БСП и ДПС атакуват комисията на Яне Янев за помилванията

Питат КС законно ли е парламентът да проучва Първанов
2 мар 2012 15:00,
66
БСП и ДПС атакуват комисията на Яне Янев за помилванията
Мая Манолова Снимка: БСП

Коалиция за България и ДПС внасят искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционна анкетната парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата при помилване, оглавявана от Яне Янев. Това съобщи пред журналисти червената депутатка Мая Манолова.

Депутатите искат и тълкуване на Конституцията за правомощието на президента да помилва, както и за възможността на държавния глава да възлага част от своите правомощия на вицепрезидента. Под искането са се подписали 61 народни представители.

"Анкетната парламентарна комисия е една откровена и брутална политическа атака срещу Георги Първанов. Тя е опасен прецедент, тъй като поставя под съмнение принципа на разделение на властите и прави опит да бъде подчинена президентската институция", коментира Мая Манолова.

Според нея с тази комисия мнозинството държи в шах и президента Росен Плевнелиев, защото занапред той ще може да бъде проверяван за всяко свое действие или упражнено правомощие.

Още по темата
Тази комисия започна от самото начало с абсурдни решения и показа, че няма да има спирачки да изложи и себе си, и парламента, като например решението да се произнася по анонимни сигнали и доноси, отбеляза Мая Манолова.

Това е доказателство,  че сме били прави да не участваме в нея, но ще изпратим свои представители, които да наблюдават докъде ще стигне яневизацията на парламента, отсече тя.

Манолова очаква решението на парламента за създаване на  комисията да бъде обявено за противоконституционно, което ще означава разпускане на анкетната комисия от момента на евентуално решение на КС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
9
 
! Отговори
zuio преди 12 години
Гласувай против ГЕрберастката *** -Спаси България!
34
4
 
4
 
! Отговори
do 41 преди 12 години
Колкото и да цивриш - твоята атака е в батака !
33
15
 
7
 
! Отговори
zuio преди 12 години
Първанов ще срине Боко Тиквата и ще го прати в трета глуха.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя беше тази дългоноса лъжлива Янка?Аха ,онази,която уволняваше Тиквата!!!Отива Бойко при Лъчо Мозъка и му се оплаква,че го боли отзад.Лъчо го кара да си свали потурите и нещо измърморва.Бойко го пита дали е нещо сериозно.Лъчко хъката, мъката му казва накрая,че няма ***!Боийко почва разгневен да псува и да кълне,че такива като Янка и герберите са му изблизали ***!
31
6
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"ГЕРБ наистина са пътници и догодина хората ще им покажат пътя"...*************************************************************************... - към втория мандат...
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е първия и засега единствен премиер, които допринася нещо реално за страната.Прави чест на Яне, че го подкрепи !... а форумните мрънкачи - хващайте се за работа, че само с мрънкане гладни ще си умрете.
29
2
 
5
 
! Отговори
Dan преди 12 години
Нормално, нали един от ДПС се беше объркал и вместо при Първанов , влезнал при Бойко, и като го видял се сконфузил, а и агентурата си работи - макар и в нелегалност!
28
9
 
9
 
! Отговори
zuio преди 12 години
Гнус ме е от Боко Тиквата по-глупав и неграмотен премиер не сме имали.Само наркоман или *** би гласувал за него.
27
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Не знам дали комисията е противоконституционна, но тя вече изпълни своята мисия... - срина и без това разклатения имидж на Гоцю и го изхвърли завинаги от голямата политика...
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** умират от страх като чуят за Яне.Може да е луд ама поне да прати червените крадци в затвора
25
4
 
10
 
! Отговори
Браво на Яне и браво преди 12 години
Браво на Яне и браво на Бойко !И двамата са единствените некорумпирани политици в момента.Болен целта му беше да купува апартаменти на *** си, за комунистите не ми се говори ...
24
6
 
4
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
ГЕРБ наистина са пътници и догодина хората ще им покажат пътя.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В италия парламента не знае къде са се скрили мафията, а в България народа знае къде се е скрила нашата мафия .. в Парламента :)
22
7
 
3
 
! Отговори
zuio преди 12 години
ГЕРБерастите са пътници.Аман от Боко Тиквата
21
8
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
До 27 Не се кося. Глупавият не съм аз, а герберите. Те нищо не разбират освен да крадат.
20
3
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
На кого му пука какво си мислят крадците(бсп за недосетливите)? - на полицита :D
19
3
 
3
 
! Отговори
LUVDJIIATA преди 12 години
TAZI KOKOSHKA RAZKVAKANATA KATO SE ISKAZVA TAKAVA ZLOBA IZLACHVA CHE HVARCHAT PLIUNKI OT USTATA I IMALA MNOGO LOSH DAH--ABE ZA TOIA SUBEKT goce MNOGO ZASHTITI MNOGO NESHTO-TOIA LOVDJIIA-POMIIAR--IA DA VLIZA DEREKTNO V ZATVORA
18
6
 
4
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
До 21. може паста да ми е глупав, но заблудените са недоучените гербери. То се видя кой на кого плаща - аз работя, а те си взимат бонуси! Явно тези, които ги поддържат са заблудените.
17
5
 
8
 
! Отговори
граматика преди 12 години
***, по-***, най-***, член на БСП и ДПС!
16
2
 
9
 
! Отговори
до Бойчо преди 12 години
Заблудените и некомпетентните са електорат на друга партия. Която май ти плаща за всеки глупав пост.