3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440

Съкращенията са планирани и плавни, отсече Цветан Цветанов
31 яну 2012 10:10,
149
3000 ченгета вън от системата, в МВР остават 53 440
Снимка: Impact Press Grouр

3000 полицаи ще бъдат съкратени от системата на МВР през тази година, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който по-късно днес ще разясни структурните реформи в ръководеното от него ведомство.

По думите му съкращенията са планирани, плавни и осъзнати, а и договорени със синдикатите.

"Годишно напускат по нормалните процедури – по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 души. В рамките на последните две години са около 6000 души. При преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаване на 3000 щатни бройки", аргументира редуцирането на числеността в МВР Цветанов и преброи, че на работа остават 53 440 полицаи.

Пред TV7 той обяви още, че със законодателни промени до началото на лятото ще бъдат обединени криминална и охранителна полиция.

Още по темата

"Това, което правим в МВР от началото на мандата, е да изпълняваме предизборната си програма – сливане, изчистване на профила на двете основни звена в сектора за сигурност – ДАНС и МВР", обясни Цветанов.

За делото "Октопод"

"Наблюдавайки сегашното дело "Октопод", изпитвам известно удовлетворение от работата, която успяхме да свършим заедно с прокуратурата", каза той.

МВР шефът допълни, че се надява бившият главен прокурор Никола Филчев наново да бъде разпитан в съдебна зала заради амнезиите, които го обземали.

"Нямаме никакви притеснения, разследването още не е приключило, каза той и допусна, че е възможно да бъдат открити още доказателства за връзки на Филчев с "Октопода".

"Ръководим се единствено от върховенството на закона и там, където има доказателства, ще направим всичко възможно да излезе истината. Никола Филчев е в ръцете не само на прокуратурата, а на всички правораздавателни органи", категоричен бе Цветанов.

Вътрешният министър призова обществото да наблюдава много внимателно всичките дела, които са свързани с годините на прехода – поръчковите убийства по "Килърите", "Октопод" и отвличанията по "Наглите".

"В тези дела има някаква взаимна връзка на определени политици в годините на прехода, в тази връзка и самият г-н Първанов, т.нар. "Гоце" също попада в този общ знаменател. Всичко е въпрос на интереси и на зависимости в целия този процес", каза Цветанов.

За помилванията на Марин

Вътрешният министър изрази учудване как лица, извършили тежки престъпления, биват помилвани от президенството.

Цветанов поиска специална комисия в парламента да разсекрети архивите на президента и да се разбере какви са били мотивите на вицепрезидента Ангел Марин да ги стори.

"Гражданите на България трябва да разберат как се е зародило всичко това. То е било на най-високо ниво в държавата. Защо, когато някой помилва някого, не помисли какво е причинил той на тези граждани?", попита Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а защо кубинки какво е това разхищение предлагам да им купуват цинтари ако някой ги помни .хем ще изкарват по дълго хем складовете бяха пълни по едно време
14
2
 
17
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Милицията Брани ...КОРУПЦИЯТА В ...България как тогава може да има ред ...никога това е абсурдно вси4ки приказки за РЕФОРМИ С НАПРАЗНО!!!!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основната функция е да поддържат страха в населението, защото страха е огромен пазар. На него може да продадеш всичко .
12
5
 
21
 
! Отговори
Тиквата преди 12 години
А за Тиквата(ББ) и Кокоса(ЦЦ) кога ще има дело?
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
53440 са огромна бройка на глава население за нашата държава! Огромен апарат ,който е пълен с ниско образовани и корумпирани служители. Те вместо да защитават закона ,стават част от престъпните групировки. Тези ,които успеят да арестуват ,биват пуснати от съд или директно от президентството .
10
4
 
2
 
! Отговори
уволнание на търтей преди 12 години
Ще бъдат съкратени 3000 служители на МВР. Но това е плавен, осъзнат процес, който се провежда в рамките на две години. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването Гореща точка на Тв7. Цветанов уточни, че са водени разговори със синдикатите. Годишно напускат по нормалните процедури по собствено желание, поради пенсиониране, около 3000 души. В рамките на последните две години са около 6000 души. При преструктурирането, оптимизацията на работа на съответните звена в МВР доведе до възможността днес да обявим съкращаване на 3000 щатни бройки, с което щатът на министерството за реално заети бройки ще бъде 53 440, каза Цветанов. По думите му със законодателни промени предстои до началото на лятото да бъдат обединени криминална и охранителна полиция на централно ниво.Това, което правим в МВР от началото на мандата, е да изпълняваме предизборната си програма сливане, изчистване на профила на двете основни звена в сектора за сигурност ДАНС и МВР, което беше направено в началото на мандата, обясни вътрешният министър.
9
4
 
