионалисти по на 45 г, а остави пенсии по на 50-60 години и то на ръководни постове, които освен да търкат бюрата и да пресмятат трудовия си стаж за първа категория и 20-те заплатки за пенсиониране едва ли нещо друго вършат. При тая вълна от млади безработни хора.
58
2
 
7
 
! Отговори
плондири преди 12 години
Ммммм...Мирише на ушета варени с крачета.Вън тази *** от МВР!
57
2
 
1
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Правя баце и имам 9 срещи без загуба на ММА.И се опазвам сам без помощ от МВР
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи сега са 56440 по 600лева средна заплата9има и офицери с по-високи) е равно на 33 864 000 на месец по 12 месеца е равно на 406 368 000.А това са само заплатите.А за дрехи,а за коли,а за горива,а за почивни станции и санаториуми цифрата отива двойна,ако не и повече.И за какво са ни толкова кияци?Я Цветанов,ако ще съкращаваш направо 2/3 гони,че няма как да ги хрантутиме толкова безделници.