Шофьори в МЗ с огромни премии – хилядарки в евро

Константинов и Дянков били уведомени за нарушенията, твърдят НПО-та
Обновена: 9 мар 2012 16:45 | 9 мар 2012 14:30,
148
Шофьори в МЗ с огромни премии – хилядарки в евро
Стефан Константинов. Снимка: архив Булфото

Шофьорите в министерството на здравеопазването са взимали по-големи суми по граждански договори, отколкото експертите, сочи справка на Синята коалиция.

Десните днес представиха пред медиите данни, че част от подчинените на министър Стефан Константинов са получавали заплащане и по трудов, и по граждански договор.

Справката е направена за възнагражденията по програмата за превенция на ХИВ/СПИН, както и за Националната програма по туберколоза за 2010 и 2011 година.

Според документа през 2010 г. шофьорът Васил Манов е получил 4200 евро, неговият колега Борислав Ковачев - 5880 евро. От друга страна експертите и съветниците са взимали между €280 и 500 хонорари.

Синята справка продължава с още данни:

5160 евро е получил шофьорът Илия Илиев, шофьорът Николай Велков е взел 2870 евро. Стефан Джоганов, който е бил организатор по транспорта по програмата за ХИВ/СПИН, за 2010 г. е получил 3600 евро.

За 2011 част от шофьорите са получили допълнително хонорари от над 5000 евро.

Минилата година PR-ката на министерството на здравеопазването Мария Чипилева е взела 3600 евро като координатор по връзките с обществеността по програмата за ХИВ/СПИН.

Шефката на програмата по туберколоза Тонка Върлева пък е взела 14 400 евро за миналата година, същата сума е взел и медицинският координатор Владимир Миланов.

Мениджърът по доставките Румен Андреев е получил 11 040 евро.

Константинос Ягилис, който е старши асистент по доставките, е взел 4080 евро, колегите му Марко Ганчев и Поля Методиева са с по 3000 евро.

Депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков заяви категорично, че според него не е редно служители, които работят на трудов договор, да получават и възнаграждения по граждански.

По думите му в справката, която вече била и в ръцете на премиера Борисов, има и външни лица, които също са получавали тлъсти суми.

От Центъра за защита правата в здравеопазването обявиха, че министър Стефан Константинов и финансовият министър Симеон Дянков са били информирани за нарушенията при изразходването на средства от "Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария".

Заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова им е изпратила писмо, в което отбелязва, че финансовият контрольор, подписващ контролните листове на здравното министерство по договорите, не е служител на министерството и следователно не носи никаква служебна отговорност за действията си.

В писмото се посочва още, че има несъответствие в документацията за 2011 г. в базата данни на Глобалния фонд. Там имало регистрирани 61 договора, а в дирекция "Обществени поръчки" били налични само 12 договора.

Същото несъответствие било регистрирано и за 2010 година. Отбелязва се още, че има сигнали за безотчетност по изпълнението на програмите.

От министерство на здравеопазването отхвърлиха твърденията на Ваньо Шарков и ги определиха като “нелепи“. Според здравното ведомство шофьорите се водят на щат в НСО и получават възнагражденията си оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
НИК преди 12 години
РЕВОЛЮЦИЯТА Е НЕИЗБЕЖНА!?ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ,И КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ,ДРУГОТО Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ!?
113
1
 
3
 
! Отговори
бедни ми Странджа преди 12 години
ГЕРБ дойдоха на власт с обещанието всичко да се промени.Скоро идват пак избори.Като всички виждат,как се краде по време на криза и глад,нека пак да гласуват за мутрите от ГЕРБ,но да не се оплакват.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не казаха ли наскоро герберите,че тази година няма да има бонуси?или това го е казал някой комунист маскиран като борисов или дянков
111
0
 
7
 
! Отговори
Българан преди 12 години
"Всеки дърпа и къса от НЕЩАСТНАТА ни Родина"! Не НЕЩАСТНАТА ни Родина, а нещастен данъкоплатец! Не е там някаква си Родина а мойте и товйте пари които ги плащаме като данъци!
110
0
 
6
 
! Отговори
yyy преди 12 години
една проста АРХИВАРКА в НАП със средно общо образование взема 450 лв и още по 2 заплати на месец от доп.мат.стимулиране-не знае какво е проверка или ревизия защото подрежда папки,средствата да се връщат в бюджета,а не да им се раздават по 3 заплати на ръкавелковците
109
0
 