42
 
! Отговори
Анти преди 12 години
От ГЕРБ за 2.5 години виждам само : Няма, Намаление на заплати, Съкрашение, Увеличение на цени. ...А слушам само: Ние сме най- добре, живеем добре, ЕС да се поучат от нас .......
8
3
 
38
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Това е хвърляне на прах в очите на обществото. В момента в МВР над 70% от служителите са събрани от кол и въже. В системата на МВР трябва да работят максимум 25 000 квалифицирани специалист, завършили специална академия или школа, със заплати не по-ниски от 1500 лв нето.
7
8
 
40
 
! Отговори
FBI преди 12 години
След 22 години Българската Комунистическа Партия (БКП=ГЕРБ) е отново на власт чрез МАНИПУЛАЦИЯ на вота!Президент е МАЗЕН КОМСОМОЛСКИ *** и то с неопределен пол Росен Плевнениев!Премиер е КОМУНИСТИЧЕСКА КЛОЗЕТНА ЧИНИЯ Гейко Борисов!Цялата местна власт е превзета от бивши военни, полицаи, спортисти и подобни *** на ДС! 25 % т.е. само уродливото население е гласувало за тези тъмночервени ИЗВЕРГИ (и то с манипулации)....Хора не се подвеждайте! Всички медии се държат от силовата групировка ГЕРБ=БKП=ДС и боса на българската комунистическа мафия БОЙКО БОРИСОВ!Взривът пред дома на журналиста Сашо Диков е дело на младежката организация на ГЕРБ по поръчка двата ИЗВЕРГА Бойко Борисов и Цветан Цветанов! Не забравяйте, че Бойко Борисов е:1. Все още член на БКП;2. Този изверг е репресирал и убивал десетки хора преди 10-ти ноември;3. Участвал е активно във възродителния процес;4. Ръцете му са изцапани с кръвта на десетки хора през 90-те години като организатор на силови групировки и бос на подземния свят;5. С помоща на ДС е извършена най-голямата манипулация в историята на Европейския съюз а имено приемането на групировката ГЕРБ=БСП в ЕНП!!!!6. Този изверг е готов да убие много хора и дори майка си да продаде (ако вече не го направил) за да може да се задържи във власта и да си направи на жертва пред Европейската делегация!Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последната година се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори *** на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.
6
8
 
37
 
! Отговори
Ева преди 12 години
Най големите търтеи в държавата са полицаи и пожарникари!
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.........в МВР остават 53 440. И народа ще рипне - как може 60 хил. ченгета в България. Друг е въпроса, че се поръчват по 17 000 кубинки от това министерство за година. Открийте разликите!?
4
4
 
42
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Цецо, ти един от тези 3000 ли си?
3
5
 
27
 
! Отговори
путю путев преди 12 години
абе май цялата държава сме си емигранти вече
2
14
 
37
 
! Отговори
Istinata преди 12 години
В България няма полиция. "Полицайте" това *** на бивши комунисти и агенти на държавна сигурност - какъвто е Гейко Борисов. Държавна сигурност, полиция, военни - това са най-долните, подлите и мръсни в червта си "хора". Това са подлеци и манипулатори, които нямат никаква чест и достойнство (за която само парадират). Да не говорим за мъжественост. Чуете ли да говорят, че имали чест и достойнство - пазете се от тях.Такива не трябва да им се позволява да имат семейства и деца. Децата им 90% от случайте психясват.Това са незадоволени хомосексуалисти, при който сексуалната енергия се е трансформирала в злоба, омраза и агресия...
1
8
 
38
 
! Отговори
Професора преди 12 години
И още може,на първо място сме по брой полицаи на глава от населението в целия сват...те поне да разкриваха престъпления,а то само подкупи,корупция и бой на мирни граждани.