11
 
! Отговори
бау преди 12 години
В България е голямата кльопачка.Всеки дърпа и къса от НЕЩАСТНАТА ни Родина.Пълна е с политически и криминални престъпници.Пълен разпад на обществото.Това беше нужно на някои за да не им се търси отговорност.
108
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига лаяхте, ако си бяхте направили труда да потърсите информация, щяхте да разберете, че тия шофьори не работят в МЗ.Нямат нищо общо.Това са годишните им заплати, давани от Глобалния фонд.Толкова слуз излезе от вас, Шрековци:)))
107
0
 
15
 
! Отговори
... преди 12 години
СТАЧКА НА ЯЙЦАТА! ДОКАТО НЕ СТАНАТ ТОЛКОВА ЕВТИНИ КОЛКОТО СА ПОНЕ В ЛОНДОН - БОЙКОТ НА ЯЙЦАТА И НА ГОВЕДАТА-БЪЛГАРИ ДЕТО СЪДИРАТ ПО 10 КОЖИ ОТ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ!!!АКО СТЕ БЪЛГАРИ - НЯМА ДА СИ КУПУВАТЕ ПОВЕЧЕ ЯЙЦА, АКО НЕ СТЕ ДА ВИ ГИ НАПРАВЯТ ПО 5 ЛЕВА !!!
106
0
 
9
 
! Отговори
десен преди 12 години
Бонусите които се вземани законно колкото и да са големи за разбирането на хората са за по дребните риби и са нищо в сравнение с държавните обществени поръчки. Там са парите за големите риби там е голямата клюпачка, но нищо не може да се докаже. Ще ви дам само един пример койте изнесоха в СЕГА. "Ръчното косене на 1 дка тревни площи в Плевен струва 675.48" как ви се струва това
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей хора тези бонуси са нищо. Ако се направи една проверка и се оповестят бонусите на шофьорите на директорите в НАП и на самите директори свят ще ви се извие като им видите възнагражденията.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво
103
0
 
4
 
! Отговори
.. преди 12 години
тия яко усвояват.да почнат да правят програми за европейските субсидии.
102
4
 
35
 
! Отговори
zavisi преди 12 години
Срам !!! Мен ме е срам И заради ТЯХ !!! Срамувам се, защото ГЕРБ дойде на власт с идеята, че НЯМА ДА Е КАТО ПРЕДИШНИТЕ... а в действителност ТЕ ДОРИ СА ПО-БЕЗСКРУПУЛНИ, защото са КРАЛИ ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНА КРИЗА !!! Все едно да откраднеш от бедняк ??? А на тях май ИЗОБЩО не им пука ?!
101
1
 
27
 
! Отговори
КК преди 12 години
и после пациентите здравно осигурени се чудят къде отиват парите им и защо уж си здравно осигурен,а си доплащаш много неща.Ето-затова-да останат пари за бонуси за алчните на власт.Май страната ни е Бонусландия вече
100
1
 
31
 
! Отговори
никола преди 12 години
Шефката на програмата по туберколоза Тонка Върлева пък е взела 14 400 евро за миналата година, същата сума е взел и медицинският координатор Владимир Миланов.Мениджърът по доставките Румен Андреев е получил 11 040 евро. Чудя се дали да упортебя думите морал,наглост,безочие,***,корупция или мерзост,но ми се струва че КЛОАКА е най точния термин за мръсотията в ДЪРЖАВНИТЕ болници,вчера един доктор от болница Лозенец каза че взима 15000 лв на месец ДОПЪЛНИТЕЛНО,а пенсията на майка ми е 200лв
99
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички яли до преяждане от държавната копаня и сега вече се размириса яко!
98
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По *** *** от гербаджиите няма за пари продават и майките си да не говорим за хората. Гадна и кална политика дори и към уж своите си хора.
97
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадци с гербери - дето ровнеш все мирише и после кой ми *** в гащите?
96
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко точи ножа на очилатата гарга от снимката за дето им развали далаверата с илачите.
95
5
 
3
 
! Отговори
Гено преди 12 години
До 113 Ти педерастче, очевидно имаш нужда от изследване, но в затвора, защото вероятно си от тия бандити дето са лапали европейски пари и нищо не са свършили. Тепърва ще има да ви нищят, споко. Бурята идва и няма да ви подмине, айде като мина покрай теб абади се ще ти хвърля два лева в шапката от мен да мине.